Mijn wekelijkse Blogpagina


Hier vind je iedere week een korte uitleg over de huidige  planeetstanden.

De planeetstanden in week 24, van 10 tot en met 16 juni 2019.              

Op maandag staat de Maan nog in het teken van de Maagd. Ook zo hard gewerkt deze dag? Weer geprobeerd om orde in de chaos te brengen?
Mooi dat hoort bij de dagen dat de Maan door het teken van de Maagd loopt.

Dinsdag en woensdag staat de Maan in het teken van de Weegschaal.
Tactvol streven naar evenwicht en samenwerking. Charme is een manier om ja als antwoord te krijgen zonder een heldere vraag gesteld te hebben.

Donderdag en vrijdag is de Maan in het teken van de Schorpioen. Daarbij staat de Maan op donderdag recht tegenover de planeet Uranus. Je kunt je op deze dag dus onrustig voelen. Vrijdag staat de planeet Mars recht tegenover Saturnus en dat kan remmend werken op iets wat je wel graag zou willen, alleen weet je even niet hoe.
Tegelijkertijd maakt Mars ook een lastig contact met de planeet Jupiter op deze vrijdag. Voor je er erg in hebt vlieg je uit de bocht.

Zaterdag en zondag loopt de Maan door het teken van de Boogschutter. Vrijheid is nu een belangrijk item. Vrijheid om je grenzen te verleggen en om veranderingen te omarmen. Op zondag kan de communicatie wat uit de handlopen, of je neigt naar overdrijven, of je voelt je geremd en bent ontoegankelijk.

Een groot deel van deze week maken Zon en Pluto een lastig aspect met elkaar. Het thema hiervan is doorzettingsvermogen, heerszucht en machtshonger.

Je kunt met dit soort zaken dus geconfronteerd worden, door de buiten wereld of vanuit je innerlijk.

Tip voor deze week: Doe is lief.

Wil je nog naar de sterren staren deze week:

Maandag 10-06-2019
Eerste Kwartier (07.59 uur). De half verlichte maan staat rond middernacht vrij hoog in het west zuidwesten. De reuzenplaneet Jupiter staat vandaag in oppositie met de zon: gezien vanaf de aarde bevindt hij zich tegenover de zon aan de hemel, waardoor hij de gehele nacht zichtbaar is. Rond middernacht staat de planeet in het zuidzuidoosten

Zaterdag 15-06-2019
Kijk rond middernacht in het zuiden. Linksonder de maan staat de planeet Jupiter.

Zondag 16-06-2019
Vannacht is een prachtige nauwe samenstand zichtbaar van de bijna vol verlichte maan en de heldere reuzenplaneet Jupiter, direct rechts van de maan. Rond middernacht zie je de twee hemellichamen aan de zuid zuidoostelijke hemel. Bedenk dat Jupiter in werkelijkheid 40 keer zo groot is als de maan en 1670 maal zo ver weg staat.

Iedereen een fijne week gewenst.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 23, van 3 tot en met 9 juni 2019.             

Op maandag en dinsdag overdag nog de Maan in het teken van de Tweelingen. Op dinsdag staat de Maan dan samen met Mercurius en dat kan behoorlijk wat gespreksstof opleveren.

Een Maan in de Tweelingen maakt nieuwsgierig, spraakzaam, weifelend en vindingrijk.

Ben je geboren met de Maan in het teken van de Tweelingen dan voel je je niet zo op je gemak als men te dichtbij je innerlijke wereld komt. Je vlucht voor diepgang en houdt de zaken liever wat luchtig en oppervlakkig.

Met je Maan in het teken van de Tweeling heb je behoefte aan vrienden en aan gesprekken want door van gedachten te wisselen met de ander verwerk je je emoties en kun je deze een plekje geven. Je hebt een veelzijdige belangstelling, bent nieuwsgierig en vindingrijk en je kunt je levendig uitdrukken.

Deze maandag is het de Nieuwe Maan op 12 graden van de Tweelingen de juiste tijd van deze nieuwe maan was om 12 uur 03 vanmiddag.

Een nieuwe Maan is de start van een nieuw begin en een scheppend vermogen. Leg je wensen vast of strooi ze de kosmos in en zie wat er de komende maand mee gebeurt.

Vanaf dinsdagavond, woensdag en donderdag loopt de Maan in het teken van de Kreeft. Een Maan in Kreeft geeft een sterke emotionele reactiewijze en maakt je gevoelig voor de stemming van de mensen om je heen. Op woensdag staat de Maan dan samen met de planeet Mars. De toon kan dan een beetje agressiever worden.

Ben je geboren met je Maan in het teken van de Kreeft dan ben je ook snel betrokken bij de dingen die om je heen gebeuren, je bent nieuwsgierig, aanhankelijk, zorgzaam en beschermend. Met je maan in het teken van de kreeft voel je je vooral prettig als je iets of iemand hebt om voor te zorgen.

Het wijst verder op een wisselvallig humeur en een innerlijk dat buitengewoon kwetsbaar is waardoor je je al snel aangevallen voelt door de ander. Door kritiek kun je je dan ook heel snel gekwetst voelen.

Vanaf donderdagavond tot en met zaterdag loopt de Maan dan door het teken van de Leeuw. Ga naar de kapper, gooi je manen los en straal.

Ben je geboren met je Maan in het teken van de Leeuw dan sta je graag in het middelpunt, er is een emotionele trots en een grote behoefte aan blijken van waardering en schouderklopjes. Een Maan in de Leeuw is buiten gewoon gevoelig voor vleierij. Met wat vleierij en wat complimentjes krijg je veel van jou gedaan. Trotse gevoelens, dramatische reacties en allergisch voor kritiek, zeker in het openbaar. Maar deze Maan maakt ook levenslustig en loyaal en geeft een zonnig karakter waardoor je in bijna alles kunt slagen in het leven als je maar grenzeloos enthousiast mag blijven.

Op zondag staat de Maan dan in het teken van de Maagd en gaat het verstand weer boven het gevoel, we moeten van alles. Een hele goede tijd om op te ruimen, schoon te maken en de boel op orde te krijgen.

Ben je geboren met de Maan in het teken van de Maagd dan is er de behoefte om je nuttig en dienstbaar te maken, je hebt de behoefte om iets voor een ander te betekenen, je wilt voelen dat je nodig bent.

Maan in Maagd lijkt koeler dan zij is, emoties worden over het algemeen rationeel benaderd, je bedenkt het liefst voor elke emotionele toestand direct een oplossing. Het hoofd regeert dan over het hart.

Kritisch en analytisch is het reactie vermogen, een tikje gereserveerde manier van met emoties omgaan. Maan in de Maagd maakt wat verlegen en kan nerveus reageren als er teveel prikkels uit de omgeving op haar afkomen. Je let op ieder detail, bent nauwgezet en betrouwbaar.

Weet je niet in welk teken jouw Maan staat? Mail mij even je geboorte gegevens en ik zoek het voor je op.
bepjonker@hotmail.com

Iedereen weer een mooie week gewenst.

 

 

 

 

 De planeetstanden in week 22, van 27 mei tot en met 2 juni 2019.            

Op maandag en dinsdag de Maan in het teken van de Vissen en op maandag loopt de Maan dan tegen Neptunus aan. Loop je misschien met je hoofd in de wolken of ben je gewoon wat licht in het hoofd. Het kan ook wat gevoelig maken deze maandag.

Maan in Vissen citaat: Alleen met het hart kan men duidelijk zien, het essentiële is onzichtbaar voor het oog.

Vanaf dinsdagavond, woensdag en donderdag loopt de Maan in het teken van de Ram
Maan in Ram maakt vaak ijverig en impulsief of wat wispelturig.
Op donderdag maken Mercurius en Saturnus een lastig aspect met elkaar. Gesprekken kunnen op zijn zachts gezegd wat stroef gaan. Er is kans op een mentale of verbale remming, we zijn sneller zwaartillend of wantrouwend.

Maan in Ram citaat: Ik wil wat ik wil op het moment dat ik het wil.

Vrijdag en zaterdag dan is de Maan in het teken van de Stier, geniet van het leven. Verwen jezelf met iets moois of iets heel lekkers.

Op vrijdag loopt de Maan tegen Uranus aan dat kan wat onrustig of gespannen maken, misschien maakt je hart wel een sprongetje zo nu en dan deze vrijdag.

Op vrijdag maken de planeten Mercurius en Pluto een lastig contact met elkaar en dan is er altijd de kans dat het denken en praten te onrustig of te intens is. We zijn gewoon wat snel overprikkeld.

Maan in Stier citaat: Voordat we iets van onszelf aan anderen kunnen geven, zullen we eerst iets moeten bezitten.

Zondag is de Maan dan in het teken van de Tweelingen, zijn we lichamelijk en mentaal flexibel, sommige zelfs wat rusteloos. Probeer niet van alles tegelijk te doen.

Tweeling citaat: Het is ongekend amusant te zien hoeveel verschillende gevoelsstemmingen iemand op een dag doormaakt.

Wil je nog naar de sterren staren deze week:

Ik kan niets vinden wat met het blote oog zichtbaar zou moeten zijn aan de hemel deze week.

Heb het weer goed deze week.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 21, van 20 tot en met 26 mei 2019.             

Op maandag nog de Maan in het teken van de Boogschutter. En staat de Maan in de loop van de dag samen met de planeet Jupiter.
Een mooi moment voor een beetje geluk, succes, gezelligheid of hulpvaardigheid.

Speciaal voor de Boogschutters die rond 13 december jarig zijn, jullie maken namelijk de meeste kans op een mooie dag/avond gekenmerkt door wat geluk.

Dinsdag, woensdag en donderdag staat de Maan in het teken van de Steenbok. Structuur en verantwoordelijkheid horen bij deze Maan.

Citaat voor een Steenbok Maan: Het geheim van succes is vasthoudend je doel najagen.
Op dinsdag verlaat de Zon het teken van de Stier en komen wij aan bij de Tweelingen maand. Ook de planeet Mercurius loopt vanaf dinsdag in het teken van de Tweelingen. De communicatie viert hoogtij.

Op donderdag loopt de Maan tegen Saturnus en Pluto aan, en laat daarbij haar licht schijnen over thema’s die te maken hebben met gewelddadigheid, zwaar werk, vasthoudendheid en volharding.

Steenbokken die jarig zijn rond 13 januari kunnen hier extra gevoelig voor zijn.

Donderdagavond, vrijdag en zaterdag staat de Maan dan in het teken van de Waterman. Goede energie om een avondje te gaan stappen met wat vrienden, mits het maar ongedwongen is en blijft.
Citaat voor een Waterman Maan: Steeds weer beveelt een stem ons onze routines op te geven, tas en bagage achter te laten, van auto te verwisselen en van richting te veranderen.

Zondag is de Maan dan in het teken van de Vissen. Breng deze zondag dan maar eens dromend door of boor je spirituele, romantische en creatieve bronnen aan. Citaat voor een Vissen Maan: Ik waai als een veertje met elke wind mee.

Wil je nog naar de sterren staren deze week:

Dinsdag 21-05-2019 ’s Morgens heel vroeg, rond 03.30 uur, staat de maan aan de zuidelijke hemel, met rechts daarvan de heldere planeet Jupiter.

Woensdag 22-05-2019
Tegen 04.00 uur ’s morgens, zie je in het zuiden hoe de maan geflankeerd wordt door de reuzenplaneten Jupiter (rechts van de maan) en Saturnus (op wat kleinere afstand links van de maan).

Donderdag 23-05-2019
Fraaie samenstand van de maan en de planeet Saturnus, op kleine afstand rechtsboven de maan. Kijk rond 03.30 uur in het zuidzuidoosten.

Iedereen weer een hele mooie week gewenst.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 20, van 13 tot en met 19 mei 2019.             

Maandag en dinsdag de Maan in het teken van de Maagd.

Dagen waarin we vaak gericht zijn op orde, werken en vooral nuttig bezig zijn. Alles als het maar praktisch is.

Maan in Maagd citaat: Ik ben niemand! Wie ben jij? Ben jij ook niemand?

Dinsdagavond vanaf 21:00 uur, woensdag en donderdag dan de Maan in het teken van de Weegschaal. De dagen om je bezig te houden met schoonheid, vrede en samenwerking.
Maan in Weegschaal citaat: Je kunt een ruzie alleen winnen door ze te vermijden.

Op woensdag verlaat Venus het teken van de Ram en gaat nu voorlopig lopen in het teken van de Stier.

Op donderdag verlaat Mars het teken van de Tweelingen en loopt voorlopig in het teken van de Kreeft.

Vrijdag en zaterdag staat de Maan in het teken van de Schorpioen, zijn we sneller geprikkeld en gaan we sneller de strijd aan. Maan in Schorpioen citaat: Vergissen is menselijk: vergeven staat niet in ons vaandel.

Op vrijdagochtend vroeg staan Maan en Uranus recht tegenover elkaar.
Je kunt dus behoorlijk rusteloos wakker worden deze vrijdagochtend.

Op vrijdag en zaterdag ontmoeten Venus en Uranus elkaar en dat kan behoorlijk wat spanningen geven op het emotionele en relationele vlak.

Zaterdag is er dan een Volle Maan op 28 graden van de Schorpioen en deze volle Maan is exact om 23 uur 12.

Op zondag is de Maan dan in het teken van de Boogschutter aangekomen.
Pak je vrijheid, verleg je grenzen of vergroot je inzichten.
Maan in Boogschutter citaat: Zie zijn gebroken beloften niet als een misdaad. Hij was serieus. Hij was bloedserieus, op dat moment.

Wil je nog naar de sterren staren deze week:

Zondag
De nog vrijwel vol verlichte maan vormt rond middernacht laag in het zuidoosten een rechthoekige driehoek met de reuzenplaneet Jupiter.

Iedereen weer een hele fijne en zonnige week gewenst.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 19, van 6 en met 12 mei 2019.             

Maandag en dinsdag de Maan in het teken van de Tweelingen.
Over het algemeen dagen vol afwisseling en contacten.

Maan in Tweelingen citaat: Ik denk dat ik denk en daarom denk ik dat ik ben. Op maandagavond 20 uur 25 gaat Mercurius in het teken van de Stier lopen. Normaal gesproken zou ik dan zeggen dat er wat rust komt op het mentale en verbale stuk. Dit keer verwacht ik dat nog even niet, omdat Mercurius eerst tegen de planeet Uranus aan botst. Pas de tweede helft van de week is hij daar voorbij. Eerst dus nog een paar dagen van mentale en verbale onrust.

Woensdag, donderdag en vrijdag ochtend is de Maan in het teken van de Kreeft.Huiselijkheid en sterk wisselende gemoedsaandoeningen horen bij de dagen waarin de Maan door het teken van de Kreeft loopt.

Maan in Kreeft citaat: Ik denk dat het aller heerlijkste gevoel in dit leven het gevoel is dat iemand je nodig heeft.

Op donderdag ontmoet Venus de planeet Pluto en de Maan maakt contact met Saturnus, beide kunnen zorgen voor intensiteit, diepgang en frustratie.

Vrijdagmiddag, zaterdag en zondag tot even na 18:00 uur is de Maan in het teken van de Leeuw. Mooie dagen om creatief en vol zelfexpressie bezig te zijn. Behoor je tot het teken van de Leeuw steel dan maar de show dit weekend. Maan in Leeuw citaat: Als je het hebt, pronk er dan mee!

Zondagavond is de Maan dan aangekomen bij het teken van de Maagd, tijd om de boel weer op orde te brengen. Maan in Maagd citaat: Ze is zo ijverig dat ze, wanneer ze niets te doen heeft, gaat zitten en haar wenkbrauwen breit

Wil je nog naar de sterren staren deze week:

Op dinsdag 7 mei 2019
Mooie samenstand van de smalle maansikkel en de oranjerode planeet Mars, in het sterrenbeeld Stier. Mars staat op enige afstand boven de maan. Bekijk de samenstand rond 23.00 uur aan de noordwestelijke hemel.

Fijne week weer.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 18, van 29 april tot en met 5 mei 2019. 

Maandag en dinsdag en woensdagochtend staat de Maan in het teken van de Vissen. Dagen waarin we vaak zoeken naar eenheid en naar ruimte om te kunnen dromen. Maan in Vissen citaat: Ik zie mezelf als een zeef. De gevoelens van iedereen stromen door mij heen.

Op dinsdag draait Saturnus naar zijn retrograde gang. Saturnus heeft alles met grenzen te maken, een belangrijk thema voor de komende maanden.
Op dinsdag lopen de Maan en Neptunus samen aan de hemel. Het toppunt van sensitiviteit.

Woensdag, donderdag en vrijdag is de Maan in het teken van de Ram.
Vurige en ondernemende dagen horen dat te zijn.
Maan in Ram citaat: Of in ben de leider in het team, of ik doe helemaal niet mee.

Op donderdag komt de Maan dan aan bij de planeet Venus.
Met een beetje geluk komt er wat romantiek op je pad, of verwen je jezelf met iets moois of iets lekkers.

Zaterdag en zondag dan de Maan in het teken van de Stier.
Neem wat rust, heb geduld. Wacht.
Maan in Stier citaat: Ik maak mij niet zo druk om wat ik andere toeschijn, wel om wat ik in mijzelf respecteer.

Dan hebben we op zondag de Nieuwe Maan om 00 uur 47 en op 14 graden in de Stier.

Verder hebben wij deze hele week Mars en Saturnus in een lastig aspect aan de hemel. Dit hoeft maar iets in jouw horoscoop te raken en dan wordt je geconfronteerd met futloosheid en moeheid of frustratie en beperking.

Wil je nog naar de sterren staren deze week:

Donderdag 02-05-2019
Op het moment dat de zon opkomt (even na 06.00 uur), zie je de smalle maansikkel heel laag boven de oostelijke horizon. Met een verrekijker moet op enige afstand linksboven de maan ook de planeet Venus zichtbaar zijn.

Zondag 05-05-2019
Nieuwe Maan (00.45 uur). In de nacht van 4 op 5 mei is het maximum van de meteorenzwerm de Eta Aquariden. Omdat er vrijwel geen storend maanlicht is, zijn de waarnemingsomstandigheden gunstig. De stofjes die je in de aardse dampkring ziet verbranden zijn afkomstig van de beroemde komeet Halley.

Fijne week weer.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 16, van 15 tot en met 21 april 2019.              

Maandag en dinsdag de Maan in het teken van de Maagd. Verzorgend en wat dienstbaar of reorganiserend kan allemaal in deze dagen.

Maan in Maagd citaat: Het doel van het leven is niet gelukkig zijn, maar productief en nuttig.

Woensdag, donderdag en vrijdagochtend is de Maan in het teken van de Weegschaal. De energie is gericht op samenwerking en relaties.

Maan in Weegschaal citaat: We kunnen niet alleen voor onszelf leven.

Op woensdag gaat Mercurius in het teken van de Ram lopen. Op donderdag botsen de Maan en Saturnus met elkaar. Het kan hier en daar wat moeizaam of stroef lopen.

Vrijdagmiddag, zaterdag en zondag dan de Maan in het teken van de Schorpioen. Probeer met je wezenlijke kern in contact te komen, diepgang is namelijk de gang van een Schorpioen maan.

Maan in Schorpioen citaat: Ik ben alleen in de verborgen kelder van de mens geïnteresseerd.

Op vrijdag is het Volle Maan op de laatste graad van de Weegschaal om 13 uur 13. Op vrijdag staan ook de Maan en Uranus recht tegenover elkaar en dat kan hier en daar een emotionele botsing geven.

Zaterdag verlaat de Zon het teken van de Ram en loopt dan voorlopig in het teken van de Stier. Ook op zaterdag, veranderd de planeet Venus van teken en loopt vanaf nu in de Ram.

Vanaf zondagavond is de Maan dan in het teken van de Boogschutter. Tijd voor humor en aangenaam gezelschap daarmee overwinnen we eventuele moeilijkheden.
Maan in Boogschutter citaat: Klim hoog, klim ver, je doel de hemelen, je eindpunt de ster.

Wil je nog naar de sterren staren deze week:

Op vrijdag natuurlijk de volle Maan.

Zondag avond op grote afstand links van de maan is de planeet Jupiter zichtbaar.

Fijne week weer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De zin of onzin van een Horoscoop.