Wat doen de planeten in 2019-2020.De Ram van maart 2019 tot maart 2020

De Stier van april 2019 tot april 2020

De Tweelingen van mei 2019 tot mei 2020

De Kreeft van juni 2019 tot juni 2020

De Leeuw van juli 2019 tot juli 2020

De Maagd van augustus 2018 tot augustus 2019

De Weegschaal van september 2018 tot september 2019

De Schorpioen van oktober 2018 tot oktober 2019

De Boogschutter in 2019

De Steenbok in 2019

De Waterman in 2019

De Vissen in 2019

Dit overzicht voor 2019-2020 is gebaseerd op de stand van de Zon in de horoscoop, omdat de Zon de enige “planeet” is die ieder jaar op dezelfde plaats aan de hemel staat, voor een totaal beeld is natuurlijk altijd de persoonlijke geboortehoroscoop nodig. In deze rubriek schets ik een klein overzicht van die zaken en energieën waar een teken mee geconfronteerd wordt dit jaar. Deze uitleg verschijnt op het ritme van de dierenriemtekens, eens per maand.


De Ram van maart 2019 tot maart 2020

De Ram het lente teken en het eerste teken van de dierenriem. Het teken van een nieuw begin, een nieuwe start of een nieuwe uitdaging. De Ram is ondernemend en ziet in alles een uitdaging en de gezonde en extraverte energie van de Ram moet eruit, men moet de ruimte hebben om zich waar te kunnen maken en om zich te laten zien via zijn kracht en enthousiasme. De Ram mens wordt ziek in een overgeorganiseerde wereld en ook in een broeierige sfeer, een eerlijke en open strijd trekt de Ram mens aan van terughoudendheid en niets doen wordt hij echter ziek. De levenskracht van de Ram wordt gestimuleerd door iedere uitdaging die het leven te bieden heeft, Rammen kunnen veel fysieke spanning aan, maar houden het niet zo lang vol.
Vol overgave kan de Ram zich steeds weer in en nieuw avontuur storten, veroveren en winnen is altijd zijn doel maar de impulsieve Ram heeft wel moeite met de dingen ook af te maken iedere klus moet ook niet te lang duren daarvoor heeft de Ram een veel te impulsieve en energieke aard, voor bezinnen, plannen en overleg is de Ram mens niet in de wieg gelegd. Het lichaamsdeel dat bij de Ram hoort is het hoofd en het homeopathische middel dat hierbij hoort is Kalium Phosphoricum voor een ieder die te lang de ene uitdaging na de andere om zijn oren krijgt waardoor men mentaal en fysiek uitgeput is geraakt. Dit uit zich dan bv in gebrek aan reactie vermogen, zwakte en trillerigheid, apathie en verwardheid in denken en in praten. Bij het innemen van Kalium Phosphoricum wordt dan de energie weer snel herstelt.

Een overzicht van de planeten die dit jaar invloed uitoefenen op de Ram.
Dit is geen compleet jaaroverzicht, daarvoor heb je van iedere Ram de persoonlijke geboortehoroscoop nodig. Dit overzicht betreft alleen de plaatsing van de Zon alle andere planeten, huizen en ascendant die nodig zijn voor een totaal en persoonlijk jaaroverzicht, daar kan ik alleen iets over zeggen als ik de complete geboortegegevens van je heb.

Het jaaroverzicht voor de Ram van maart 2019 tot en met maart 2020.

Een overzicht van de planeten die dit jaar invloed uitoefenen op de Ram.

Pluto:
Alle Rammen die jarig zijn tussen 10 en 16 april staan nog onder invloed van Pluto en transformatie is het woord dat hierbij hoort. Jullie krachten en zelfbeheersing worden dit jaar nog op de proef gesteld. Misschien ervaar je een behoefte aan macht of word je juist op de één of andere manier met het thema macht en onmacht geconfronteerd.
De energie van Pluto kan je over jouw grenzen heen proberen te duwen. Pluto breekt iets af en bouwt pas daarna iets nieuws op de ontstane ruimte. Misschien wel aardig om te weten dat Pluto alleen dat afbreekt wat eigenlijk niet meer nodig is voor jouw groei. Kernwoorden die bij Pluto horen zijn machtshonger, heerszucht, doorzettingsvermogen en zelfoverschatting.

Uranus:

Sinds half mei 2018 loopt Uranus in het teken van de Stier en laat alle Rammen voorlopig met rust.

Saturnus:

Alle Rammen die jarig zijn tussen 4 en 20 april krijgen dit jaar een strijdbaar aspect van deze Saturnus naar hun Zon. Het lijkt het of de buitenwereld jullie tegenwerkt. Probeer wat geduldig te zijn, jaag jezelf niet over de kop, ook niet lichamelijk. Soms hebben de dingen die nu gebeuren iets te maken met wat je zo’n 7 jaar geleden bent begonnen. Dan krijg je nu de kans om daar, indien nodig, wat veranderingen in aan te brengen. Kernwoorden die bij Saturnus horen zijn remming, beperking, volhardend, weinig vitaliteit, eenzaamheid, onder invloed van Saturnus lijkt alles vaak wat moeizaam te gaan.

Jupiter:

Jupiter loopt nog tot december 2019 in het teken van de Boogschutter en tot die tijd krijgen de Rammen de energie van Jupiter nog volop mee.

Vanaf december loopt Jupiter dan in het teken van de Steenbok en is het opletten dat je niet al te veeleisend, verkwistend of aanmatigend wordt.

naar Boven


De Stier van april 2019 tot april 2020

Dit jaaroverzicht is alleen voor de Zon, alle andere planeten daar kan ik alleen iets over zeggen als ik de persoonlijke horoscoop van jou heb. Hieronder staat dus beschreven welke planeten aan de hemel dit jaar de Zon van de Stier beïnvloeden.

Genieten is het sleutelwoord voor de Stiermens, menig Stier is een echte Bourgondiër en houdt van het goede der aarde zoals lekker eten, drinken, koken en wat luxe op zijn tijd. De Stier is een vruchtbaar en vrouwelijk teken dat ons leert te genieten van het leven, de natuur, de rust en de vrede en alles wat Moeder aarde ons kan schenken. Stier is ook het teken van bezit, arbeid moet leiden tot bezit of het vergroten ervan. Van onrust, veranderingen en het verdwijnen van zekerheden raakt de Stiermens van slag, wij zijn niet dol op veranderingen. De Stier is principieel en conservatief, zij beschikt over een enorm incasseringsvermogen en is zeer vredelievend van aard, het duurt dan ook lang, heel lang voordat een Stier kwaad wordt maar dan is er meestal ook geen houden meer aan. Het lichaamsdeel dat bij de Stier hoort is de nek, keel, schildklier en de zintuigen. Het Homeopathisch middel dat bij de Stier hoort is Natrium Sulfuricum voor de melancholieke mens die geen stootje meer kan velen en die geen mens meer wil zien. Al het vocht en gevoel blijven vastzitten en men heeft chronische behoefte aan rust, veiligheid en stabiliteit. Hier helpt Natrium Sulfuricum om het vastgehouden vocht af te voeren en om de vastgelopen melancholicus weer wat levenslust en realiteit te brengen.

Pluto
Alle Stieren die jarig zijn tussen 10 en 17 mei krijgen een mooi aspect van Pluto naar hun Zon dat betekent dat jullie kansen krijgen om vooruit te komen dit jaar. Pluto geeft jullie kracht om de dingen voor elkaar te krijgen. Pluto beloofd vooruitgang maar het hoeft niet altijd gemakkelijk te gaan onder de invloed van deze planeet.

Neptunus
Alle Stieren die jarig zijn tussen 6 en 11 mei hebben dankzij Neptunus meer oog en meer begrip voor de medemens. Jullie zijn nu instaat om je in te leven in de ander vooral als het gaat om mensen die nu hulp nodig hebben. Verder stimuleert Neptunus de verbeelding en dat kan jullie flink wat creatieve inspiratie opleveren.

Uranus
Uranus loopt sinds maart 2019 in het teken van de Stier. Alle Stieren die jarig zijn tussen 20 en 28 april hebben dus Uranus bovenop hun zon dit jaar. Dat geeft menig Stier de impuls tot verandering. Uranus brengt vernieuwing, hervorming, onrust, hang naar (meer) vrijheid en niet te vergeten innerlijke onrust. Je ritme is van slag. Aan alle Stieren zou ik willen zeggen probeer je voor te bereiden op veranderingen, er zijn vast dingen in jouw leven die (al lang) aan verandering toe zijn. Je krijgt de komende jaren de kans om patronen te doorbreken. Uranus loopt 7 jaar lang door het teken van de Stier, alle Stieren krijgen dus de kans om te transformeren, om te groeien om vooruit te komen. En dat is niet is waar de gemiddelde Stier mens op zit te wachten. Het brengt vaak teveel onrust. Uranus is weinig zachtzinnig hij eist dat je opstaat nu! En aan de slag gaat. Doorbreek de patronen die je belemmeren in jouw groei, gooi het roer (voorzichtig)om.
Je zult zien er gaat een wereld voor je open. Doe het in je eigen tempo, maar doe het wel.
Het duurt minstens 83 jaar voordat Uranus je weer deze kans geeft, daar kunnen we ook als Stier niet op gaan zitten wachten.

 

Saturnus
Saturnus maakt naar alle Stieren die na 4 mei jarig zijn een mooi aspect en helpt zodoende mee om je vorm te vinden. Eindelijk weer meer energie en langzaam aan komt er ook weer erkenning (van de mensen om je heen) voor wat je doet. Saturnus kan jullie dit jaar helpen om je eigen grenzen duidelijker te maken, zowel voor jezelf als voor de mensen om je heen.

Jupiter werkt nog een beetje tegen tot begin december 2019 daarna gaat ook deze planeet de Stieren steunen in hun groeiproces.

Succes allemaal, maak er maar een spectaculair jaar van.

Naar BovenDe Tweelingen van mei 2019 tot mei 2020.

De Tweelingen zijn veelzijdig, nieuwsgierig en op zoek naar contact en uitwisseling. Zij hebben belangstelling voor hun medemens, voor andere gedachten en voor andere culturen.
Dit is de mens die denkt, weet en begrijpt het is voor hen een uitdaging om in contact te komen met iets dat nog ontdekt moet worden. Tweelingen nemen gretig nieuwe informatie op. Boeken, kranten, weekbladen en televisie zijn gemaakt door en voor de Tweelingen mens. En de Tweelingen kunnen alles tegelijk een boek lezen, huiswerk maken en tegelijkertijd het nieuws op de tv volgen. Het is een speels en praatgraag teken en zij worden ook wel de vlinder van de dierenriem genoemd. De Tweelingmens heeft behoefte aan uit – en afwisseling en wil mentaal in beweging blijven, langdurigheid en diepgang verveelt de Tweeling maar levendigheid en verandering is voor hen juist stimulerend. Zij zijn handige en speels met woorden en zullen te allen tijde proberen om stiltes te vermijden uit angst dat tijdens deze stiltes emoties en gevoelens los zullen komen want daar kan de rationele Tweelingen niet veel mee.
Het lichaamsdeel dat bij de Tweelingen hoort zijn de ademhalingsorganen, de handen en de armen.
Het homeopathische middel van de tweelingen is Kalium Muriaticum een middel dat ook uitstekend past in de examen tijd. Voor iedere student die zich duf en suf voelt en voor iedereen die mentaal overbelast is, die teveel vanuit zijn hoofd heeft geleefd en die overgevoelig is geworden voor alle zintuiglijke indrukken.
 
De planeten die het komende jaar de Tweelingen Zon beïnvloeden.
 
Pluto
Alle Tweelingen die jarig zijn tussen 11 en 18 juni staan dit jaar onder druk van de planeet Pluto. Jullie kunnen geconfronteerd worden met het feit dat bestaande structuren worden afgebroken om ruimte te maken voor iets nieuws. Alles wat zijn tijd heeft gehad daar mag of moet je afstand van doen zodat het proces van wederopbouw kan volgen. Door het soort aspect dat Pluto naar jullie Zon maakt kun je zo nu en dan het gevoel hebben dat je met je rug tegen de muur staat, het is een wat onderhuids gevoel van onbehagen. Je loopt ook het risico dat je je eigen krachten wat overschat. Pluto heeft tot doel om je te laten zien dat er ook nog andere dingen in het leven zijn. Pluto in aspect met je zon confronteert je ook vaak met het verleden.
 
Neptunus
Dit komende jaar maakt Neptunus een strijdbaar aspect naar de Zon van alle Tweelingen die jarig zijn tussen 6 en 13 juni. Neptunus maakt je gevoelig en beïnvloedbaar. Neptunus stimuleert ook de verbeelding en dat is dan weer goed voor de creatieve inspiratie. Dit kan voor jullie echter ook een periode zijn van verwarring en een niet meer precies weten wat je wilt en welke kant je op zou willen. Ook een gebrek aan geestelijke of lichamelijke vitaliteit kan hier bij horen. Jullie kunnen teleurgesteld worden en je onzeker voelen. Neem in deze tijd geen risico’s ga ook niet speculeren het is er echt niet de tijd voor, wacht met veranderen even tot deze transit voorbij is. Blijf trouw aan jezelf, dat is belangrijk in deze periode. Neptunus in contact met je Zon stimuleert dus de verbeelding maar werkt slecht op het moment dat je je intenties probeert duidelijk te maken. Onder Neptunus loop je trouwens ook kans om betrokken te raken bij oneerlijke zaken.
 
Uranus
Loopt voorlopig nog in het teken van de Stier en laat zodoende de Tweelingen met rust, wat de Zon betreft dan.
Saturnus
Saturnus loopt nog tot eind maart 2020 in het teken van de Steenbok en maakt tot die tijd nog een lastig aspect naar alle Tweelingen die jarig zijn tussen 5 en 21 juni. Dat kan duiden op weinig vitaliteit en ook de buitenwereld kan het jullie niet gemakkelijk maken. Saturnus geeft een remmend gevoel. Vanaf april 2020 loopt Saturnus in het teken van de Waterman en dan krijgen alle tweelingen de kracht van deze planeet weer mee. De energie is weer volop aanwezig, als het goed is. Er dienen zich weer kansen aan om te groeien, pak die aan je kunt het en je hebt er nu de energie voor.
Jupiter
Loopt nog tot begin december 2019 in het teken van de Boogschutter, dat is recht tegenover de Tweelingen.
Ook dit wijst op nieuwe kansen en groei mogelijkheden. Jupiter recht tegenover de Zon kan heel stimulerend werken en geeft vaak een fiks portie optimisme. De vraag is in hoeverre Jupiter het kan winnen van de lastigeVanaf december loopt Jupiter in het teken van de Steenbok en dan is het vooral opletten dat je niet gaat overdrijven en jezelf over de kop jaagt.

Naar Boven


De Kreeft van juni 2017 tot juni 2018.

De Kreeft is van naturen een zorgzaam en bemoederend teken, aan de buitenkant zit een hard pantser om zichzelf te beschermen en met haar scharen kan ze alles en/of iedereen goed vast pakken om niet meer los te laten. De maatschappij heeft de Kreeften nodig om zorg te dragen voor iedereen die warmte van buitenaf nodig heeft. De Kreeft blinkt uit in haar betrokkenheid met de familie. Zij voelen zich het prettigst al zij hulp en steun kunnen geven. Je zou van de Kreeft dus kunnen zeggen dat zij gezond blijven in een ongezonde wereld want zolang we hun zorg nodig hebben voelen de Kreeften zich optimaal, ziek worden zij als hun zorg niet meer nodig of niet meer welkom is. De Kreeft ziet toe op eenzaamheid, verdriet en ziekte en daar waar het mogelijk is zal zij haar hulp aanbieden om het leed te verzachten, als haar inmenging niet meer gewenst is blijft de Kreeft met haar gevoelens zitten en voelt zij zich ziek worden. De Kreeft kent twee manieren om te reageren op de omstandigheden de eerste is dat zij zich gaat aanpassen en daarmee ver buiten haar eigen grenzen gaat of de Kreeft verhardt zich en verschuilt zich achter en zeer strak masker. De Maan is de heerser van de Kreeft en staat symbool voor de ziel van de mens en de ziel is dat deel van ons wezen dat behoefte heeft aan contact met de medemens en dat reageert op indrukken van de buitenwereld. Het lichaamsdeel dat bij de Kreeft hoort is de baarmoeder, maag en borsten, het homeopathische middel dat bij de Kreeft hoort is Calcium Fluoratum dit is het middel dat in ingezet kan worden als veerkracht en vormvastheid uit balans zijn. Calcium Fluoratum herstelt hier het evenwicht.

 Dan de planeten die het komende jaar de Kreeften beïnvloeden:

Pluto:
Alle Kreeften die jarig zijn tussen 12 en 18 juli hebben deze Pluto recht tegenover hun Zon lopen, dit is een krachtig aspect en het geeft kans op moeilijkheden of enige vorm van machtsstrijd binnen relaties of verbintenissen. Probeer ook niet je medemensen te overheersen je loopt grote kans dat men het ervaart als een enorme bemoeizucht. Ook is er kans op conflicten met mensen uit de overheid, je baas of wie dan ook die maar enigszins een gezaghebbende positie bekleed. Meer positief gezien wijst Pluto op veel energie om persoonlijke ambities waar te maken dit jaar, zolang je de omgeving maar niet in het harnas jaagt. Dit zijn de dingen waar Pluto je mee kan confronteren: macht, manipulatie, emotie, crisis, verdringing, therapie en transformatie een diep en intens keerpunt, overlevingskracht.

Neptunus:
Alle Kreeften die jarig zijn tussen 7 en 14 juli krijgen te maken met de energie van Neptunus jullie kunnen mee levender worden en de behoefte voelen om iets voor een ander te doen ook je geestelijk leven kan belangrijker voor je worden. Neptunus kan jullie fantasie en creativiteit brengen maar zeker ook idealistisch maken. Dit zijn de dingen waar Neptunus je mee kan confronteren: grenzeloosheid, chaos, mee stromen en loslaten, dromen, roes, creativiteit zoals muziek en dans, eenheidsbeleving en spiritualiteit. Jullie sensitiviteit wordt verhoogt.

Uranus:
Uranus loopt in het teken van de Stier en maakt een mooi aspect naar alle kreeften die jarig zijn tussen 25 juni en 3 juli. Zaken waarmee Uranus jullie kan confronteren zijn: doorbreken van bestaande patronen en grenzen, onverwachte, flitsende en ongewone dingen, rusteloosheid en irritatie.

Saturnus:
Saturnus loopt in zijn eigen teken de Steenbok en dat is recht tegenover het teken Kreeft en degene die jarig zijn na 16 juli hebben Saturnus dit jaar recht tegenover hun zon. Dat ontmoedigt en beperkt over het algemeen je vitaliteit. Het is de buitenwereld die tegenwerkt of te veel van je vraagt. Ook van je verantwoordelijkheidsgevoel kan veel te veel gevraagd worden.

Ben je al wat ouder dan kun je terug kijken in de tijd zo’n 29 jaar geleden zat je waarschijnlijk in een vergelijkbare periode. Het kan ook zijn dat je 14 jaar geleden iets bent gestart, werk, relatie of wat dan ook, dat nu op de proef wordt gesteld. Je krijgt de kans om hier nu verandering aan te brengen. Vanaf 23 maart 2020 loopt Saturnus in het teken van de Waterman en vanaf dat moment maakt hij een lastig aspect naar alle kreeften die jarig zijn tussen 21 en 25 juni. Over het algemeen geeft dat jullie weinig vitaliteit en op een wat ongrijpbare manier kan de buitenwereld het jullie behoorlijk lastig maken. Iets of iemand kan je zelfs behoorlijk belemmeren in je vrijheid.

Jupiter,
loopt nog tot begin december 2019 in het teken van de Boogschutter en dat brengt wel wat positieve energie. Het soort aspect is echter wat lastig. Ik denk dat je vooral moet uitkijken dat je niet gaat overdrijven en niet teveel hooi op je vork neemt. Vanaf december 2019 loopt Jupiter dan in de Steenbok en dat is dan weer recht tegenover de Kreeft. Meestal een positieve stand waarbij je veel kunt bereiken mits je niet grens overschrijdend te werk gaat.

Naar Boven


De Leeuw van juli 2019 tot juli 2020.

Dit jaaroverzicht is gebaseerd op de plaatsing van de Zon, dus zeker geen totaal overzicht. Daarvoor heb je altijd de persoonlijke geboortehoroscoop nodig. Alleen van de Zon weten we dat hij ieder jaar op dezelfde plek aan de hemel staat, en daarmee dus ook welke planeten dit jaar contact maken met jullie Zon.

De Leeuw, de koning van het dierenrijk, zelfbewust, wilskrachtig en met een groot charisma. Hij staat graag in het middelpunt van de belangstelling, aandacht en bewondering zijn noodzakelijk voor de Leeuw mens, hij gaat er van stralen hij heeft de complimentjes en de schouderklopjes echt heel hard nodig om te komen tot een goed gevoel van eigenwaarde. Als de Leeuw genegeerd wordt gaat hij brullen om aandacht, zit hij echter goed in zijn vel dan is het een creatief en warm mens met een groot en gul hart. Dan zien we ook de geboren leider die een heleboel positieve kracht uitstraalt. Hij is trots op zijn prestaties en mag ook graag pronken met het resultaat. Waar de Leeuw beslist niet tegen kan is uit gelachen worden of en public op het matje worden geroepen. Maar een complimentje doet altijd wonderen bij de Leeuw mens. Het lichaamsdeel dat bij de Leeuw hoort is het hart en de boven rug. Het homeopathische middel is Magnesium Phosphoricum dat past bij veel klachten die een uiting zijn van verkramping op fysiek of emotioneel niveau.

De planeten die dit jaar de Leeuwen Zon beïnvloeden.

Pluto
Alle Leeuwen die jarig zijn tussen 12 en 19 augustus staan ook het komende jaar onder invloed van deze Pluto. Jullie kunnen geplaagd worden door gespannenheid en onrust die je misschien niet zo snel kan plaatsen. Onzekerheid kan hier ook een grote rol bij spelen en er is een kans op enige vorm van manipulatie in jullie omgeving door macht en/of onmacht spelletjes of het gevoel dat je met de rug tegen de muur staat en niet weet welke kant je nu toch op zou moeten. Dit aspect kan bij tijden een onderhuids gevoel van onbehagen geven wat je niet goed kunt plaatsen.
Neptunus
Alle Leeuwen die jarig zijn tussen 7 en 15 augustus krijgen een lastig aspect van deze Neptunus naar hun Zon dit kan zich uiten in een gevoel van onzekerheid een niet meer zo goed weten waarmee je bezig bent en wat je nu toch zou willen. Neptunus kan je behoorlijk onzeker en/of futloos maken in deze periode. Je kunt je teleurgesteld of verslagen voelen in deze tijd, ga niet vechten drijf met de stroom mee en blijf trouw aan jezelf en tot slot ga niet speculeren in deze tijd.
Uranus
Vanaf maart 2019 loopt Uranus definitief in het teken van de Stier en dit jaar maakt hij een strijdbaar aspect naar de leeuwen die jarig zijn tussen 24 juli en 4 augustus. Jullie worden een beetje op de proef gesteld, het gaat erom of je weet waarmee je bezig bent, geloof je nog in wat je doet? De buitenwereld werkt niet echt mee nu. Probeer niet de energie van Uranus te onderdrukken, dat is niet goed voor de gezondheid, doe er iets mee. Kijk naar vernieuwing, verandering en vrijheid. Dat zijn thema’s die met Uranus energie te maken hebben.
Tijd om het roer om te gooien volgens Uranus, maar doe het wel doordacht, ga niet over 1 nacht ijs. Dat voorkomt spijt.
Saturnus
Nog tot eind maart 2020 loopt Saturnus in zijn eigen teken de Steenbok tot die tijd maakt Saturnus een lastig aspect naar de zon van alle leeuwen die jarig zijn na 8 augustus.
Dit kan jullie het gevoel geven dat je tegengewerkt word door de omgeving. Een gevoel of niets wil lukken, geef het een beetje tijd en forceer nu even niets.
Vanaf eind maart 2020 loopt Saturnus dan in het teken van de Waterman en dat is recht tegenover de Zon van alle Leeuwen die jarig zijn rond 24 juli. De vroege Leeuwen dus, Saturnus recht tegenover jullie Zon duidt vaak op weinig energie en geeft het gevoel of alles en iedereen je tegenwerkt. Waarschijnlijk voel je je te moe om je dromen na te jagen laat staan om nu je doel te bereiken. Spaar je energie maar even tot dit aspect wat voorbij is, wees even geduldig, straks komen die nieuwe kansen echt wel.
Jupiter
Jupiter loopt nog tot begin december 2019 in het teken van de Boogschutter en maakt dus nog een mooi aspect naar het teken van de Leeuw. Een prettig aspect, goed voor het zelfvertrouwen en vaak ook goed voor de financiële kant, profiteer daar van. En behoor jij tot de Leeuwen die onderdruk staan van Saturnus, Pluto en Neptunus dan kan de druk van die planeten, dankzij Jupiter, nog tot december 2019 iets minder zwaar voelen.

Vanaf december 2019 loopt Jupiter in het teken van de Steenbok en maakt dan een lastig aspect naar de Leeuwen. De boel kan een beetje uit balans zijn, Jupiter jut te veel op, laat je risico’s nemen als je niet alert bent. Doe niets overhaast, probeer wat langer na te denken over de stappen die je wel of niet wilt nemen.

Naar Boven


De Maagd van augustus 2018 tot augustus 2019

Als de Zon in het teken van de Maagd staat is het oogsttijd, daarom wordt de Maagd altijd met een korenaar afgebeeld. Voorbij is de tijd van de Leeuw, vol met feesten, nu moet er weer gewerkt worden. De Maagd staat voor ijver, voor het dagelijkse werk, plichtsbesef en precisie. De Maagd behoort zich in te zetten op vele terreinen en hulp te bieden waar maar nodig is, zij is het bezige bijtje van de dierenriem. Het teken Maagd maakt ons bewust van de praktische mogelijkheden die het leven biedt. De Maagden zijn vaak harde werkers die zich inzetten voor de samenleving. Dit teken bezit het nuchtere verstand en de praktische behulpzaamheid. Maagd staat symbool voor orde, regelmaat en precisie.  De Maagd is ook het teken van kritiek en correctie en zij kan niet tegen chaos. Als Maagden echter uit balans zijn kunnen zij enorm slordig en chaotisch overkomen. Het lichaamsdeel dat bij de Maagd hoort is de dunne darm en Kalium Sulfuricum is het homeopathische middel dat bij de Maagd past. Voor iedereen die oververmoeid en/of overwerkt is waardoor de lichamelijke weerstand laag is en de geïrriteerdheid hoog. Kalium Sulfuricum reinigt het lichaam.

Dit jaaroverzicht is gebaseerd op de plaatsing van de Zon, dus zeker geen totaal overzicht. Daarvoor heb je altijd de persoonlijke geboortehoroscoop nodig. Alleen van de Zon weten we dat hij ieder jaar op dezelfde plek aan de hemel staat, en daarmee dus ook welke planeten dit jaar contact maken met de Zon van alle Maagden.

De planeten die het komend jaar de zon van de Maagd mensen gaan beïnvloeden:

Pluto:
Alle Maagden die jarig zijn tussen 10 en 18 september, krijgen dit jaar te maken met Pluto, het kan voor jullie een mooie tijd zijn met vaak persoonlijke vooruitgang en verandering, groei en of ontwikkeling in het privé leven. Een goede tijd ook om meer inzicht te krijgen in het eigen karakter dit jaar. Wel kunnen jullie de dingen erg intens ervaren of heel intens op de zaken ingaan, overschat je eigen kracht niet. Het is echter wel de tijd om vruchten te plukken en vooruitgang te boeken. Pluto kan je trouwens ook confronteren met het verleden.
Neptunus:
Alle Maagden die jarig zijn tussen 5 en 13 september hebben Neptunus recht tegenover hun Zon dat kan jullie energie niveau wat op een laag pitje zetten maar ook kun je je nutteloos en snel ontmoedigd voelen. Wees voorzichtig en ga nergens klakkeloos op in enig wantrouwen is nu wel op zijn plaats, met dit in het achterhoofd kan het een periode worden vol creativiteit en van spiritueel inzicht. Neptunus stimuleert de verbeelding maar geeft soms een onrealistisch kijk op de wereld om je heen. Wees extra voorzichtig met medicijnen en verdovende middelen, je bent vatbaarder/gevoeliger dan anders. Onder Neptunus ben je soms afwezig, dromerig, vergeetachtig en introvert.
Uranus:
Sinds half mei 2018 loopt Uranus door het teken van de Stier. Vanaf dat moment hebben de Maagden die jarig zijn rond 25 augustus de kracht van Uranus mee. Nu is het tijd voor vernieuwing, nieuwe kansen bieden zich aan de komende jaren. Tussen november en begin maart is Uranus weer even terug in het teken van de Ram en zet daarmee voor de laatste keer alle Maagden die jarig zijn rond 21 september onder druk. Het kan dat je min of meer gedwongen wordt tot verandering. Is er iets in je leven dat echt heel nodig veranderd moet worden dan krijg je daar nu de kans voor.
Vanaf begin maart 2019 loopt Uranus dan voor de komende 7 jaar in het teken van de Stier en krijgen alle Maagden die jarig zijn in september de kracht van deze planeet mee.
Vrijheid, behoefte aan verandering en rusteloosheid spelen vanaf nu een belangrijke rol.
Saturnus:
Sinds december 2017 loopt Saturnus in het teken van de Steenbok. Daarmee maakt hij een mooi aspect naar de Maagden. Dit kan een groeizame tijd worden, tijd om te oogsten of tijd om eventuele fouten te herstellen. Blijf niet halsstarrig vasthouden aan dat wat jouw groei belemmerd.
Jupiter:
Jupiter loopt nog tot begin november in het teken van de Schorpioen en geeft alle Maagden
nog kracht en energie om te groeien. Vanaf november 2018 loopt Jupiter in het teken van de Boogschutter en staat dan op gespannen voet met het Maagd teken. Oppassen vanaf nu dat je niet gaat overdrijven, neem niet te veel hooi op je vork maar neem op tijd je rust.

 

 


De Weegschaal van september 2018 tot september 2019.

De Weegschaal staat binnen de Astrologie symbool voor de relatie die de mens aangaat met andere mensen. De Weegschaal gaat er van uit dat het leven voller en vollediger is als je het deelt met anderen. De Weegschaal zoekt naar evenwicht tussen zichzelf en de ander, men gaat er van uit dat het leven er is om samen geleefd te worden. Daarom staat de mens die veel planeten in het teken van de Weegschaal heeft bekend als vredesrechter, men gaat automatisch altijd eerst op de andere pool zitten om het evenwicht te herstellen. Het is de wens van de Weegschaal dat we de wereld met al zijn mogelijkheden, ook eens via de ander durven te beleven. Weegschaal mensen leven hun leven voor en door de ander en zij kunnen heel ver gaan in hun begrip voor de ander waarbij zij wel verwachten dat die ander dan ook gelukkig is en de harmonie behouden wordt. Mensen met een sterke Weegschaal bezetting in hun horoscoop worden zo geboeid door de andere mens dat zij hun eigen wensen en normen al snel aan passen aan de ander. Het lichaamsdeel dat bij de Weegschaal hoort zijn de nieren en het homeopathische middel voor de Weegschaal is Natrium Phosphoricum, iedereen waarbij de balans is verstoord zoals bij een jetlag of na een overvol en vet kerstdiner heeft baat bij dit middel. Voor iedereen ook die een te drukleven leidt en daardoor slecht eet en bv veel koffie drinkt, Natrium Phosphoricum ontzuurt en reinigt het lichaam.

Speciaal voor alle Weegschalen een overzicht van de planeten die het komende jaar de Weegschaal zon beïnvloeden.
Onthoud dat je een totaal jaaroverzicht alleen kunt maken aan de hand van iemands geboortehoroscoop. Zo’n persoonlijke geboortehoroscoop laat het karakter zien en een compleet jaaroverzicht laat zien welke planeten aan de hemel jouw geboortehoroscoop nu beïnvloeden.

De planeet Pluto gaat dit jaar de strijd aan met alle Weegschalen geboren tussen 11 en 17 oktober. Pluto is een zeer krachtige energie die jullie op de proef stelt. Het is heel goed mogelijk dat je in botsing komt met de omgeving door dat iemand over je grenzen heen walst. Vermijd als het even kan conflicten, zeker als die tot lichamelijk geweld kunnen leiden. Transformatie is altijd het thema dat Pluto ons komt brengen of van ons vraagt. Bestaande structuren worden afgebroken om plaats te maken voor het nieuwe. Sommige worden eerzuchtig onder de druk van Pluto en grijpen naar enige vorm van macht. Een risico dus op overdrijving van de eigen kracht kan aanwezig zijn.

Neptunus beïnvloedt het komende jaar alle Weegschalen die geboren zijn tussen 7 en 14 oktober. Dat kan onzekerheden geven, Neptunus confronteert ook vaak met oneerlijkheid. Vertrouw niet iedereen op zijn blauwe ogen. Wees het komende jaar maar wat wantrouwend. Zeker als het om nieuwe zaken, dingen of mensen gaat die op je pad komen. Een enigszins kritische houding is aan te bevelen dit jaar. Neptunus stimuleert wel de verbeelding en creativiteit, maar is lastiger als je iets duidelijk wilt maken dan werkt Neptunus namelijk al snel vervagend en wat ongrijpbaar.

Uranus beïnvloed tot begin maart 2019 nog de weegschalen die rond 22 oktober geboren zijn. Dit geeft vooral kans op plotselinge veranderingen. Uranus dwingt je om de regie over jouw eigen leven te nemen. Voel je je om wat voor reden dan ook al een poos onderdrukt of vastgeroest dan krijg je nu de kans om jouw vrijheid terug te pakken. Voel je een enorme, vaak rusteloze energie, onderdruk die dan niet maar probeer die op een gecontroleerde manier naar buiten te brengen. Vanaf maart 2019 richt Uranus zich op de Weegschalen geboren tussen 23 september en 2 oktober. Dat brengt jullie dan rusteloosheid, innerlijke spanning en een sterke hang naar vrijheid.

Saturnus staat dit jaar in verbinding met alle weegschalen die geboren zijn tussen 25 september en 15 oktober. Voor de één de tijd om te oogsten, voor de ander een tijd om fouten te accepteren en uit zoeken of je nog wat bij kan sturen.
Vaak heeft het te maken met iets dat je zo’n 7 jaar geleden gestart bent en dat nu op de proef word gesteld. Is het allemaal wel geworden wat je had verwacht of gaat het uit als een nachtkaars. Daarnaast kan Saturnus ook een gebrek aan vitaliteit of energie laten zien.

Jupiter gaat vanaf december 2018 in het teken van de Boogschutter lopen en maakt vanaf dat moment een mooie verbinding met de Weegschalen. Dat wijst op nieuwe kansen voor alle Weegschalen in heel 2019.

Heb je vragen dan hoor ik die graag mag ook via de mail bepjonker@hotmail.com

Naar Boven


De Schorpioen van oktober 2018 tot oktober 2019

De Schorpioen van november 2017 tot november 2018 Dit jaaroverzicht is gebaseerd op de plaatsing van de Zon, dus zeker geen totaal overzicht. Daarvoor heb je altijd de persoonlijke geboortehoroscoop nodig. Alleen van de Zon weten we dat hij ieder jaar op dezelfde plek aan de hemel staat, en daarmee dus ook welke planeten dit jaar contact maken met jullie Zon.

De schorpioen staat symbool voor het emotionele groeiproces van de mens, deze mens vindt dat je boven je alledaagse zelf uit moet groeien, door moed en heldhaftigheid te tonen. De schorpioen zoekt gevoelsmatig gezien hoge toppen en diepe dalen. Op intellectueel gebied durven zij alles op emotioneel gebied bijna niets, er is heel veel moed nodig om je gevoel open te stellen en met anderen te delen. De schorpioenen mens is als de adelaar, hij wil het liefst in jouw ziel staren maar laat zelf niet graag het achterste van zijn tong zien. De dikke darm en de geslachtsorganen zijn de lichaamsdelen die bij het teken van de Schorpioen horen en ziekten aan deze lichaamsdelen kunnen ontstaan als je niet in staat bent om uiting te geven aan je meest intense gevoelens zoals woede, hartstocht of haat. Het homeopathische middel wat bij de schorpioen hoort is Calcium Sulfuricum, dit heeft een sterk reinigende werking op het lymfestelsel.

De planeten die het komende jaar de Schorpioen beïnvloeden:

Pluto:
Alle schorpioenen die jarig zijn tussen 11 en 16 november krijgen dit jaar een aspect van Pluto naar hun Zon.
Pluto heeft altijd tot doel om je te laten zien dat er nog andere dingen in het leven zijn dan dat waar je tot nu toe mee bezig was. Pluto confronteert je dan ook vaak met dingen die echt veranderen moeten. Meestal zaken waarin je helemaal vast zit, er is geen enkele groei meer mogelijk en dus brengt Pluto de transformatie opgang. Pluto loopt heel langzaam en zo zijn ook de processen waar Pluto je inbrengt, maar uiteindelijk brengt hij diepgaande groei en kracht.

Neptunus:
Sinds februari 2012 loopt Neptunus in het teken van de Vissen en het komende jaar krijgen alle Schorpioenen die jarig zijn tussen 5 en 12 november een mooi aspect van deze Neptunus naar hun Zon. Een mooie periode om het ego wat opzij te zetten en aan een ander te denken. Onder invloed van Neptunus kun je wat idealistisch, sensitief, fantasierijk en beïnvloedbaar worden. Hij stimuleert de verbeelding en de creativiteit, ga dus als het even kan voor een creatieve verandering.

Uranus:
Alle Schorpioenen die jarig zijn na 19 november krijgen nog tot begin maart 2019, een lastig aspect van deze Uranus naar hun zon. Vrijheid kan in deze periode nog een belangrijk item zijn. Dit is trouwens voorlopig ook de laatste keer dat Uranus jullie lastig valt.

Vanaf begin maart 2019 loopt Uranus dan de eerst komende 7 jaar in het teken van de Stier.
Alle Schorpioenen die jarig zijn in oktober krijgen dan deze onrustige Uranus weer recht tegenover hun Zon.
Dat geeft onrust maar zeker ook de kans op vernieuwing, verandering en misschien de drang naar meer vrijheid. Uranus energie komt vaak met plotselinge impulsen en die zijn gericht op verandering, vernieuwing
en vrijheid. Dat kan behoorlijk rusteloos en gespannen maken trouwens. Uranus veranderingen komen vaak met schokken.

Saturnus:
Saturnus loopt in zijn eigen teken de Steenbok en maakt het komende jaar een mooi aspect naar alle Schorpioenen die jarig zijn tussen 28 oktober en 14 november. Dat maakt standvastig, volhardend en geeft kans op vooruitgang en groei door middel van heel hard werken. Onder invloed van Saturnus krijg je niets voor niets namelijk. Saturnus vraagt inzet en hard werken en geeft daar uiteindelijk mogelijkheden om te groeien en vooruit te komen, voor terug.

Jupiter:
Heeft tot 9 november 2018 door het teken van de Schorpioen gelopen. Voor veel Schorpioenen is dit dan ook een jaar met groei mogelijkheden geweest. Het komende jaar Loopt Jupiter in het teken van de Boogschutter en laat zodoende de Schorpioenen met rust.

Naar Boven


Dit jaaroverzicht is gebaseerd op de plaatsing van de Zon in de horoscoop, dus zeker geen totaal overzicht. Daarvoor heb je altijd de persoonlijke geboortehoroscoop nodig. Alleen van de Zon weten we dat hij ieder jaar op dezelfde plek aan de hemel staat, en daarmee dus ook welke planeten vanuit de hemel dit jaar contact maken met jullie Zon.

De Boogschutter in 2019.

De Boogschuttermens is van naturen enthousiast, vooruitstrevend en doelgericht.
Er is geloof en vertrouwen in het eigen kunnen en zij zijn er van overtuigd dat het leven een bedoeling heeft en dat je aan je geluk moet werken. Een Boogschutter die goed in zijn vel zit heeft altijd een plan voor de toekomst.
Zonder doel dutten zij in. Op materieel vlak willen zij veel geld en een Bourgondisch leven, op emotioneel vlak willen zij avontuur. Het lichamelijk deel dat bij het Boogschutter hoort zijn de heupen en de onderrug.
Problemen in dit gebied hebben vaak te maken met verlies van je doel en geen uitzicht hebben op de toekomst.
Silicea is het biochemische zout of homeopathische middel dat bij de Boogschutter hoort.
En bij iedereen die zijn doel in het leven even kwijt is.

Dan de planeten die in 2019 invloed uitoefenen op de Boogschutters.

Neptunus:
Alle Schutters die jarig zijn tussen 7 en 13 december staan het komende jaar onder invloed van Neptunus dat geeft kans op verwarring en onzekerheid. Een niet goed weten welke kant je leven op gaat. Kan zeker ook gepaard gaan met futloosheid en teleurstelling. De kunst is om trouw te blijven aan jezelf in deze periode.
Ga ook niet speculeren, neem geen risico’s. er is altijd kans op enige vorm van bedrog tijdens een aspect van Neptunus.

Uranus:
Ben je jarig na 19 december dan geeft de planeet Uranus je nog tot begin april 2019 energie om bepaalde patronen te doorbreken. Voorlopig is dit ook de laatste keer dat jullie dus de kans krijgen omdat wat niet meer in je leven past te verwijderen of om te gooien. Vanaf begin april 2019 gaat Uranus definitief in het teken van de Stier lopen en dan ook een lastig aspect maken naar de Boogschutters die jarig zijn in november. Dat kan verwarring en onzekerheid geven, waarschijnlijk is het niet duidelijk welke kant het leven nu met je op wil. Enige vorm van desillusie kan ook spelen.
Zeker geen goede tijd voor de november Boogschutters om te speculeren het komende jaar.

Saturnus:
Saturnus loopt in zijn eigen teken de Steenbok en laat zodoende de Boogschutter Zon met rust.

Jupiter:
Jupiter loopt sinds 8 november 2018 in zijn eigen teken de Boogschutter en dat beloofd dan een jaar met veel kansen en groeimogelijkheden te worden. Jupiter geeft de stimulans om te groeien en om je te ontwikkelen. Profiteer daarvan want Jupiter loopt maar 1 jaar lang door het teken van de Boogschutter. Daarna moet je weer 12 jaar wachten op de volgende ronde van Jupiter door jullie Zonneteken. De laatste keer dat Jupiter door de Boogschutter liep was in 2007 trouwens.

Naar Boven


De Steenbok in 2019

Dit jaaroverzicht is gebaseerd op de plaatsing van de Zon in de horoscoop, dus zeker geen totaal overzicht. Daarvoor heb je altijd de persoonlijke geboortehoroscoop nodig. Alleen van de Zon weten we dat hij ieder jaar op dezelfde plek aan de hemel staat, en daarmee dus ook welke planeten vanuit de hemel dit jaar contact maken met jullie Zon.

Als rond 21 december de zon het teken van de Steenbok ingaat, begint de winter. Nu zijn de dagen kort, de mensen introvert en het afgelopen jaar wordt overdacht. De Steenbok is dan ook een mens van principes met een gewetensvol innerlijk. Zij kunnen goed leiding geven en streven onophoudelijk naar perfectie in hun leven, hun werk en in hun relatie met de medemens. Zij zijn ambitieus maar op een weloverwogen manier, Steenbokken zijn niet jachtig en ook niet erg snel enthousiast ze doen alles rustig en goed voorbereid. Zij vergen, net als alle aardetekens, veel van hun uithoudings- en doorzettingsvermogen. De Steenbokmens vraagt niet en dwingt niet maar straalt rust en betrouwbaarheid uit. Hij kent zijn verantwoordelijkheid en is zich bewust van de sociale leefregels en hij streeft bij alles waarmee hij te maken heeft naar perfectie. De Steenbok wordt ziek van oppervlakkigheid en nerveuze en snel wisselende energie. Steenbokken hebben de tijd. Zij hebben niet het jachtige en enthousiaste van de Boogschutter, ze doen alles rustig, goed voorbereid en krijgen uiteindelijk altijd dat waar zij hun zinnen op hebben gezet. Ook arrogantie en het vragen om aandacht is niets voor de Steenbokmens. Dit teken is de raadgever die zich verantwoordelijk voelt voor de maatschappelijke groep waar hij bij hoort. Zij zijn gericht op groei en voortdurend op weg naar volmaking van zichzelf. Omdat zij oog hebben voor de mogelijkheden van de ander zijn zij heel goed in het begeleiden van jongeren.

Lichamelijk gezien horen de knieën, de botten en gewrichten bij het teken van de Steenbok. Versleten knieën wijzen dan ook vaak op een overbelasting ontstaan door het eeuwige klimmen op de maatschappelijke ladder, te veel van je zelf vragen en een te perfectionistische instelling ten aanzien van jezelf. Het homeopathische middel dat hierbij hoort is Calcium Phosphoricum voor iedereen die te veel van zichzelf gevraagd heeft en last van de botten heeft gekregen.

Dan de planeten die het komende jaar de zon van de Steenbokken beïnvloeden.

Pluto
Sinds november 2008 loopt Pluto in het teken van de Steenbok en alle Bokken die jarig zijn tussen 10 en 15 januari krijgen het komende jaar deze Pluto bovenop hun Zon. Dit beloofd een tijd te worden van veranderingen, van transformatie, een tijd ook waarin je de behoefte voelt om je ambities waar te maken. Onder drang van Pluto moeten oude en versleten stukken opgeruimd worden zodat er ruimte komt voor de geboorte van iets nieuws en beters, hoewel je dat laatste niet altijd direct zo hoeft te ervaren. Pluto geeft jullie een enorme energie die voor het opruimen van oude zaken bedoeld is. Het gaat puur om het oude, inferieure op te ruimen en het nieuwe een goede kans te geven. Ga anderen niet overheersen ook niet voor hun bestwil! Maar zorg dat jijzelf een beter mens wordt, dat is het doel van deze Pluto transit.

Neptunus
Dit jaar maakt Neptunus een aspect naar de Zon van alle Steenbokken die jarig zijn tussen 4 en 11 januari dat kan jullie gevoeliger maken voor je omgeving, gevoeliger voor wat er om je heen gebeurt. Jullie kunnen ook de behoefte krijgen om je in te zetten voor de medemens. Neptunus is instaat om de meelevendheid te vergroten ook jullie droomleven kan sterker of wat intenser worden. Een mooie tijd om creatief bezig te zijn. Waar jullie wel alert op mogen zijn is dat je de dingen misschien iets te mooi ziet waardoor enige vorm van bedrog altijd op de loer kan liggen.

Uranus
De Steenbokken die jarig zijn na 18 januari hebben een strijdbaar aspect van deze Uranus op hun Zon dat geeft een fikse dosis energie en de kans op plotselinge en zeer onverwachte gebeurtenissen die je het gevoel kunnen geven dat je op de proef wordt gesteld. Dit aspect duurt nog tot begin maart 2019 en wil soms het gevoel geven dat je op de proef wordt gesteld, het kan zeker ook behoorlijk onrustig maken.
Sommige Steenbokken ervaren zeer plotselinge veranderingen die je in ieder geval meer vrijheid opleveren, andere ervaren het meer als enorme onrust of een hang van binnenuit naar meer vrijheid. Is er iets in jullie leven dat je al enige tijd als beperkend ervaart dan is dit de tijd om daarmee af te rekenen en je zelf te bevrijden uit elke omstandigheid die alleen maar sleur of beperking oplevert. Uranus laat zien dat het leven eigenlijk een regelmatige confrontatie tussen jezelf en de rest van de wereld hoort te zijn zodat alles fris en levendig blijft.
Begin maart 2019 gaat Uranus voor de komende 7 jaar in het teken van de Stier lopen en dan krijgen alle Steenbokken die jarig zijn in december de kracht van Uranus mee. Voor jullie komen er kansen om de sleur te doorbreken om vernieuwingen aan te brengen. Zonder dat het veel strijd en/of narigheid geeft.

Saturnus
Saturnus loopt sinds half december 2017 tot eind 2020 in het teken van de Steenbok.
Saturnus is de planeet die bij het teken van de Steenbok hoort en loopt de komende jaren dus door zijn eigen teken. Alle kenmerken van Saturnus kunnen nu volop tot ontwikkeling komen. Het gaat b.v. om vormkracht en structuur.

Saturnus is de planeet van de begrenzing, controle, de verantwoordelijkheid, het geweten en Saturnus hoort bij ieder proces dat een chronische tendens laat zien. Concentratie, discipline en structuur zijn allemaal zaken die je van Saturnus mag verwachten. Saturnus geeft ook grenzen aan. De laatste keer dat Saturnus door de Steenbok liep was in 1988, 1989 en 1990. Positief brengt Saturnus jullie zelfbeheersing en discipline en met hardwerken kunnen de Steenbokken de komende tijd veel bereiken. Maak de komende jaren gebruik van jullie eigen Saturnus, zijn energie kan jullie Steenbokken helpen om de dingen voor elkaar te krijgen.
Ben je tussen 1 en 12 januari jarig dan krijg je dit jaar Saturnus dus bovenop je Zon.

Jupiter
Loopt tot begin december 2019 in zijn eigen teken de Boogschutter.
Daarmee laat hij de Steenbok met rust, vanaf begin december 2019 loopt Jupiter in het teken van de Steenbok en dat beloofd dan een jaar van vruchten plukken van alle geleverde inspanningen uit voorgaande jaren.

Dit jaar overzicht speciaal voor alle Steenbokken loopt van december 2018 tot december 2019 en is uitsluitend gebaseerd op de stand van de Zon. De Zon is namelijk de enige (planeet) die elk jaar op dezelfde plek aan de hemel staat. Wat alle andere planeten in de horoscoop betreft, daar kan alleen een persoonlijke geboortehoroscoop inzicht in geven.

Naar Boven


De Waterman in 2019.
Dit jaar overzicht speciaal voor alle Watermannen loopt van januari 2019 tot januari 2020 en is uitsluitend gebaseerd op de stand van de Zon. Wat alle andere planeten in de horoscoop betreft, daar kan alleen een persoonlijke geboortehoroscoop inzicht in geven.

De Waterman,
het teken van vrijheid, gelijkheid en broederschap, dit is de mens die zich aansluit bij anderen mits hij zijn individualiteit mag behouden. Een Waterman is vernieuwend, origineel en neemt over het algemeen geen blad voor zijn mond. De Waterman wil wel functioneren in de groep maar zonder zijn identiteit te verliezen. Het homeopathische middel dat bij dit teken hoort is Natrium muriaticum. Dit middel brengt je weer terug naar je eigen kern, als je teveel volgens bepaalde groepsnormen hebt geleefd en je eigen gezicht niet meer durft te laten zien.
Wanneer je niet meer in opstand komt en je verdriet niet meer laat zien.
Dan heb je Natrium muriaticum nodig. Dit middel ruimt oud zeer op en helpt daarnaast bij alle klachten die te maken hebben met verkramping zoals spierpijn, hoofdpijn en menstruatiepijn.

Dan de planeten die in 2019 de Zon van de Waterman beïnvloeden.

Uranus:
Uranus is de planeet die bij de Waterman hoort en alle Watermannen die jarig zijn in januari krijgen dit jaar dankzij deze Uranus te maken met subtiele veranderingen en stimulerende zaken. Met een beetje geluk krijgen jullie nu de kans om daadwerkelijk veranderingen aan te brengen in het leven. Blijf bij jezelf en doe niet iets als je het echt niet wil. De kans is echt aanwezig dat er iemand in je omgeving een remmende invloed op je heeft, maar het is evenzo goed mogelijk dat je behoort tot die groep waarbij het nu haast vanzelf gaat. Hoe het ook gaat het blijft belangrijk dat je de energie niet onderdrukt maar naar buiten brengt het komende jaar.

Jupiter:
Jupiter loopt in het teken van de Boogschutter en ook die helpt mee om je idealen voor elkaar te krijgen in 2019. Sterker nog deze Jupiter kan ook nog voor een kleine financiële meevaller zorgen dit jaar.

De planeten Saturnus, Neptunus en Pluto laten de Watermannen ook dit jaar nog met rust in ieder geval wat jullie Zon betreft.

Voor alle andere planeten moet er in de persoonlijke horoscoop gekeken worden.

 Naar Boven


De Vissen van maart 2019 tot maart 2020.

Een overzicht van de planeten die dit jaar invloed uitoefenen op de Vissen.

Dit is geen compleet jaaroverzicht, daarvoor heb je van iedere Vis de persoonlijke geboortehoroscoop nodig. Dit overzicht betreft alleen de plaatsing van de Zon alle andere planeten, huizen en ascendant die nodig zijn voor een compleet en persoonlijk jaaroverzicht, daar kan ik alleen iets over zeggen als ik jouw geboortegegevens heb.

Pluto

Alle Vissen die jarig zijn tussen 11 en 17 maart krijgen op een subtiele manier kracht van de planeet Pluto. Deze helpt bij het maken van veranderingen in jullie leven. Ook als het gaat om creatieve vernieuwingen, jullie kunnen met Pluto meer inzicht krijgen welke kant je nu eigenlijk op moet.

Neptunus

Alle Vissen die jarig zijn tussen 6 en 11 maart krijgen dit jaar de planeet Neptunus bovenop hun Zon. Positief gezien kan dat jullie gevoeliger en mee levender maken.Je kunt dit jaar ook meer bezig zijn met de zin van het leven. Een meer negatieve uitwerking is dat veel mensen zich vaker moe voelen met deze Neptunus op hun Zon. Sommige voelen zich wat nutteloos en teleurgesteld en je kunt buitengewoon gevoelig zijn voor alcohol, drugs, medicijnen en virussen in deze periode. Idealisme kan ook vol op aanwezig zijn evenals de neiging om te vluchten uit de realiteit. Als het even kan stort je dan in de creativiteit of trek je terug in de natuur en wandel wat vaker langs het water. In afzondering kun je nu de meest mooie invallen krijgen.

Uranus

Alle Vissen die jarig zijn in februari krijgen een subtiel aspect van deze Uranus naar hun Zon. Een frisse wind zorgt er voor dat je niet langer op de oude voet doorgaat.Uranus laat jullie zien dat je veel minder gebonden hoeft te zijn dan je tot nu toe dacht.

Saturnus

Sinds 20 december 2017 loopt Saturnus in zijn eigen teken de Steenbok en het komende jaar krijgen vooral de Vissen die jarig zijn tussen 5 en 19 maart de kracht van deze Saturnus weer mee. Dit geeft jullie kansen om iets te bereiken of eindelijk erkenning te krijgen. Kleine waarschuwing het blijft Saturnus dus je krijgt het niet cadeau, je moet er altijd hard voor werken als het om Saturnus gaat.

Jupiter

Jupiter de planeet van de groei en vooruitgang loopt tot begin december 2019 in het teken van de Boogschutter. Zelfdiscipline en zelfbeheersing wordt daardoor wat op de proef gesteld. Goed voor het zelfvertrouwen, mits je niet overdrijft.Vanaf december loopt Jupiter dan in het teken van de Steenbok en dan lijkt alles wel te lukken. Profiteer daarvan Vissen.

Dit is een kleine kijk op het jaar voor de Vissen tot aan maart 2020. Heb je vragen dan hoor ik die graag.

De zin of onzin van een Horoscoop.