De Schorpioen van november 2020 tot november 2021

Dit jaaroverzicht is gebaseerd op de plaatsing van de Zon, dus zeker geen totaal overzicht. Daarvoor heb je altijd de persoonlijke geboortehoroscoop nodig. Alleen van de Zon weten we dat hij ieder jaar op dezelfde plek aan de hemel staat, en daarmee dus ook welke planeten dit jaar contact maken met jullie Zon.

De schorpioen staat symbool voor het emotionele groeiproces van de mens, deze mens vindt dat je boven je alledaagse zelf uit moet groeien, door moed en heldhaftigheid te tonen. De schorpioen zoekt gevoelsmatig gezien hoge toppen en diepe dalen. Op intellectueel gebied durven zij alles op emotioneel gebied bijna niets, er is heel veel moed nodig om je gevoel open te stellen en met anderen te delen. De schorpioenen mens is als de adelaar, hij wil het liefst in jouw ziel staren maar laat zelf niet graag het achterste van zijn tong zien. De dikke darm en de geslachtsorganen zijn de lichaamsdelen die bij het teken van de Schorpioen horen en ziekten aan deze lichaamsdelen kunnen ontstaan als je niet in staat bent om uiting te geven aan je meest intense gevoelens zoals woede, hartstocht of haat. Het homeopathische middel wat bij de schorpioen hoort is Calcium Sulfuricum, dit heeft een sterk reinigende werking op het lymfestelsel.

De planeten die het komende jaar de Schorpioen beïnvloeden:

Pluto:
Alle schorpioenen die jarig zijn tussen 14 en 19 november krijgen dit jaar weer een mooi/subtiel aspect van Pluto naar hun Zon. Pluto heeft altijd tot doel om je te laten zien dat er nog andere dingen in het leven zijn dan dat waar je tot nu toe mee bezig was. Pluto confronteert je dan ook vaak met dingen die echt veranderen moeten. Meestal zaken waarin je helemaal vast zit, er is geen enkele groei meer mogelijk en dus brengt Pluto de transformatie opgang. Pluto loopt heel langzaam en zo zijn ook de processen waar Pluto je inbrengt, maar uiteindelijk brengt hij diepgaande transformatie, groei en kracht.

Neptunus:
Sinds februari 2012 loopt Neptunus in het teken van de Vissen en het komende jaar krijgen alle Schorpioenen die jarig zijn tussen 10 en 15 november een mooi aspect van deze Neptunus naar hun Zon. Een mooie periode om het ego wat opzij te zetten en aan een ander te denken. Onder invloed van Neptunus kun je wat idealistisch, sensitief, fantasierijk en beïnvloedbaar worden. Hij stimuleert de verbeelding en de creativiteit, ga dus als het even kan voor een creatieve verandering.

Uranus:
Sinds begin maart 2019 loopt Uranus voor de eerst komende 7 jaar in het teken van de Stier.
Alle Schorpioenen die jarig zijn tussen 30 oktober en 8 november krijgen dit jaar deze Uranus recht tegenover hun Zon. Dat geeft onrust maar zeker ook kans op vernieuwing, verandering en misschien de drang naar meer vrijheid. Uranus energie komt vaak met plotselinge impulsen en die zijn gericht op verandering, vernieuwing en vrijheid. Dat kan behoorlijk rusteloos en gespannen maken trouwens. Uranus veranderingen komen vaak met schokken. Uranus probeert je uit je comfort zone te halen, dat is zijn taak. Uiteindelijk geeft dat je inzicht in hoe het ook zou kunnen in je leven als je een beetje veranderingen toe laat.

Saturnus:
Saturnus loopt weer even in eigen teken de Steenbok en maakt tot 18 december 2020 nog een mooi aspect naar alle Schorpioenen die jarig zijn na 17 november. Dat maakt standvastig, volhardend en geeft kans op vooruitgang en groei door middel van heel hard werken. Onder invloed van Saturnus krijg je niets voor niets namelijk. Saturnus vraagt om inzet en geeft daar uiteindelijk mogelijkheden om te groeien en vooruit te komen, voor terug. Vanaf 18 december 2020 loopt Saturnus in het teken van de Waterman en krijgen alle Schorpioenen die tussen 24 oktober en 6 november jarig zijn een strijdbaar aspect van Saturnus naar hun Zon.
Dat kan jullie het gevoel geven even niet vooruit te komen, het lijkt soms of de hele buitenwereld je tegenwerkt. In deze tijd kun je ook over weinig energie beschikken. Pas je tempo maar wat aan in deze periode.

Jupiter:
Jupiter loopt nog tot 20 december 2020 in het teken van de Steenbok en de meeste Schorpioenen krijgen tot die tijd nog met positiviteit en vooruitgang te maken. Na 20 december 2020 loopt Jupiter weer in het teken van de Waterman en is het verstandig om niet teveel te gaan overdrijven. Jupiter kan je in deze periode wat opjutten. In mei, juni en juli 2021 loopt Jupiter even in het teken van de Vissen en dat is weer een positieve periode voor de Schorpioenen. Eind juni zakt Jupiter dan weer even terug in het teken van de Waterman en is het weer wat uitkijken dat je niet gaat overdrijven. Jupiter kan je over je grenzen heen duwen, het hoeft niet over het algemeen brengt Jupiter vooruitgang, groei en positiviteit het is alleen het soort aspect dat Jupiter maakt naar jullie Zon dat van overdrijven houdt.

Maak er een mooi jaar van Schorpioenen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De zin of onzin van een Horoscoop.