Wat doen de planeten in 2020-2021De Ram van maart 2020 tot maart 2021

De Stier van april 2019 tot april 2020

De Tweelingen van mei 2020 tot mei 2021

De Kreeft van juli 2020 tot juli 2021

De Leeuw van juli 2020 tot juli 2021

De Maagd van augustus 2019 tot augustus 2020

De Weegschaal van september 2019 tot september 2020

De Schorpioen van oktober 2019 tot oktober 2020

De Boogschutter in 2020

De Steenbok in 2020

De Waterman in 2020

De Vissen in 2020

Dit overzicht voor 2020 is gebaseerd op de stand van de Zon in de horoscoop, omdat de Zon de enige “planeet” is die ieder jaar op dezelfde plaats aan de hemel staat, voor een totaal beeld is natuurlijk altijd de persoonlijke geboortehoroscoop nodig. In deze rubriek schets ik een klein overzicht van die zaken en energieën waar een teken mee geconfronteerd wordt dit jaar. Deze uitleg verschijnt op het ritme van de dierenriemtekens, eens per maand.


De Ram van maart 2019 tot maart 2020

De Ram het lente teken en het eerste teken van de dierenriem. Het teken van een nieuw begin, een nieuwe start of een nieuwe uitdaging. De Ram is ondernemend en ziet in alles een uitdaging en de gezonde en extraverte energie van de Ram moet eruit, men moet de ruimte hebben om zich waar te kunnen maken en om zich te laten zien via zijn kracht en enthousiasme. De Ram mens wordt ziek in een overgeorganiseerde wereld en ook in een broeierige sfeer, een eerlijke en open strijd trekt de Ram mens aan van terughoudendheid en niets doen wordt hij echter ziek. De levenskracht van de Ram wordt gestimuleerd door iedere uitdaging die het leven te bieden heeft, Rammen kunnen veel fysieke spanning aan, maar houden het niet zo lang vol.
Vol overgave kan de Ram zich steeds weer in en nieuw avontuur storten, veroveren en winnen is altijd zijn doel maar de impulsieve Ram heeft wel moeite met de dingen ook af te maken iedere klus moet ook niet te lang duren daarvoor heeft de Ram een veel te impulsieve en energieke aard, voor bezinnen, plannen en overleg is de Ram mens niet in de wieg gelegd. Het lichaamsdeel dat bij de Ram hoort is het hoofd en het homeopathische middel dat hierbij hoort is Kalium Phosphoricum voor een ieder die te lang de ene uitdaging na de andere om zijn oren krijgt waardoor men mentaal en fysiek uitgeput is geraakt. Dit uit zich dan bv in gebrek aan reactie vermogen, zwakte en trillerigheid, apathie en verwardheid in denken en in praten. Bij het innemen van Kalium Phosphoricum wordt dan de energie weer snel herstelt.

Een overzicht van de planeten die dit jaar invloed uitoefenen op de Ram.
Dit is geen compleet jaaroverzicht, daarvoor heb je van iedere Ram de persoonlijke geboortehoroscoop nodig. Dit overzicht betreft alleen de plaatsing van de Zon alle andere planeten, huizen en ascendant die nodig zijn voor een totaal en persoonlijk jaaroverzicht, daar kan ik alleen iets over zeggen als ik de complete geboortegegevens van je heb.

Het jaaroverzicht voor de Ram van maart 2020 tot en met maart 2021.

Een overzicht van de planeten die dit jaar invloed uitoefenen op de Ram.
Dit is geen compleet jaaroverzicht, daarvoor heb je van iedere Ram de persoonlijke geboortehoroscoop nodig. Dit overzicht betreft alleen de plaatsing van de Zon alle andere planeten, huizen en ascendant die nodig zijn voor een totaal en persoonlijk jaaroverzicht, daar kan ik alleen iets over zeggen als de complete geboortegegevens bekend zijn.

Pluto:
Alle Rammen die jarig zijn tussen 11 en 17 april staan nog onder invloed van Pluto en transformatie is het woord dat hierbij hoort. Jullie krachten en zelfbeheersing worden dit jaar nog op de proef gesteld. Misschien ervaar je een behoefte aan macht of word je juist op de één of andere manier met het thema macht en onmacht geconfronteerd.

De energie van Pluto kan je over jouw grenzen heen proberen te duwen. Pluto breekt iets af en bouwt pas daarna iets nieuws op de ontstane ruimte. Misschien wel aardig om te weten dat Pluto alleen dat afbreekt wat eigenlijk niet meer nodig is voor jouw groei. Kernwoorden die bij Pluto horen zijn machtshonger, heerszucht, doorzettingsvermogen en zelfoverschatting. Pluto zoekt de diepte, de bodem.

Uranus:
Sinds half mei 2018 loopt Uranus in het teken van de Stier en laat alle Rammen voorlopig met rust.

Neptunus:
Loopt nog in het teken van de Vissen en laat daarmee ook de Rammen met rust.

Saturnus:
Saturnus loopt nu in de Waterman en maakt een mooi aspect naar de Zon van alle Rammen die jarig zijn in maart. Gunstige tijd voor jullie om vooruitgang te boeken.Tussen juni en half december is Saturnus weer even terug in het teken van de Steenbok en worden alle Rammen die jarig zijn na 14 april nog één maal geconfronteerd met tegenwerking of misschien nu eindelijk na lang en hard werken de beloning en wordt er vooruitgang geboekt.
Na half december 2020 loopt Saturnus voorlopig in het teken van de Waterman

Jupiter:
Jupiter loopt nog tot half december 2020 in het teken van de Steenbok tot die tijd ligt enige vorm van overdrijven wel op de loer. Vanaf half december loopt Jupiter in het teken van de Waterman en maakt vanaf dan een positief aspect naar de Ram. Dat geeft kans op groei, vooruitgang en positiviteit. Op welk gebied dat uitwerkt bij jou is afhankelijk van waar dit in je geboortehoroscoop valt.

naar Boven


De Stier van april 2020 tot april 2021

Dit jaaroverzicht is voor de plaatsing van de Zon, alle andere planeten daar kan ik alleen iets over zeggen als ik de persoonlijke horoscoop van iemand heb. Hieronder staat dus beschreven welke planeten aan de hemel dit jaar de Zon van de Stier beïnvloeden.

Genieten is het sleutelwoord voor de Stiermens, menig Stier is een echte Bourgondiër en houdt van het goede der aarde zoals lekker eten, drinken, koken en wat luxe op zijn tijd. De Stier is een vruchtbaar en vrouwelijk teken dat ons leert te genieten van het leven, de natuur, de rust en de vrede en alles wat Moeder aarde ons kan schenken. Stier is ook het teken van bezit, arbeid moet leiden tot bezit of het vergroten ervan. Van onrust, veranderingen en het verdwijnen van zekerheden raakt de Stiermens van slag, wij zijn niet dol op veranderingen. De Stier is principieel en conservatief, zij beschikt over een enorm incasseringsvermogen en is zeer vredelievend van aard, het duurt dan ook lang, heel lang voordat een Stier kwaad wordt maar dan is er meestal ook geen houden meer aan. Het lichaamsdeel dat bij de Stier hoort is de nek, keel, schildklier en de zintuigen. Het Homeopathisch middel dat bij de Stier hoort is Natrium Sulfuricum voor de melancholieke mens die geen stootje meer kan velen en die geen mens meer wil zien. Al het vocht en gevoel blijven vastzitten en men heeft chronische behoefte aan rust, veiligheid en stabiliteit. Hier helpt Natrium Sulfuricum om het vastgehouden vocht af te voeren en om de vastgelopen melancholicus weer wat levenslust en realiteit te brengen.

Pluto
Alle Stieren die jarig zijn tussen 12 en 18 mei krijgen een mooi aspect van Pluto naar hun Zon dat geeft een tijd waarin je inzicht mag krijgen in jezelf en persoonlijke vooruitgang ervaart.
Pluto kan je daarnaast, in deze tijd, ook zeker confronteren met het verleden.

Neptunus
Alle Stieren die jarig zijn tussen 7 en 14 mei hebben dankzij Neptunus meer oog en meer begrip voor de mensen om hen heen. Spiritualiteit mag ook een belangrijke rol spelen, en Neptunus kan daarnaast een grote gevoeligheid geven. Jullie zijn nu instaat om je in te leven in de ander vooral als het gaat om mensen die nu hulp nodig hebben. Verder stimuleert Neptunus de verbeelding en dat kan jullie flink wat creatieve inspiratie opleveren dit jaar.

Uranus
Uranus loopt sinds maart 2019 in het teken van de Stier. Alle Stieren die jarig zijn tussen 25 april en 1 mei hebben dus Uranus bovenop hun Zon dit jaar. Dat geeft menig Stier de impuls tot verandering. Uranus brengt vernieuwing, hervorming, onrust, hang naar (meer) vrijheid en niet te vergeten innerlijke onrust. Je ritme is van slag. Aan alle Stieren zou ik willen zeggen probeer je voor te bereiden op veranderingen, er zijn vast dingen in jouw leven die (al lang) aan verandering toe zijn. Je krijgt de komende jaren de kans om patronen te doorbreken. Uranus loopt 7 jaar lang door het teken van de Stier, alle Stieren krijgen dus de kans om te transformeren, om te groeien om vooruit te komen. En dat is niet is waar de gemiddelde Stier mens op zit te wachten. Het brengt vaak teveel onrust. Uranus is weinig zachtzinnig hij eist dat je opstaat nu! En aan de slag gaat. Doorbreek de patronen die je belemmeren in jouw groei, gooi het roer (voorzichtig)om.
Je zult zien er gaat een wereld voor je open. Doe het in je eigen tempo, maar doe het wel.
Het duurt minstens 83 jaar voordat Uranus je weer deze kans geeft, daar kunnen we ook als Stier niet op gaan zitten wachten.

Saturnus
Saturnus loopt nog tot begin juli in de Waterman en maakt tot die tijd een strijdbaar aspect naar alle Stieren die jarig zijn rond 21 april. Dat kan jullie confronteren met dingen uit het verleden, daarnaast maakt de buitenwereld het jullie niet gemakkelijk, sterker nog men probeert jullie te belemmeren in je denken en handelen. Daarnaast is de kans groot dat je je verre van vit voelt. Soms heeft het één en ander iets te maken met iets wat 7 jaar geleden ook speelde.
Vanaf 2 juli tot half december is Saturnus weer even in de Steenbok en dat geeft even een periode van rust. Vanaf half december is Saturnus dan terug in het teken van de Waterman en dan krijgen de Stieren die jarig zijn tussen 20 april en 14 mei te maken met Saturnus zoals het hier boven beschreven staat.

Jupiter
loopt nog in het teken van de Steenbok en stuurt daarmee positiviteit en groei mogelijkheden naar de Stieren, vanaf de 2e helft van december gaat ook Jupiter in het teken van de Waterman lopen. Vanaf nu kan jullie zelfbeheersing behoorlijk op de proef worden gesteld.
Vanaf dit moment lopen Jupiter en Saturnus samen en drukken dus ook hun gebundelde energie richting de Stieren, vooral de april Stier kan hierdoor geconfronteerd worden met de tegenstrijdigheid van deze twee planeten. Groei en beperking kunnen nu een belangrijke rol spelen in jullie leven. Gooi je het roer compleet om of zoek je naar een nieuwe vorm van vrijheid, probeer de touwtjes in handen te houden zodat je zelf beslist.

Succes allemaal, maak er maar een wijs en groeizaam jaar van.

Naar BovenDe Tweelingen van mei 2020 tot mei 2021.

De Tweelingen zijn veelzijdig, nieuwsgierig en op zoek naar contact en uitwisseling. Zij hebben belangstelling voor hun medemens, voor andere gedachten en voor andere culturen.
Dit is de mens die denkt, weet en begrijpt het is voor hen een uitdaging om in contact te komen met iets dat nog ontdekt moet worden. Tweelingen nemen gretig nieuwe informatie op. Boeken, kranten, weekbladen en televisie zijn gemaakt door en voor de Tweelingen mens. En de Tweelingen kunnen alles tegelijk een boek lezen, huiswerk maken en tegelijkertijd het nieuws op de tv volgen. Het is een speels en praatgraag teken en zij worden ook wel de vlinder van de dierenriem genoemd. De Tweelingmens heeft behoefte aan uit – en afwisseling en wil mentaal in beweging blijven, langdurigheid en diepgang verveelt de Tweeling maar levendigheid en verandering is voor hen juist stimulerend. Zij zijn handige en speels met woorden en zullen te allen tijde proberen om stiltes te vermijden uit angst dat tijdens deze stiltes emoties en gevoelens los zullen komen want daar kan de rationele Tweelingen niet veel mee.
Het lichaamsdeel dat bij de Tweelingen hoort zijn de ademhalingsorganen, de handen en de armen.
Het homeopathische middel van de tweelingen is Kalium Muriaticum een middel dat ook uitstekend past in de examen tijd. Voor iedere student die zich duf en suf voelt en voor iedereen die mentaal overbelast is, die teveel vanuit zijn hoofd heeft geleefd en die overgevoelig is geworden voor alle zintuiglijke indrukken.
Dan de planeten die het komend jaar de Tweelingen beïnvloeden.

Pluto
Vooral de Tweelingen die jarig zijn tussen 12 en 18 juni staan dit jaar onder druk van de planeet Pluto. Jullie kunnen geconfronteerd worden met het feit dat bestaande structuren worden afgebroken om ruimte te maken voor iets nieuws. Alles wat zijn tijd heeft gehad daar mag of moet je afstand van doen zodat het proces van wederopbouw kan volgen. Door het soort aspect dat Pluto naar jullie Zon maakt kun je zo nu en dan het gevoel hebben dat je met je rug tegen de muur staat, het is een wat onderhuids gevoel van onbehagen. Je loopt ook het risico dat je je eigen krachten wat overschat. Pluto heeft tot doel om je te laten zien dat er ook nog andere dingen in het leven zijn. Pluto in aspect met je zon wil je trouwens ook vaak confronteren met het verleden.

Neptunus

Dit komende jaar maakt Neptunus een strijdbaar aspect naar de Zon van alle Tweelingen die jarig zijn tussen 8 en 14 juni. Neptunus maakt je gevoelig en beïnvloedbaar. Neptunus stimuleert ook de verbeelding en dat is dan weer goed voor de creatieve inspiratie. Dit kan voor jullie echter ook een periode zijn van verwarring en een niet meer precies weten wat je wilt en welke kant je op zou willen. Ook een gebrek aan geestelijke of lichamelijke vitaliteit kan hier bij horen. Jullie kunnen teleurgesteld worden en je onzeker voelen. Neem in deze tijd geen risico’s ga ook niet speculeren het is er echt niet de tijd voor, wacht met veranderen even tot deze transit voorbij is. Blijf trouw aan jezelf, dat is belangrijk in deze periode. Neptunus in contact met je Zon stimuleert dus de verbeelding maar werkt slecht op het moment dat je je intenties probeert duidelijk te maken. Onder Neptunus loop je trouwens ook kans om betrokken te raken bij oneerlijke zaken.

Uranus
Loopt voorlopig nog in het teken van de Stier en laat zodoende de Tweelingen met rust, wat de Zon betreft dan.Saturnus
Saturnus loopt nog tot 2 juli 2020 in het teken van de Waterman en geeft daarmee alle vroege Tweelingen, jarig rond 22 mei, zijn kracht mee. Energie en kansen zijn als het goed is weer aanwezig.

Vanaf 2 juli loopt Saturnus voor de laatste keer tot aan half december 2020 in het teken van de Steenbok en maakt tot die tijd nog een lastig aspect naar alle Tweelingen die jarig zijn na 14 juni. Dat kan duiden op weinig vitaliteit en ook de buitenwereld kan het jullie niet gemakkelijk maken. Saturnus geeft een remmend gevoel. Vanaf half december 2020 loopt Saturnus weer in het teken van de Waterman en dan krijgen vooral de tweelingen die jarig zijn tussen 20 mei en 4 juni de kracht van deze planeet weer mee. De energie is weer volop aanwezig, als het goed is. Er dienen zich weer kansen aan, om te groeien, pak die aan je kunt het en je hebt er nu de energie voor.

Jupiter

Loopt nog tot half december 2020 in het teken van de Steenbok en maakt daarmee een lastig aspect naar de Tweelingen. Er is kans op overschatting en misschien is het handig om goed in de gaten te houden dat je niet over je grenzen gaat. Het evenwicht is wat uit balans.

Vanaf half december 2020 loopt Jupiter dan in het teken van de Waterman en krijgen de Tweelingen de groeikracht van Jupiter mee. De wind in de zeilen dus als het gaat om groei, inspiratie en de gezondheid. Vanaf december 2020 lopen dus Saturnus en Jupiter beide in het teken van de Waterman.

Zij maken dan beide een positief aspect naar de Tweelingen.Dat geeft jullie mogelijkheden tot groei, grenzen verleggen en door hard werken dingen te bereiken.

Maak er een mooi jaar van Tweelingen.

 

 
 

Naar Boven


De Kreeft van juli 2020 tot juli 2021.

De Kreeft is van naturen een zorgzaam en bemoederend teken, aan de buitenkant zit een hard pantser om zichzelf te beschermen en met haar scharen kan ze alles en/of iedereen goed vast pakken om niet meer los te laten. De maatschappij heeft de Kreeften nodig om zorg te dragen voor iedereen die warmte van buitenaf nodig heeft. De Kreeft blinkt uit in haar betrokkenheid met de familie. Zij voelen zich het prettigst al zij hulp en steun kunnen geven. Je zou van de Kreeft dus kunnen zeggen dat zij gezond blijven in een ongezonde wereld want zolang we hun zorg nodig hebben voelen de Kreeften zich optimaal, ziek worden zij als hun zorg niet meer nodig of niet meer welkom is. De Kreeft ziet toe op eenzaamheid, verdriet en ziekte en daar waar het mogelijk is zal zij haar hulp aanbieden om het leed te verzachten, als haar inmenging niet meer gewenst is blijft de Kreeft met haar gevoelens zitten en voelt zij zich ziek worden. De Kreeft kent twee manieren om te reageren op de omstandigheden de eerste is dat zij zich gaat aanpassen en daarmee ver buiten haar eigen grenzen gaat of de Kreeft verhardt zich en verschuilt zich achter en zeer strak masker. De Maan is de heerser van de Kreeft en staat symbool voor de ziel van de mens en de ziel is dat deel van ons wezen dat behoefte heeft aan contact met de medemens en dat reageert op indrukken van de buitenwereld. Het lichaamsdeel dat bij de Kreeft hoort is de baarmoeder, maag en borsten, het homeopathische middel dat bij de Kreeft hoort is Calcium Fluoratum dit is het middel dat in ingezet kan worden als veerkracht en vormvastheid uit balans zijn.

Dan de planeten die het komende jaar de Kreeften beïnvloeden:

Pluto:
Alle Kreeften die jarig zijn tussen 13 en 20 juli hebben deze Pluto recht tegenover hun Zon lopen, dit is een krachtig aspect en het geeft kans op moeilijkheden of enige vorm van machtsstrijd binnen relaties of verbintenissen. Probeer ook niet je medemensen te overheersen je loopt grote kans dat men het ervaart als een enorme bemoeizucht. Ook is er kans op conflicten met mensen uit de overheid, je baas of wie dan ook die maar enigszins een gezaghebbende positie bekleed. Meer positief gezien wijst Pluto op veel energie om persoonlijke ambities waar te maken dit jaar, zolang je de omgeving maar niet in het harnas jaagt. Dit zijn de dingen waar Pluto je mee kan confronteren: macht, manipulatie, emotie, crisis, verdringing, therapie en transformatie een diep en intens keerpunt, overlevingskracht.

Neptunus:
Alle Kreeften die jarig zijn tussen 9 en 16 juli krijgen te maken met de energie van Neptunus jullie kunnen mee levender worden en de behoefte voelen om iets voor een ander te doen ook je geestelijk leven kan belangrijker voor je worden. Neptunus kan jullie fantasie en creativiteit brengen maar zeker ook idealistisch maken.
Dit zijn de dingen waar Neptunus je mee kan confronteren: grenzeloosheid, chaos, mee stromen en loslaten, dromen, roes, creativiteit zoals muziek en dans, eenheidsbeleving en spiritualiteit. Jullie sensitiviteit wordt verhoogt.

Uranus:
Uranus loopt in het teken van de Stier en maakt een mooi aspect naar alle kreeften die jarig zijn tussen 28 juni en 6 juli. Zaken waarmee Uranus jullie kan confronteren zijn: doorbreken van bestaande patronen en grenzen, onverwachte, flitsende en ongewone dingen, rusteloosheid en irritatie.

Saturnus:
Saturnus loopt nog in zijn eigen teken de Steenbok tot half december en dat is recht tegenover het teken Kreeft en degene die jarig zijn na 17 juli hebben Saturnus dus nog tot half december recht tegenover hun Zon.
Dat ontmoedigt en beperkt over het algemeen je vitaliteit. Het is de buitenwereld die tegenwerkt of te veel van je vraagt. Ook van je verantwoordelijkheidsgevoel kan veel te veel gevraagd worden.

Ben je al wat ouder dan kun je terug kijken in de tijd zo’n 29 jaar geleden zat je waarschijnlijk in een vergelijkbare
periode. Het kan ook zijn dat je 14 jaar geleden iets bent gestart, werk, relatie of wat dan ook, dat nu op de proef wordt gesteld. Je krijgt de kans om hier nu verandering aan te brengen.

Vanaf half december 2020 loopt Saturnus dan in het teken van de Waterman en vanaf dat moment maakt hij een lastig aspect naar alle kreeften die jarig zijn tussen 21 juni en 7 juli. Over het algemeen geeft dat jullie weinig vitaliteit en op een wat ongrijpbare manier kan de buitenwereld het jullie behoorlijk lastig maken.
Iets of iemand kan je zelfs behoorlijk belemmeren in je vrijheid.

Jupiter,
Jupiter loopt nog tot half december 2020 in de Steenbok en dat is dan weer recht tegenover de Kreeft. Meestal een positieve stand waarbij je veel kunt bereiken mits je niet grens overschrijdend te werk gaat.

Vanaf half december loopt Jupiter dan in het teken van de Waterman en maakt vanaf dat moment een lastig aspect naar de Kreeften. Weinig energie en het gevoel dat je niet vooruit komt hoort hierbij. Doe, als het even kan maar wat rustig aan, even een pas op de plaats. Jupiter loopt vrij snel en dus is deze malaise gauw weer voorbij.

Naar Boven


De Leeuw van juli 2020 tot juli 2021.

Dit jaaroverzicht is gebaseerd op de plaatsing van de Zon, dus zeker geen totaal overzicht. Daarvoor heb je altijd de persoonlijke geboortehoroscoop nodig. Alleen van de Zon weten we dat hij ieder jaar op dezelfde plek aan de hemel staat, en daarmee dus ook welke planeten dit jaar contact maken met jullie Zon.

De Leeuw, de koning van het dierenrijk, zelfbewust, wilskrachtig en met een groot charisma. Hij staat graag in het middelpunt van de belangstelling, aandacht en bewondering zijn noodzakelijk voor de Leeuw mens, hij gaat er van stralen hij heeft de complimentjes en de schouderklopjes echt heel hard nodig om te komen tot een goed gevoel van eigenwaarde. Als de Leeuw genegeerd wordt gaat hij brullen om aandacht, zit hij echter goed in zijn vel dan is het een creatief en warm mens met een groot en gul hart. Dan zien we ook de geboren leider die een heleboel positieve kracht uitstraalt. Hij is trots op zijn prestaties en mag ook graag pronken met het resultaat. Waar de Leeuw beslist niet tegen kan is uit gelachen worden of en public op het matje worden geroepen. Maar een complimentje doet altijd wonderen bij de Leeuw mens. Het lichaamsdeel dat bij de Leeuw hoort is het hart en de boven rug. Het homeopathische middel is Magnesium Phosphoricum dat past bij veel klachten die een uiting zijn van verkramping op fysiek of emotioneel niveau.

De planeten die dit jaar de Leeuwen Zon beïnvloeden.

Pluto
Alle Leeuwen die jarig zijn tussen 14 en 20 augustus staan het komende jaar onder invloed van deze Pluto. Jullie kunnen geplaagd worden door intense gespannenheid en onrust die je misschien niet zo snel kan plaatsen. Onzekerheid kan hier ook een grote rol bij spelen en er is een kans op enige vorm van manipulatie in jullie omgeving door macht en/of onmacht spelletjes of het gevoel dat je met de rug tegen de muur staat en niet weet welke kant je nu toch op zou moeten.
Daarnaast kan dit aspect een enorme ambitie geven waardoor je soms teveel van jouw energie geeft.

Neptunus
Alle Leeuwen die jarig zijn tussen 10 en 15 augustus krijgen ook dit jaar een lastig aspect van deze Neptunus naar hun Zon dit kan zich uiten in een gevoel van onzekerheid een niet meer zo goed weten waarmee je bezig bent en wat je nu toch zou willen. Neptunus kan je behoorlijk onzeker en/of futloos maken in deze periode. Je kunt je teleurgesteld of verslagen voelen in deze tijd, ga niet vechten drijf met de stroom mee en blijf trouw aan jezelf en tot slot ga niet speculeren in deze tijd. Ben je rond 14 augustus jarig dan kan het zomaar zijn dat jouw ego, je gevoel voor eigenwaarde dit jaar bij vlagen behoorlijk op de proef word gesteld.

Uranus
Sinds maart 2019 loopt Uranus definitief in het teken van de Stier en dit jaar maakt hij een strijdbaar aspect naar de leeuwen die jarig zijn tussen 28 juli en 8 augustus. Jullie worden een beetje op de proef gesteld, het gaat erom of je weet waarmee je bezig bent, geloof je nog in wat je doet? De buitenwereld werkt niet echt mee nu. Probeer niet de energie van Uranus te onderdrukken, dat is niet goed voor de gezondheid, doe er iets mee. Kijk naar vernieuwing, verandering en vrijheid. Dat zijn thema’s die met Uranus energie te maken hebben.
Tijd om het roer om te gooien volgens Uranus, maar doe het wel doordacht, ga niet over 1 nacht ijs. Dat voorkomt spijt. Onder druk van Uranus neig je er naar om te snel en te impulsief te handelen.

Saturnus
Nog tot half december 2020 loopt Saturnus in zijn eigen teken de Steenbok tot die tijd maakt Saturnus een lastig aspect naar de zon van alle leeuwen die jarig zijn na 17 augustus.
Dit kan jullie het gevoel geven dat je tegengewerkt word door de omgeving. Een gevoel of niets wil lukken, geef het een beetje tijd en forceer nu even niets.

Vanaf half december 2020 loopt Saturnus dan in het teken van de Waterman en dat is recht tegenover de Zon van alle Leeuwen die jarig zijn tussen 22 juli en 7 augustus. Saturnus recht tegenover de Zon duidt vaak op weinig energie en geeft het gevoel of alles en iedereen je tegenwerkt. Waarschijnlijk voel je je te moe om je dromen na te jagen laat staan om nu je doel te bereiken. Spaar je energie maar even tot dit aspect wat voorbij is, wees even geduldig, straks komen die nieuwe kansen echt wel.

Jupiter
Jupiter loopt nog tot half december in het teken van de Steenbok en maakt daarmee een lastig aspect naar de Leeuwen. De boel kan een beetje uit balans zijn, Jupiter jut te veel op en laat je risico’s nemen als je niet alert bent. Doe niets overhaast, probeer wat langer na te denken over de stappen die je wel of niet wilt nemen.

Vanaf half december loopt Jupiter dan in het teken van de Waterman dat is dan recht tegenover de Leeuwen Zon. Nu loop je de kans dat je iets te enthousiast van stapel loopt. Je mening kun je iets te enthousiast naar buiten brengen. Een tikje te eigenwijs en te onvoorzichtig. Blaas het ego niet te veel op in deze tijd.

Vanaf half mei 2021 loopt Jupiter dan even in het teken van de Vissen en maakt dan automatisch weer een lastiger aspect naar de Leeuwen. Dit geeft vaak wat onzekerheid waardoor je wel het gevaar loopt ter overcompensatie jezelf wat te benadrukken. Ga niet overdrijven, doe wat extra voorzichtig en stel je zeker niet te arrogant op.

Naar Boven


De Maagd van augustus 2019 tot augustus 2020

Als de Zon in het teken van de Maagd staat is het oogsttijd, daarom wordt de Maagd altijd met een korenaar afgebeeld. Voorbij is de tijd van de Leeuw, vol met feesten, nu moet er weer gewerkt worden. De Maagd staat voor ijver, voor het dagelijkse werk, plichtsbesef en precisie. De Maagd behoort zich in te zetten op vele terreinen en hulp te bieden waar maar nodig is, zij is het bezige bijtje van de dierenriem. Het teken Maagd maakt ons bewust van de praktische mogelijkheden die het leven biedt. De Maagden zijn vaak harde werkers die zich inzetten voor de samenleving. Dit teken bezit het nuchtere verstand en de praktische behulpzaamheid. Maagd staat symbool voor orde, regelmaat en precisie.  De Maagd is ook het teken van kritiek en correctie en zij kan niet tegen chaos. Als Maagden echter uit balans zijn kunnen zij enorm slordig en chaotisch overkomen. Het lichaamsdeel dat bij de Maagd hoort is de dunne darm en Kalium Sulfuricum is het homeopathische middel dat bij de Maagd past. Voor iedereen die oververmoeid en/of overwerkt is waardoor de lichamelijke weerstand laag is en de geïrriteerdheid hoog. Kalium Sulfuricum reinigt het lichaam.

Dit jaaroverzicht is gebaseerd op de plaatsing van de Zon, dus zeker geen totaal overzicht. Daarvoor heb je altijd de persoonlijke geboortehoroscoop nodig. Alleen van de Zon weten we dat hij ieder jaar op dezelfde plek aan de hemel staat, en daarmee dus ook welke planeten dit jaar contact maken met de Zon van alle Maagden.

De planeten die het komend jaar de zon van de Maagd mensen gaan beïnvloeden:

Pluto:
Alle Maagden die jarig zijn tussen 13 en 20 september, krijgen dit jaar te maken met Pluto, het kan voor jullie een mooie tijd zijn met vaak persoonlijke vooruitgang en verandering, groei en of ontwikkeling in het privé leven. Een goede tijd ook om meer inzicht te krijgen in het eigen karakter dit jaar. Wel kunnen jullie de dingen erg intens ervaren of heel intens op de zaken ingaan, overschat je eigen kracht niet. Het is echter wel de tijd om vruchten te plukken en vooruitgang te boeken. Pluto kan je trouwens ook confronteren met het verleden.

Neptunus:
Alle Maagden die jarig zijn tussen 9 en 15 september hebben Neptunus recht tegenover hun Zon dat kan jullie energie niveau wat op een laag pitje zetten maar ook kun je je nutteloos en snel ontmoedigd voelen. Wees voorzichtig en ga nergens klakkeloos op in enig wantrouwen is nu wel op zijn plaats, met dit in het achterhoofd kan het een periode worden vol creativiteit en van spiritueel inzicht. Neptunus stimuleert de verbeelding maar geeft soms een onrealistisch kijk op de wereld om je heen. Wees extra voorzichtig met medicijnen en verdovende middelen, je bent vatbaarder/gevoeliger dan anders. Onder Neptunus ben je soms afwezig, dromerig, vergeetachtig en introvert.

Uranus:
Sinds half mei 2018 loopt Uranus door het teken van de Stier. Vanaf dat moment hebben de Maagden die jarig zijn tussen 25 augustus en 4 september de kracht van Uranus mee. Nu is het tijd voor vernieuwing, nieuwe kansen bieden zich aan de komende jaren.
Vrijheid, behoefte aan verandering en rusteloosheid spelen vanaf nu een belangrijke rol.
Veel Maagden hunkeren nu naar veranderingen in hun leven. Je kunt dat ook gaan zoeken in onderwerpen die helpen tot groei en ontwikkeling zoals yoga, astrologie en alle andere zaken die het bewustzijn kunnen verruimen.

Saturnus:
Saturnus loopt nog tot maart 2020 in het teken van de Steenbok. Tot die tijd maakt hij nog een mooi aspect naar de Maagden die na 5 september jarig zijn. Dit kan een groeizame tijd worden, tijd om te oogsten of tijd om eventuele fouten te herstellen. Blijf niet halsstarrig vasthouden aan dat wat jouw groei belemmerd. Vanaf 23 maart 2020 loopt Saturnus in het teken van de Waterman en maakt vanaf dat moment een lastig aspect naar alle Maagden die jarig zijn rond 24 augustus.
Dat kan jullie het gevoel geven dat alles een beetje tegenzit. Weinig vitaliteit en de buitenwereld maakt het jullie niet gemakkelijk. De kunst is om geduldig te blijven en je niet overal tegen te verzetten. Wachten tot je weer wat meer energie hebt is in dit geval even beter.
De kans is groot dat iets wat je zo’n 7 jaar geleden gestart bent nu weer om aandacht vragen.
Misschien moet er hier en daar wat bijgeschaafd worden, of is het geheel toch niet zo perfect als je toen der tijd dacht.

Jupiter:
Jupiter loopt nog tot begin december 2019 in het teken van de Boogschutter en staat dus nog op gespannen voet met de Maagden. Oppassen dat je niet gaat overdrijven, neem niet te veel hooi op je vork maar neem op tijd je rust. Vanaf 2 december loopt Jupiter in de Steenbok en maakt dan een plezierig aspect naar de Maagden. Goed voor de creativiteit, het zelfvertrouwen en het geeft jullie de kans om je grenzen te verleggen. Maak er gebruik van dit aspect duurt een heel jaar dus tijd genoeg.

 

 


De Weegschaal, van oktober 2019 tot en met oktober 2020.

Speciaal voor alle Weegschalen een overzicht van de planeten die het komende jaar de Weegschaal Zon beïnvloeden.Onthoud dat je een totaal jaaroverzicht alleen kunt maken aan de hand van iemands geboortehoroscoop. Zo’n persoonlijke geboortehoroscoop laat het karakter zien en een compleet jaaroverzicht laat zien welke planeten aan de hemel jouw geboortehoroscoop nu beïnvloeden.

De planeet Pluto gaat dit jaar de strijd aan met alle Weegschalen geboren tussen 13 en 20 oktober. Pluto is een zeer krachtige energie die jullie op de proef stelt. Het is heel goed mogelijk dat je in botsing komt met de omgeving omdat iemand over je grenzen heen walst. Vermijd als het even kan conflicten, zeker als die tot lichamelijk geweld kunnen leiden. Transformatie is altijd het thema dat Pluto ons komt brengen of van ons vraagt. Bestaande structuren worden afgebroken om plaats te maken voor het nieuwe. Sommige worden eerzuchtig onder de druk van Pluto en grijpen naar enige vorm van macht. Een risico dus op overdrijving van de eigen kracht kan aanwezig zijn.

Neptunus beïnvloedt het komende jaar alle Weegschalen die geboren zijn tussen 9 en 16 oktober. Dat kan onzekerheden geven, Neptunus confronteert ook vaak met oneerlijkheid. Vertrouw niet iedereen op zijn blauwe ogen. Wees het komende jaar maar wat wantrouwend. Zeker als het om nieuwe zaken, dingen of mensen gaat die op je pad komen. Een enigszins kritische houding is aan te bevelen dit jaar. Neptunus stimuleert wel de verbeelding en creativiteit, maar is lastiger als je iets duidelijk wilt maken, dan werkt Neptunus namelijk al snel vervagend en wat ongrijpbaar.

Uranus. Komend jaar richt Uranus zich vooral op de Weegschalen geboren tussen 25 september en 6 oktober. Dat brengt jullie rusteloosheid, innerlijke spanning en een sterke hang naar vrijheid.

Saturnus staat nog tot 22 maart 2020 in het teken van de Steenbok dat heeft vooral invloed op de Weegschalen die geboren zijn tussen 7 en 23 oktober. Voor de één de tijd om te oogsten, voor de ander een tijd om fouten te accepteren en uit zoeken of je nog wat bij kan sturen. Vaak heeft het te maken met iets dat je zo’n 7 jaar geleden gestart bent en dat nu op de proef word gesteld. Is het allemaal wel geworden wat je had verwacht of gaat het uit als een nachtkaars. Daarnaast kan Saturnus ook een gebrek aan vitaliteit en energie laten zien.
Van maart tot juli 2020 loopt Saturnus in het teken van de Waterman en dan krijgen alle Weegschalen die geboren zijn rond 24 september de kracht van Saturnus mee, de omstandigheden zijn nu gunstiger en alles lijkt net even wat soepeler te verlopen.
Tussen juli en oktober 2020 dan is Saturnus weer even terug in het teken van de Steenbok en zet daarmee alle Weegschalen die na 17 oktober geboren zijn nogmaals onder druk.

Jupiter loopt nog tot december 2019 in het teken van de Boogschutter en maakt daarmee nog een mooie verbinding met de Weegschalen. Dat wijst op nieuwe kansen voor alle Weegschalen. Vanaf december 2019 loopt Jupiter in het teken van de Steenbok en stelt vanaf dat moment de Weegschaal op de proef wat zelfbeheersing en zelfdiscipline betreft. Het is in deze periode heel belangrijk om te beseffen waar je grenzen liggen met andere woorden ga niet overdrijven.

Maak er maar een mooi jaar van Weegschaal.

Heb je vragen of opmerkingen dan hoor ik die graag.

bepjonker@hotmail.com

Naar Boven


De Schorpioen van november 2019 tot november 2020

Dit jaaroverzicht is gebaseerd op de plaatsing van de Zon, dus zeker geen totaal overzicht. Daarvoor heb je altijd de persoonlijke geboortehoroscoop nodig. Alleen van de Zon weten we dat hij ieder jaar op dezelfde plek aan de hemel staat, en daarmee dus ook welke planeten dit jaar contact maken met jullie Zon.

De schorpioen staat symbool voor het emotionele groeiproces van de mens, deze mens vindt dat je boven je alledaagse zelf uit moet groeien, door moed en heldhaftigheid te tonen. De schorpioen zoekt gevoelsmatig gezien hoge toppen en diepe dalen. Op intellectueel gebied durven zij alles op emotioneel gebied bijna niets, er is heel veel moed nodig om je gevoel open te stellen en met anderen te delen. De schorpioenen mens is als de adelaar, hij wil het liefst in jouw ziel staren maar laat zelf niet graag het achterste van zijn tong zien. De dikke darm en de geslachtsorganen zijn de lichaamsdelen die bij het teken van de Schorpioen horen en ziekten aan deze lichaamsdelen kunnen ontstaan als je niet in staat bent om uiting te geven aan je meest intense gevoelens zoals woede, hartstocht of haat. Het homeopathische middel wat bij de schorpioen hoort is Calcium Sulfuricum, dit heeft een sterk reinigende werking op het lymfestelsel.

De planeten die het komende jaar de Schorpioen beïnvloeden:

Pluto:
Alle schorpioenen die jarig zijn tussen 13 en 19 november krijgen dit jaar een mooi/subtiel aspect van Pluto naar hun Zon. Pluto heeft altijd tot doel om je te laten zien dat er nog andere dingen in het leven zijn dan dat waar je tot nu toe mee bezig was. Pluto confronteert je dan ook vaak met dingen die echt veranderen moeten. Meestal zaken waarin je helemaal vast zit, er is geen enkele groei meer mogelijk en dus brengt Pluto de transformatie opgang. Pluto loopt heel langzaam en zo zijn ook de processen waar Pluto je inbrengt, maar uiteindelijk brengt hij diepgaande groei en kracht.

Neptunus:
Sinds februari 2012 loopt Neptunus in het teken van de Vissen en het komende jaar krijgen alle Schorpioenen die jarig zijn tussen 8 en 14 november een mooi aspect van deze Neptunus naar hun Zon. Een mooie periode om het ego wat opzij te zetten en aan een ander te denken. Onder invloed van Neptunus kun je wat idealistisch, sensitief, fantasierijk en beïnvloedbaar worden. Hij stimuleert de verbeelding en de creativiteit, ga dus als het even kan voor een creatieve verandering.

Uranus:
Sinds begin maart 2019 loopt Uranus voor de eerst komende 7 jaar in het teken van de Stier.
Alle Schorpioenen die jarig zijn tussen 24 oktober en 5 november krijgen dit jaar deze Uranus recht tegenover hun Zon.
Dat geeft onrust maar zeker ook de kans op vernieuwing, verandering en misschien de drang naar meer vrijheid. Uranus energie komt vaak met plotselinge impulsen en die zijn gericht op verandering, vernieuwing
en vrijheid. Dat kan behoorlijk rusteloos en gespannen maken trouwens. Uranus veranderingen komen vaak met schokken.

Saturnus:
Saturnus loopt nog even in eigen teken de Steenbok en maakt tot 23 maart 2020 nog een mooi aspect naar alle Schorpioenen die jarig zijn na 22 november. Dat maakt standvastig, volhardend en geeft kans op vooruitgang en groei door middel van heel hard werken. Onder invloed van Saturnus krijg je niets voor niets namelijk. Saturnus vraagt inzet en hard werken en geeft daar uiteindelijk mogelijkheden om te groeien en vooruit te komen, voor terug. Vanaf 23 maart 2020 loopt Saturnus in het teken van de Waterman en krijgen alle Schorpioenen die rond 23 oktober jarig zijn een strijdbaar aspect van Saturnus naar hun Zon.
Dat kan jullie het gevoel geven even niet vooruit te komen, het lijkt soms of de hele buitenwereld je tegenwerkt. In deze tijd kun je ook over wat weinig energie beschikken. Pas je tempo maar wat aan in deze periode.

Jupiter:
Vanaf begin december loopt Jupiter in het teken van de Steenbok en dan krijgen de meeste Schorpioenen weer met wat positiviteit en vooruitgang te maken. Profiteer er maar van Schorpio.

Naar Boven


De Boogschutter in 2020.

Dit jaaroverzicht is gebaseerd op de plaatsing van de Zon in de horoscoop, dus zeker geen totaal overzicht. Daarvoor heb je altijd de persoonlijke geboortehoroscoop nodig. Alleen van de Zon weten we dat hij ieder jaar op dezelfde plek aan de hemel staat, en daarmee dus ook welke planeten vanuit de hemel dit jaar contact maken met jullie Zon.

De Boogschuttermens is van naturen enthousiast, vooruitstrevend en doelgericht.Er is geloof en vertrouwen in het eigen kunnen en zij zijn er van overtuigd dat het leven een bedoeling heeft en dat je aan je geluk moet werken.Een Boogschutter die goed in zijn vel zit heeft altijd een plan voor de toekomst.Zonder doel dutten zij in. Op materieel vlak willen zij veel geld en een Bourgondisch leven, op emotioneel vlak willen zij avontuur.

Het lichamelijk deel dat bij het Boogschutter hoort zijn de heupen en de onderrug.Problemen in dit gebied hebben vaak te maken met verlies van je doel en geen uitzicht hebben op de toekomst. Silicea is het biochemische zout of homeopathische middel dat bij de Boogschutter hoort. En bij iedereen die zijn doel in het leven even kwijt is.

Dan de planeten die in 2020 invloed uitoefenen op de Boogschutters.

Neptunus:
Alle Schutters die jarig zijn tussen 8 en 14 december staan het komende jaar onder invloed van Neptunus dat geeft kans op verwarring en onzekerheid. Het even niet goed weten welke kant je leven op gaat. Kan zeker ook gepaard gaan met futloosheid en teleurstelling. De kunst is om trouw te blijven aan jezelf in deze periode.
Ga ook niet speculeren, neem geen risico’s. er is altijd kans op enige vorm van bedrog tijdens een aspect van Neptunus. Een aspect van Neptunus naar de Zon is goed voor creatieve inspiratie maar werkt niet lekker als je iets duidelijk wilt maken. Er is altijd een risico om betrokken te raken bij zaken die niet realistisch zijn of zelfs met oneerlijkheid te maken hebben.

Uranus:
Sinds april 2019 loopt Uranus in het teken van de Stier en maakt een lastig aspect naar de Boogschutters die jarig zijn tussen 24 november en 5 december.Dat kan verwarring en onzekerheid geven. Enige vorm van onrust en innerlijke spanning kan er zeker ook spelen. Ook het thema vrijheid kan een rol spelen dit jaar.
Geen goede tijd voor de Boogschutters om te speculeren het komende jaar.

Saturnus:
Saturnus loopt nog in zijn eigen teken de Steenbok en laat zodoende de Boogschutter Zon met rust. Vanaf half maart 2020 veranderd dat, omdat Saturnus dan in de Waterman gaat lopen. Nu krijgen de Boogschutters die jarig zijn rond 23 november de kans om iets te bereiken. Weliswaar niet zonder inspanning van eigen kant. Het blijft Saturnus en die geeft niet echt iets cadeau, maar met wat inspanning van jouw kant is enige voorspoed zeker mogelijk.

Jupiter:
Jupiter loopt in het teken van de Steenbok tot december 2020, en laat daarmee de Zon van de Boogschutters met rust.

Tot zover dan het overzicht van welke planeten aan de hemel in 2020 de Zon van de Boogschutters beïnvloeden.

Naar Boven


De Steenbok in 2020

Dit jaaroverzicht is gebaseerd op de plaatsing van de Zon in de horoscoop, dus zeker geen totaal overzicht. Daarvoor heb je altijd de persoonlijke geboortehoroscoop nodig. Alleen van de Zon weten we dat hij ieder jaar op dezelfde plek aan de hemel staat, en daarmee dus ook welke planeten vanuit de hemel dit jaar contact maken met jullie Zon.

Als rond 21 december de zon het teken van de Steenbok ingaat, begint de winter. Nu zijn de dagen kort, de mensen introvert en het afgelopen jaar wordt overdacht. De Steenbok is dan ook een mens van principes met een gewetensvol innerlijk. Zij kunnen goed leiding geven en streven onophoudelijk naar perfectie in hun leven, hun werk en in hun relatie met de medemens. Zij zijn ambitieus maar op een weloverwogen manier, Steenbokken zijn niet jachtig en ook niet erg snel enthousiast ze doen alles rustig en goed voorbereid. Zij vergen, net als alle aardetekens, veel van hun uithoudings- en doorzettingsvermogen. De Steenbokmens vraagt niet en dwingt niet maar straalt rust en betrouwbaarheid uit. Hij kent zijn verantwoordelijkheid en is zich bewust van de sociale leefregels en hij streeft bij alles waarmee hij te maken heeft naar perfectie. De Steenbok wordt ziek van oppervlakkigheid en nerveuze en snel wisselende energie. Steenbokken hebben de tijd. Zij hebben niet het jachtige en enthousiaste van de Boogschutter, ze doen alles rustig, goed voorbereid en krijgen uiteindelijk altijd dat waar zij hun zinnen op hebben gezet. Ook arrogantie en het vragen om aandacht is niets voor de Steenbokmens. Dit teken is de raadgever die zich verantwoordelijk voelt voor de maatschappelijke groep waar hij bij hoort. Zij zijn gericht op groei en voortdurend op weg naar volmaking van zichzelf. Omdat zij oog hebben voor de mogelijkheden van de ander zijn zij heel goed in het begeleiden van jongeren.

Lichamelijk gezien horen de knieën, de botten en gewrichten bij het teken van de Steenbok. Versleten knieën wijzen dan ook vaak op een overbelasting ontstaan door het eeuwige klimmen op de maatschappelijke ladder, te veel van je zelf vragen en een te perfectionistische instelling ten aanzien van jezelf. Het homeopathische middel dat hierbij hoort is Calcium Phosphoricum voor iedereen die te veel van zichzelf gevraagd heeft en last van de botten heeft gekregen.

Dan de planeten die het komende jaar de zon van de Steenbokken beïnvloeden.

Pluto
Sinds november 2008 loopt Pluto in het teken van de Steenbok en alle Bokken die jarig zijn tussen 12 en 17 januari krijgen het komende jaar deze Pluto bovenop hun Zon. Dit beloofd een tijd te worden van veranderingen, van transformatie, een tijd
ook waarin je de behoefte voelt om je ambities waar te maken. Onder drang van Pluto moeten oude en versleten stukken opgeruimd worden zodat er ruimte komt voor de geboorte van iets nieuws en beters, hoewel je dat laatste niet altijd direct zo hoeft te ervaren. Pluto geeft jullie een enorme energie die voor het opruimen van oude zaken bedoeld is. Het gaat puur om het oude, inferieure op te ruimen en het nieuwe een goede kans te geven. Ga anderen niet overheersen ook niet voor hun bestwil! Maar zorg dat jijzelf een beter mens wordt, dat is het doel van deze Pluto transit.

Neptunus

Dit jaar maakt Neptunus een aspect naar de Zon van alle Steenbokken die jarig zijn tussen 6 en 12 januari dat kan jullie gevoeliger maken voor je omgeving, gevoeliger voor wat er om je heen gebeurt. Jullie kunnen ook de behoefte krijgen om je in te zetten voor de medemens. Neptunus is instaat om de meelevendheid te vergroten ook jullie droomleven kan sterker of wat intenser worden. Een mooie tijd om creatief bezig te zijn. Waar jullie wel alert op mogen zijn is dat je de dingen misschien iets te mooi ziet waardoor enige vorm van bedrog altijd op de loer kan liggen.

Uranus

Sinds maart 2019 loopt Uranus in het teken van de Stier en dit jaar krijgen alle Steenbokken die jarig zijn voor 4 januari de kracht van Uranus mee. Voor jullie komen er kansen om de sleur te doorbreken om vernieuwingen aan te brengen. Zonder dat het veel strijd en/of narigheid geeft. Uranus geeft jullie de kans om te veranderen, om vast gelopen patronen te doorbreken. De mogelijkheid dus om het roer om te gooien en te gaan doen wat je zelf het allerliefst wilt.

Saturnus

Saturnus loopt sinds half december 2017 tot eind maart 2020 in het teken van de Steenbok. Saturnus is de planeet die bij het teken van de Steenbok hoort en loopt deze jaren dus door zijn eigen teken. Alle kenmerken van Saturnus kunnen nu volop tot ontwikkeling komen. Het gaat dan b.v. om vormkracht, verantwoordelijkheid en structuur. Saturnus is de planeet van de begrenzing, controle, de verantwoordelijkheid, het geweten en Saturnus hoort bij ieder proces dat een chronische tendens laat zien. Concentratie, discipline en structuur zijn allemaal zaken die je van Saturnus mag verwachten. Saturnus geeft ook grenzen aan. De laatste keer dat Saturnus door de Steenbok liep was in 1988, 1989 en 1990. Positief brengt Saturnus jullie zelfbeheersing en discipline en met hard werken kunnen de Steenbokken de komende tijd veel bereiken. Maak de komende jaren gebruik van jullie eigen Saturnus, zijn energie kan jullie Steenbokken helpen om de dingen voor elkaar te krijgen.

Ben je na 11 januari jarig dan krijg je dit jaar Saturnus dus bovenop je Zon.

Ben je tussen 12 en 17 januari jarig dan heb je Saturnus en Pluto dit jaar tegelijk boven op je Zon staan. Dat kan jullie in het begin van 2020, zo tot en met maart, periodes geven die vooral gekenmerkt worden door transformatie.

Vanaf 23 maart 2020 loopt Saturnus in het teken van de Waterman en laat dan de Zon van de Steenbokken voorlopig met rust.

Jupiter

Loopt sinds december 2019 in het teken van de Steenbok en dat beloofd dat je dit jaar  vruchten kan plukken van alle geleverde inspanningen uit voorgaande jaren.

Dit jaar overzicht speciaal voor alle Steenbokken loopt van december 2019 tot december 2020 en is uitsluitend gebaseerd op de stand van de Zon. De Zon is namelijk de enige (planeet) die elk jaar op dezelfde plek aan de hemel staat. Wat alle andere planeten betreft, daar kan alleen een per

 Naar Boven


De Waterman in 2020.

Dit jaar overzicht speciaal voor alle Watermannen loopt van januari 2020 tot januari 2021 en is uitsluitend gebaseerd op de stand van de Zon. De Zon is de enige (planeet) die ieder jaar op dezelfde plek aan de hemel staat. Dus iedereen die op dezelfde dag is geboren, in welk jaar dan ook, heeft altijd de Zon op dezelfde graad in de dierenriem staan. Wat alle andere planeten in de horoscoop betreft, die kunnen zich in principe overal bevinden. Daar zit geen vaste lijn in. Daar kan alleen een persoonlijke geboortehoroscoop inzicht in geven.

De Waterman, het teken van vrijheid, gelijkheid en broederschap, dit is de mens die zich aansluit bij anderen mits hij zijn individualiteit mag behouden.

Een Waterman is vernieuwend, origineel en neemt over het algemeen geen blad voor zijn mond. De Waterman wil wel functioneren in de groep maar zonder zijn identiteit te verliezen. Het homeopathische middel dat bij dit teken hoort is Natrium muriaticum. Dit middel brengt je weer terug naar je eigen kern, als je teveel volgens bepaalde groepsnormen hebt geleefd en je eigen gezicht niet meer durft te laten zien.
Wanneer je niet meer in opstand komt en je verdriet niet meer laat zien.
Dan heb je Natrium muriaticum nodig. Dit middel ruimt oud zeer op en helpt daarnaast bij alle klachten die te maken hebben met verkramping zoals spierpijn, hoofdpijn en menstruatiepijn.

Dan de planeten die in 2020 de Zon van de Waterman beïnvloeden.

Uranus:
Uranus loopt nu in het teken van de Stier. Maar Uranus is de planeet die bij de Waterman hoort, en alle Watermannen die jarig zijn in januari krijgen dit jaar dankzij deze Uranus te maken met plotselinge veranderingen en stimulerende zaken. Met een beetje geluk krijgen jullie nu de kans om daadwerkelijk veranderingen aan te brengen in het leven. Blijf bij jezelf en doe niet iets als je het echt niet wil. De kans is echt aanwezig dat er iemand in je omgeving een remmende invloed op je heeft, maar het is evenzo goed mogelijk dat je behoort tot die groep waarbij het nu haast vanzelf gaat. Hoe het ook gaat het blijft belangrijk dat je de energie niet onderdrukt maar naar buiten brengt het komende jaar.

Dit kan allemaal ook behoorlijk wat rusteloosheid en spanning brengen

Het draait allemaal om vrijheid, meer vrijheid of juist in de vorm van beperking.

Jupiter:
Jupiter loopt in het teken van de Steenbok en laat alle Watermannen met rust.Vanaf half december loopt Jupiter dan een jaar lang in het teken Waterman en krijgen alle Watermannen de kracht van deze Jupiter mee.

Jupiter in je Zonneteken staat over het algemeen bekend als de planeet van voorspoed, optimisme en een beetje geluk.

Saturnus:
De planeet van de vormkracht, grenzen en verantwoordelijkheid gaat vanaf 22 maart 2020 in jullie teken lopen. Alleen van juli tot aan half december is Saturnus weer even terug in de Steenbok, maar vanaf half december 2020 loopt Saturnus dan voor zeker 2 jaar in het teken van de Waterman.

Dat laat zien dat de kans groot is dat jullie dankzij Saturnus wat op de proef worden gesteld. Voor sommige is het de tijd om eindelijk wat prijzen in ontvangst te nemen, voor anderen is het juist de tijd om uit te zoeken of er hier en daar wat bijgesteld moet worden in het leven. Het is soms zinvol om even terug te kijken naar een periode van 7 jaar geleden kan zijn dat je toen iets gestart bent dat nu wat bijgesteld moet worden omdat het niet goed of misschien zelfs helemaal niet functioneert zoals het zou moeten. Een andere bijkomstigheid is dat je je onder Saturnus wat weinig vitaal kunt voelen. Saturnus wil je in principe altijd op je verantwoordelijkheid en op je vormkracht wijzen

Het komende jaar zijn het dus vooral de vroege Watermannen, jarig rond 22 januari, die deze Saturnus op hun Zon krijgen. Vanaf 19 december 2020 voegt ook Jupiter zich daarbij. Dat kan een mooie periode zijn om wat zaken voor elkaar te krijgen, met het geluk en optimisme van Jupiter en de vormkracht van Saturnus gebundeld boven op jullie Zon.

De planeten Neptunus en Pluto laten de Watermannen ook dit jaar nog met rust in ieder geval wat jullie Zon betreft.

Ik wens jullie een heel mooi en groeizaam jaar toe.


De Vissen van maart 2020 tot maart 2021.

Dit is geen compleet jaaroverzicht, daarvoor heb je van iedere Vis de persoonlijke geboortehoroscoop nodig. Dit overzicht betreft alleen de plaatsing van de Zon alle andere planeten, huizen en ascendant die nodig zijn voor een compleet en persoonlijk jaaroverzicht, daar kan ik alleen iets over zeggen als ik jouw geboortegegevens heb.

Een overzicht van de planeten die dit jaar invloed uitoefenen op de Vissen.

Pluto
Alle Vissen die jarig zijn tussen 12 en 18 maart krijgen op een subtiele manier kracht van de planeet Pluto. Deze helpt bij het maken van veranderingen in jullie leven. Ook als het gaat om creatieve vernieuwingen, jullie kunnen met Pluto meer inzicht krijgen welke kant je nu eigenlijk op moet.

Neptunus
Alle Vissen die jarig zijn tussen 8 en 13 maart krijgen dit jaar de planeet Neptunus bovenop hun Zon. Positief gezien kan dat jullie gevoeliger en mee levender maken. Je kunt dit jaar ook meer bezig zijn met de zin van het leven. Een meer negatieve uitwerking is dat veel mensen zich vaak moe kunnen voelen met deze Neptunus op hun Zon. Sommige voelen zich wat nutteloos en teleurgesteld en je kunt buitengewoon gevoelig zijn voor alcohol, drugs, medicijnen en virussen in deze periode. Idealisme kan ook volop aanwezig zijn evenals de neiging om te vluchten uit de realiteit. Als het even kan stort je dan in de creativiteit of trek je terug in de natuur en wandel wat vaker langs het water. In afzondering kun je nu de meest mooie invallen krijgen.

Uranus
Alle Vissen die jarig zijn tussen 23 februari en 2 maart krijgen een subtiel aspect van deze Uranus naar hun Zon. Een frisse wind zorgt er voor dat je niet langer op de oude voet doorgaat. Uranus laat jullie zien dat je veel minder gebonden hoeft te zijn dan je tot nu toe dacht.

Saturnus
Saturnus heeft tussen juli en half december 2020 nog invloed op de Vissen die jarig zijn na 14 maart. Jullie krijgen nog even de kracht van deze Saturnus mee. Dit geeft jullie kansen om iets te bereiken of eindelijk erkenning te krijgen. Kleine waarschuwing het blijft Saturnus dus je krijgt het niet cadeau, je moet er altijd hard voor werken als het om Saturnus gaat. Vanaf half december 2020 loopt Saturnus voorlopig in het teken van de Waterman en laat dan de Vissen met rust.

Jupiter
Jupiter de planeet van de groei en vooruitgang loopt tot 20 december 2020 in het teken van de Steenbok en dat geeft kansen en wat voorspoed profiteer daarvan Vissen. Vanaf 20 december 2020 loopt Jupiter in de Waterman en laat daarmee de Vissen met rust.

Dit is mijn kijk op het jaar voor de Vissen tot aan maart 2021.

De zin of onzin van een Horoscoop.