Mijn wekelijkse Blogpagina

Hier vind je iedere week een korte uitleg over de huidige 
planeetstanden.
De planeetstanden in week 22, van 25 tot en met 31 mei 2020.

Op maandag en dinsdag staat de Maan in het teken van de Kreeft.

Altijd goede dagen om contact te hebben met familie of om gewoon lekker thuis door te brengen.
Woensdag, donderdag en vrijdagochtend staat de Maan in het teken van de Leeuw. Steel de show, ga wat onbevangen te werk en maak tijd voor ontspanning. Een feestje, sport of wat sensatie alles is goed.

Op donderdag veranderd Mercurius van teken en loopt vanaf nu voorlopig in het teken van de Kreeft.

Vanaf vrijdagmiddag, zaterdag en zondagochtend staat de Maan in het teken van de Maagd.

Het gevoel wordt nu even in de wacht gezet, verstand wil de touwtjes in handen houden.

Goed moment dus om al dan niet ingewikkelde financiële zaken eens onder de loep te nemen.

Je kunt natuurlijk ook de zolder eens op gaan ruimen, ook een prima initiatief deze dagen.

De nacht van zaterdag op zondag kunnen, dankzij de Maan en Neptunus, dromen een belangrijke rol spelen.

Vanaf zondagmiddag loopt de Maan dan in het teken van de Weegschaal, dan draait het allemaal weer om en geef je je gewoon over aan het genieten van het leven.
De hele week staat Mercurius onderdruk door Jupiter en Saturnus dat kan de conversatie wat lastig maken, eerst wat te opgeklopt, later neigt het meer naar te stroef.

Maak er maar weer een mooie week van.

Hemelverschijnselen:
Sorry kan niets vinden, volgende week een nieuwe kans.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 21, van 18 tot en met 24 mei 2020. 

Op maandag en dinsdag staat de Maan in het teken van de Ram.
Dagen die in het teken staan van ijver en impulsiviteit.
De energie is geschikt om iets nieuws te starten, te solliciteren en te brainstormen.

Op woensdag, donderdag en vrijdagochtend staat de Maan in het teken van de Stier.Op deze dagen is de energie uitermate geschikt om je bezig te houden met geldzaken, belasting etc.  Als je maar wel genoeg tijd inlast om ook te genieten van de geneugten van het leven.
Op woensdag om 15 uur 49 verlaat de Zon het Stier teken en loopt vanaf nu in het teken van de Tweelingen. In de loop van deze woensdag komt de Maan dan aan bij Uranus, kan zo maar een vernieuwend of explosief moment geven.

Vanaf vrijdagmiddag loopt de Maan dan in het teken van de Tweelingen en dan hebben we om 19 uur 40 vrijdagavond de Nieuwe Maan op 2 graden in het teken van de Tweelingen. Bij een nieuwe maan staat de maan samen met de zon en wordt dan niet verlicht door de zon. De maan staat dan voor ons vanaf de aarde gezien voor de zon, waardoor ze onzichtbaar is.
De maan gaat als het ware op in de zon, de maan is dan op haar zwakste punt. En zonder maan gebeurt er in principe niets. Nieuwe maan is dus een perfecte tijd om even stil te staan en naar binnen te kijken naar je eigen wensen.

Iedereen een inspirerende week gewenst.

Hemelverschijnselen:

Donderdag 21 mei
Een uitgelezen gelegenheid om de kleine planeet Mercurius te vinden: vanavond staat hij aan de hemel op kleine afstand pal onder Venus, die veel helderder is. Kijk tijdens het einde van de avondschemering, vanaf 22.30 uur, laag aan de noordwestelijke hemel.

Zondag 24 mei
Groepering van de smalle maansikkel en de planeten Venus en Mercurius. De maan en Venus zijn rond 22.30 uur gemakkelijk zichtbaar, laag in het noordwesten; Mercurius is een flink stuk zwakker en bevindt zich ongeveer halverwege de maan en Venus.

 

 

 

 


De planeetstanden in week 20, van 11 tot en met 17 mei 2020.

Op maandag en dinsdag staat de Maan in het teken van de Steenbok.
Geeft over het algemeen een wat behoudende energie t.a.v. gevoelens, de energie van de Steenbok geeft ons een nuchtere en praktische kijk op het leven. Op deze maandag gaat ook de planeet Saturnus retrograde lopen en dat doet hij tot eind september. Saturnus staat o.a. voor verantwoordelijkheid, geweten, grenzen structuur en plicht.

Als een planeet retrograde loopt werkt hij meer op ons innerlijk dan in de buitenwereld. Saturnus staat nu op 2 graden in het teken van de Waterman, en dus bovenop de Zon van iedereen die rond 22 januari jarig is de vroege Watermannen dus. Grote kans dat jullie nu geconfronteerd worden met grenzen stellen, en met de eigen verantwoordelijkheid.

Op dinsdag gaat Mercurius de Stier verlaten en loopt vanaf nu een maand lang in het teken van  de Tweelingen en daar voelt hij zich helemaal in zijn element. Dus babbel er voorlopig lekker op los, deel massaal alles wat je interesse heeft met de rest van de wereld.

Op dinsdag ontmoet de Maan eerst de planeet Pluto en even later botst zij tegen Saturnus aan.

Kan eerst een intens momentje geven met Pluto en later meer een gevoel van eenzaamheid oproepen.
Dinsdagavond, woensdag en donderdag staat de Maan dan in het teken van de Waterman.

Goede dagen om eens geheel onafhankelijk die dingen te gaan doen die je graag zou willen. Op woensdag veranderd Mars van teken en loopt vanaf nu voorlopig in het teken van de Vissen. De planeten Venus en Jupiter gaan ook beide retrograde lopen op woensdag.

Veel energie verhuist dus naar ons innerlijke leven.

Vrijdag, zaterdag en zondag staat de Maan dan in het teken van de Vissen maak er maar een dromerig, creatief weekend van of misschien dompel jij je onder in de roes van de alcohol.

Op zaterdag loopt de Maan dan tegen de planeet Neptunus aan, wees alert want niets is wat het lijkt nu. Vanaf zondagmiddag loopt de Maan dan in het teken van de Ram, geef jij je over aan die spontane enigszins ondoordachte energie?

Fijne week.

Hemelverschijnselen:

Dinsdag 12 mei:

Dinsdag morgen vroeg is in het zuidzuidoosten een mooie groepering te zien van de afnemende maan en de reuzenplaneten Jupiter en Saturnus. Jupiter staat ongeveer halverwege de maan en Saturnus, en is de helderste van de twee planeten.

Woensdag 13 mei:

13 mei 2020

Ook vanmorgen staan de maan, Jupiter en Saturnus vrij dicht bij elkaar aan de zuidoostelijke hemel. De maan bevindt zich nu linksonder de twee planeten.

Donderdag14 mei:

Ook vanmorgen staan de maan, Jupiter en Saturnus vrij dicht bij elkaar aan de zuidoostelijke hemel. De maan bevindt zich nu linksonder de twee planeten.

Vrijdag 15 mei:

Ook vanmorgen staan de maan, Jupiter en Saturnus vrij dicht bij elkaar aan de zuidoostelijke hemel. De maan bevindt zich nu linksonder de twee planeten.

 

 

 

 

 De planeetstanden in week 18, van 27 april tot en met 3 mei 2020.

Op maandag was de Maan in het teken van de Tweelingen en kon alles en iedereen op het gebied van communicatie zich helemaal uitleven. Vanaf 19 uur 30 is de Maan in het teken van de Kreeft.
Daarmee veranderd de energie van richting en voert koesteren, huislijkheid en emotionele gebondenheid de boventoon voor de komende twee dagen.

Op maandagavond gaat de Mercurius zijn intrek nemen in het teken van de Stier en wordt de communicatie minder luchtig. Langzaam aan loopt Mercurius dan naar de onrustige planeet Uranus. De komende dagen loop je dan de kans dat je te heftig of te snel reageert.

Ook in het verkeer kun je geneigd zijn om te snel en dus wat minder alert te zijn, neem geen risico’s deze dagen. Vooral niet op donderdag en vrijdag.

Op dinsdag en woensdag dan loopt de Maan in het teken van de Leeuw, verwen jezelf, hoewel een kapper of schoonheidsbehandeling natuurlijk nog niet gaat lukken.

Zaterdag en zondag staat de Maan in het teken van de Maagd. Tijd om orde op zaken te stellen, ruim op, ook in het hoofd als het even kan. Dan kun je er na het weekend weer vol tegen aan.

Fijne week.

De planeetstanden in week 17, van 20 tot en met 26 april 2020.

Op maandag, dinsdag en woensdag staat de Maan in het teken van de Ram.
Gunstige dagen voor actie en nieuwe initiatieven. Gaat wel vaak samen met onrust en snelle verveling. Op dinsdagavond komt de Maan aan bij de planeet Mercurius en dat kan zo maar een bijzonder gesprek opleveren. Voor je het weet zit je in een discussie.

Donderdag en vrijdag staat de Maan in het teken van de Stier, en op donderdag is er ook een nieuwe Maan en die valt op 3 graden in de Stier. Zon en Maan dus samen de start van een nieuwe Maancyclus. Ook een goed begin om iets nieuws te starten en om wat wensen vrij te laten. De nieuwe Maan is exact ’s morgens vroeg om 4 uur 27.

Zaterdag en zondag staat de Maan in het teken van de Tweelingen, waarschijnlijk hebben wij dit weekend meer behoefte aan de contacten met onze vrienden. Lastig om je dan aan de corona regels te houden.

Op zaterdag gaat Pluto retrograde lopen op de 25e graad in het teken van de Steenbok staat hij nu dus even stil. Pas op 4 oktober gaat Pluto weer direct lopen. Tot dan kunnen en mogen we terugkijken op de afgelopen tijd en gaan relativeren wat wel en wat niet kan en wat wel en niet waar is.

Op zondag staan Zon en Uranus samen aan de hemel en dat kan de hang naar vrijheid nog wat vergroten.

Ik denk dat deze week vooral in het thema staat van onafhankelijkheid, veranderingen, vernieuwing, gespannenheid en (innerlijke) onrust.

Ik wens jullie een inspirerende week.

 

 

 

 

 De planeetstanden in week 16, van 13 tot en met 19 april 2020.

Op maandag en dinsdag hebben wij nog de Maan in het teken van de Steenbok, maakt al snel wat ingetogen, timide en plichtsgetrouw.

Op woensdag, donderdag en vrijdag staat de Maan in het teken van de Waterman.De stemming is nu wat wispelturiger, het geeft vaak een gevoel dat we steeds weer wat anders zouden willen doen.

Zaterdag en zondag staat de Maan in het teken van de Vissen, maakt emotioneel gezien heel sensitief. Mooi om eens kunstzinnig bezig te zijn of misschien begeef jij je liever op het mystieke pad. Ook dat past bij de Maan in Vissen energie.
Zondag staat de Maan dan samen met de planeet Neptunus een mooie dag om een beetje dromerig of heel creatief door te brengen.

Op zondag om 16 uur 45 loopt de Zon dan uit de Ram en gaat verder in het teken van de Stier. Ga lekker naar buiten en maak tuin of balkon mooi met plantjes en heel veel bloemen. Daarna een heerlijke maaltijd met een goed glas wijn, helemaal in de stijl van de Stier.

Maak er in ieder geval weer een mooie week van en blijf vooral gezond.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 15, van 6 tot en met 12 april 2020.        

Op maandag hebben wij nog de Maan in het teken van de Maagd hopelijk heb je deze dag nog productief en nuttig doorgebracht. Misschien wel met de nodige kritiek en gericht op de details.

Dinsdag en woensdag staat de Maan in het teken van de Weegschaal, en hunkeren we meer naar vrede, schoonheid en samenwerking.
Woensdag is het Volle Maan, dan weet je nu waarom je zo onrustig bent en/of slecht slaapt.
Die Volle Maan valt op 19 graden in het teken van de Weegschaal en is helemaal op zijn top om 4 uur 36 woensdagochtend. Thema van een volle Maan in Weegschaal is altijd de balans tussen het ik en het jij. Hoe goed kun je bij jezelf blijven of laat je de ander altijd te dichtbij komen.
Hoe overheersend ben je of laat je je overheersen?

Donderdag en vrijdag staat de Maan in het teken van de Schorpioen.
Op deze dagen kunnen we wat gesloten zijn en stellen misschien meer dan anders prijs op onze privacy. Als er een emotioneel moment ontstaat, zal dat zeker gekenmerkt worden door intensiteit, diepgang en soms zelfs wraak.

Zaterdag en zondag staat de Maan in het teken van de Boogschutter en willen wij als dat even kan graag alles uit het leven halen. Grote kans dat het dit weekend moeilijker is om ons aan de corona regels te houden. Boogschutter Maan kan vooral behoefte geven aan vrij zijn.
Op zaterdag veranderd de planeet Mercurius van teken deze verlaat de Vissen en loopt vanaf nu in het teken van de Ram. Er is werk aan de winkel, Ram schut de wereld wakker en de communicatie word daarmee directer en ontdaan van mooie en lovende woorden.

Maak er weer een mooie week van en blijf gezond.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 14, van 30 maart tot en met 5 april 2020 

Op maandag hebben wij nog de Maan in het teken van de Tweelingen, nog een mooie dag om van alles en nog wat uit te wisselen. Ideeën, recepten, foto’s of herinneringen maakt niet uit wat.

Maandagavond, dus zo beetje nu als ik dit schrijf, gaat Mars de Steenbok verlaten en loopt vanaf nu in het teken van de Waterman. De energie wordt wat losser en het maakt dat wij wat makkelijker buiten de conservatieve paden kunnen werken. Maar eerst is er nog wat tegenwerking/beperking omdat Mars de planeet Saturnus tegenkomt. Vanaf donderdag gaat dat dan beter.

Dinsdag, woensdag en donderdag loopt de Maan door het teken van de Kreeft. Kun je, als je dat wilt, volop je verzorgende kant ten toon spreiden.

Vanaf donderdagavond, vrijdag en zaterdag staat de Maan in het teken van de Leeuw. Steel de show, zet jezelf centraal en geniet dan van die aandacht.

Op vrijdag veranderd Venus van teken en loopt zij voorlopig in het teken van de Tweelingen. Goede periode om wat dingen uit te spreken binnen een relatie.

In de nacht van vrijdag op zaterdag staan Mercurius en Neptunus samen aan de hemel. Dat is goed voor een droomrijke nacht.

Vanaf zondag loopt de Maan in het teken van de Maagd, goede energie om de komende dagen op te ruimen, schoon te maken of de administratie op orde te brengen.

Ik wens jullie een mooie en vooral gezonde week toe.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 13, van 23 tot en met 29 maart 2020.

Op maandag hebben wij nog de Maan in het teken van de Vissen
Geeft kans op een wat onevenwichtig humeur en het risico je te laten meeslepen door invloeden van buitenaf.

Dinsdag, woensdag en donderdagochtend staat de Maan in het teken van de Ram. Maakt impulsief, ijverig en een tikje ondoordacht.

Op dinsdag is er ook een Nieuwe Maan in het teken van de Ram op 4 graden en de nieuwe Maan is exact om 10 uur 29.

Een nieuwe maan symboliseert een nieuw begin een nieuwe start en het is altijd een mooi moment om iets nieuws te ondernemen en om je eventuele wensen de kosmos in te sturen.

Vanaf donderdagmiddag tot en met zaterdag staat de Maan in het teken van de Stier. Deze Maan is goed om je te wijden aan vormgevende processen, maak iets moois of iets lekkers maakt niet uit wat als je er maar van kunt genieten.

Vanaf zondag staat de Maan dan in het teken van de Tweelingen, hebben we meer behoefte aan afwisseling en contacten.

Al een hele poos staan er een aantal planeten op een kluitje in het teken van de Steenbok. Mars, Jupiter, Saturnus en Pluto, dat is zo samen een hele sterke en diepgaande energie.

Alle planeten lopen tegen Pluto aan en dat geeft intense omstandigheden en diepgaande transformaties in het leven.

Al deze planeten moeten nu één voor één Pluto inhalen want deze loopt traag. Als eerste deed Saturnus dat rond half januari.

Vandaag, maandag 23 maart, doet Mars dat en langzaam aan volgt dan Jupiter dat is op 5 april a.s.

Zodra zij weer voor Pluto gaan lopen krijgen ze de enorme energie van Pluto mee. Daarvoor ploeteren en boksen ze als het ware tegen Pluto aan, een beetje overgeleverd aan zijn Plutonische energie
Een beetje zoals als een storm tegen of een storm mee. Bij het eerste verlies je de energie, bij de tweede krijg je een enorme energie mee.

Als je het zo bekijkt dan zou dat een mooi moment kunnen zijn om de Corona stabiel te krijgen. Zodat er met die vrijkomende krachtige energie langzaam weer aan de opbouw gewerkt kan gaan worden.

Ik wens jullie een mooie en gezonde week toe.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 12, van 16 tot en met 22 maart 2020.

Op maandag hadden we nog de Maan in het teken van de Boogschutter tot aan 17 uur 25, daarna loopt de Maan in het teken van de Steenbok.
Tot en met woensdag.
Op woensdag staat de Maan dan samen met Mars, Jupiter en Pluto.

Vier planeten in de Steenbok kan zo maar thema’s naar voren brengen, zoals verantwoordelijkheid, soberheid, concentratie en kracht.
Donderdag en vrijdag is de Maan in het teken van de Waterman, vrijheid, gelijkheid en broederschap mag hoog in het vaandel staan.

Op vrijdag gaat de Zon in het teken van de Ram lopen, weg Vissen energie nu is het de tijd van vernieuwing, de lente en een grenzeloos enthousiasme.

Om 4 uur 51 neemt de Zon zijn intrek in het Ram teken.

Zaterdag en zondag staat de Maan in het teken van de Vissen en op zondag loopt de Maan dan tegen Mercurius aan. Dat kan zo maar in de loop van deze zondag een inspirerend of emotioneel gesprek opleveren.

Zondag gaat de planeet Saturnus even uit de Steenbok en in de Waterman lopen. Dat doet Saturnus tot 2 juli 2020 dit kan vooral invloed uitoefenen op de vroege Watermannen. Jullie krijgen deze planeet nu bovenop jullie Zon. Saturnus merk je meestal als beperker, de rem. Het gevoel alsof je even niet vooruit komt alsof de hele wereld tegen je is.

Saturnus confronteert je meestal met je verantwoordelijkheid en je beperkingen. Het is voor de Watermannen een voorproefje want na 2 juli laat Saturnus jullie even met rust om half december weer opnieuw in de Waterman te gaan lopen en dan voor een langere periode. Tegen die tijd kom ik er weer op terug.

Iedereen weer een mooie week gewenst.


De planeetstanden in week 10, van 2 tot en met 8 maart 2020.

Op maandag en dinsdag staat de Maan in het teken van de Tweelingen.
De dagen voor de mensen die zich graag veelzijdig en levendig uit drukken.
Houd je van afwisseling, verandering en contacten dan zijn dit jouw dagen.
Op woensdag en donderdag staat de Maan in het teken van de Kreeft.
De energie van deze Maandagen is gericht op huis en haard, op familie en familie aangelegenheden.

Op woensdag gaat Mercurius terug in het teken van de Waterman en op donderdag gaat Venus voorlopig in het teken van de Stier lopen. Fijn voor de Stieren, want Venus brengt over het algemeen positieve energie.

Vrijdag en zaterdag staat de Maan in het teken van de Leeuw. De energie is nu gericht op zaken zoals leiderschap, luxe, eigendunk en zelfvertrouwen.

Zondag staat de Maan in het teken van de Maagd en dat zijn de dagen voor de mens met een zorgvuldige en meer praktische levensinstelling. Dus de dagen om de zaken te ordenen en op te ruimen in huis of in de geest het kan allebei. Zondag staan de Zon en de planeet Neptunus samen aan de hemel, dat kan even alle grenzen weghalen. Venus staat deze dag samen met Uranus aan de hemel en dat kan het moment zijn om iets te doorbreken, open te breken of af te breken.

Ik wens iedereen een hele mooie week toe.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 9, van 24 februari tot en met 1 maart 2020.    Op maandag en dinsdag staat de Maan in het teken van de Vissen. Behoor jij tot de gevoelige, intuïtieve en creatieve mensen dan zijn dit jouw dagen. Maandag staat de Maan ook samen met de planeet Neptunus en dat kan enorm inspirerend werken.

Dinsdagavond, woensdag en donderdag staat de Maan in het teken van de Ram. Behoor jij tot de actie ondernemende mensen die vaak sneller dan het geluid zijn dan zijn dit jouw dagen.

Op donderdag staan Maan en Venus samen aan de hemel, kans op een geluksmomentje? Pluto doet hier ook aan mee dus mag het zeker samengaan met enige vorm van intensiteit of diepgang.

Vrijdag, zaterdag en zondag staat de Maan in het teken van de Stier. De kalmaan dagen zou ik zeggen. Voor diegene die het graag rustig aan willen doen die liever wat langer nadenken voor zij in actie komen, als ze al in actie willen komen. Dit zijn jullie dagen.Op vrijdag loopt de Maan tegen Uranus aan en dat kan een mooi moment zijn om iets te doorbreken of te vernieuwen.

Ik wens iedereen weer een mooie week toe.

Wil je nog naar de planeten aan de hemel speuren, hieronder vind je het overzicht van
Govert Schilling voor de komende week.
Donderdag 27 februari 2020

Fraaie samenstand van de maansikkel en de heldere planeet Venus, aan de avondhemel. De samenstand is al vanaf 19.00 uur zichtbaar, in het westzuidwesten; pas rond 22.00 uur verdwijnen de twee hemellichamen in het westen onder de horizon.

 

 

 

 

Iets eerder dan anders zodat jullie voorbereid zijn op de Retrograde Mercurius!
De planeetstanden in week 8, van 17 tot en met 23 februari 2020.
Deze maandag beginnen we met een retrograde Mercurius. Mercurius start zijn Retrograde periode op 13 graden Vissen. Dat is bovenop de Zon van iedereen die jarig is rondom 4 maart. Mercurius wordt op 10 maart weer direct, in de tussentijd kunnen we geconfronteerd worden met communicatie storingen.
Ook zaken uit het verleden kunnen weer bovenkomen drijven en zo kun je de kans krijgen om inzicht te krijgen in oude gebeurtenissen.
 
De Maan staat op maandag nog in het teken van de Boogschutter, ga vandaag nog maar even op onderzoek uit.
 
Dinsdag, woensdag en donderdag loopt de Maan door het teken van de Steenbok.Tijd voor meer serieuze zaken. Op woensdag verlaat de Zon het teken van de Waterman en neemt zijn intrek in de Vissen. Vanaf 5 uur 57 is de Zon in het Vissen teken. Dus alle kindjes die op woensdag na dit tijdstip worden geboren zijn Vissenkindjes.
De Maan loopt op woensdag tegen de planeet Jupiter aan, geluksmomentje? Degene die rond 9 januari jarig zijn maken hier het meeste kans op.
Op donderdag staat de Maan samen met Saturnus en Pluto voor sommige een intens moment op deze dag.
 
Vrijdag en zaterdag loopt de Maan in het teken van de Waterman, goede dagen om op eniger wijze aan je vrijheid te werken.
 
Zondag dan is de Maan in het teken van Vissen en dan hebben we ook meteen een Nieuwe Maan op 5 graden van de Vissen en exact om 16 uur 33. Zoals altijd een goed moment om je wensen even de kosmos in te sturen.
 
Wil je nog naar de planeten aan de hemel speuren, hieronder vind je het overzicht van Govert Schilling voor de komende week.
 
Dinsdag 18 februari:
Rond het begin van de ochtendschemering zie je de planeet Mars op kleine afstand linksonder de maan. Bekijk de samenstand tussen 06.00 en 06.30 uur, laag aan de zuidoostelijke hemel.
 
Woensdag 19 februari:
Saturnus, Jupiter, de maansikkel en Mars staan rond 07.00 uur, min of meer op één lijn, laag in het zuidoosten.
 
Donderdag 20 februari:
Tijdens de ochtendschemering, tussen 07.00 en 07.30 uur, zie je de smalle maansikkel heel laag aan de zuidoostelijke hemel. Linksboven de maan staat de planeet Saturnus; op iets grotere afstand rechtsboven de maan is Jupiter zichtbaar, en nog verder naar rechts staat Mars. Van de drie planeten is Jupiter de helderste.
 
Maak er weer een mooie week van.

Vandaag, 10 februari 2020, even geen planeetstanden maar een stukje over de werking van de Zon, Maan en Ascendant in de horoscoop.

Zon, Maan en Ascendant.

De Zon is het teken dat je bent. De Zon bepaalt waar je Ik tegen zegt, en het teken toont je de weg die je het beste kunt gaan in je leven.
Je zult je het gelukkigst voelen wanneer je je leven leeft, en inricht vanuit de principes die bij je zonneteken horen.

De eigenschappen van het zonneteken zal je in de loop van je leven leren ontwikkelen om je het gelukkigst te voelen.

De Zon in teken vertelt welke weg je het beste kunt gaan, een weg die om ontwikkeling vraagt. Alleen de Zon kijkt door de ogen van zijn teken naar de wereld en maakt daarop zijn keuzes. We ontlenen ons ego en identiteit aan ons Zonneteken.

De Ram, Leeuw en Boogschutter (vuur tekens) doen dat vurig, dynamisch, impulsief richten zich op de mogelijkheden die het leven je kan bieden.

De Stier, Maagd en Steenbok (aarde tekens) doen dat behoudend, praktisch, realistisch en richten zich op de tastbare, zintuiglijk waarneembare werkelijkheid.

De Tweelingen, Weegschaal en Waterman (luchttekens) doen dat mentaal, communicatief, relativerend en richten zich op het logisch kunnen begrijpen van wat er gebeurt.

De Kreeft, Schorpioen en Vissen (watertekens) doen dat al voelend, emotioneel en gericht op gevoelsindrukken en gevoelssignalen.

De Maan speelt een heel andere rol.

De belangrijkste functie van de Maan is te zorgen dat we ons weer lekker en prettig voelen. Bij vermoeidheid, spanning en te veel onrust gaan we uitwijken naar ons Maan teken. De Maan geeft ook aan hoe we graag voor anderen zorgen, zowel in opvoed situaties als in de hulpverlening. De Maan toont hoe we koesteren en onze betrokkenheid uitdrukken.

Als je in een situatie zit waarin je op enige vorm leiding geeft of hebt dan komen de Zon kenmerken naar boven. Wanneer je in het gezin bezig bent, kookt, verzorgd of met kinderen bezig bent, dan zal de Maan veel sterker naar voren komen.
Momenten wanneer je vanuit je Maan reageert zijn b.v.: tijdens het verzorgen, koesteren, ruzie maken, moederen, als je uit balans bent, ongemakkelijk voelt, moe bent of niet lekker in je vel zit.

De Ascendant is geen planeet, maar jouw poort of deur naar buiten. Die poort brengt je in contact met de mensen om je heen, en brengt je zodoende in verbinding met de buitenwereld.
Het teken op de Ascendant laat zien op welke manier je contact legt en op welke manier je de ander toelaat.

Staat jouw Ascendant in een vuurteken (Ram, Leeuw, Boogschutter) dan gooi je moeiteloos de poort open.
Staat jouw Ascendant in een aardeteken (Stier, Maagd, Steenbok) dan ben je meer afwachtend met het open doen.
Staat jouw Ascendant in een Luchtteken (Tweelingen, Weegschaal, Waterman) dan wil je onmiddellijk verbaal contact.
Staat jouw Ascendant in een Waterteken (kreeft, Schorpioen, Vissen) dan wordt je overspoelt door gevoelens en emoties als je de poort open doet.

Zijn er lezers die niet weten waar hun Maan staat stuur mij dan je geboortegegevens dan zoek ik het even voor je op.
De Ascendant kan ik alleen op zoeken als je ook de geboortetijd hebt.
Ook voor alle andere astrologische vragen kun je contact met mij opnemen.

bepjonker@hotmail.com
De planeetstanden in week 6, van 3 tot en met 9 februari 2020.
Vanaf maandagmiddag tot aan woensdagavond loopt de Maan in het teken van de Tweelingen. De energie is gericht op veelzijdigheid en het uitwisselen van informatie.
Wees flexibel en probeer het wat oppervlakkig te houden.
 
Vanaf maandagmiddag loopt de planeet Mercurius voorlopig in het teken van de Vissen. Geloof niet alles wat er gezegd word.
 
Vanaf woensdagavond tot en met vrijdag loopt de Maan in het teken van de Kreeft.Goed om je te richten op je thuisplek of de familie.
 
Op vrijdagavond gaat de planeet Venus, voorlopig in het teken van de Ram lopen.Altijd goed voor creatieve inspiraties, of misschien stort jij je liever in de liefde met deze vurige Venus.
 
Op vrijdag staat de Maan vanuit de Kreeft recht tegenover de planeten Pluto en Saturnus. Dat gebeurd op 23 graden Kreeft (de Maan)en 23 graden Steenbok (Pluto en Saturnus). Ben je jarig rond 13 januari of 15 juli dan kun je extra last hebben van deze transformerende planeet combinatie.
 
Vanaf vrijdagavond loopt de Maan in het teken van de Leeuw. Waarbij wij dan op zondag de Volle Maan hebben op 20 graden in de Leeuw en om 8 uur 34 is deze volle Maan op zijn top. Overschat jezelf niet dit weekend.
 
Maak er weer een mooie week van.

De planeetstanden in week 5, van 27 januari tot en met 2 februari 2020.  Op maandag, dinsdag en woensdagochtend loopt de Maan in het teken van de Vissen. En deze keer staat de Maan daar samen met Venus en met Neptunus. Dat kan veel creativiteit geven maar je kunt ook het gevaar lopen dat je enigszins wordt meegesleept door de omgeving. Laat je dus niet teveel beïnvloeden door de mensen om je heen.

Woensdagmiddag, donderdag en vrijdag staat de Maan in het teken van de Ram. En dat wijst op ijver en impulsiviteit.

Het weekend staat de Maan in het teken van de Stier. Mooie dagen om te genieten van de goede dingen in het leven. Eet, drink en verwen jezelf met iets moois of iets heel lekkers.

Zaterdagochtend starten we dankzij het samengaan van de Maan en de planeet Uranus, onrustig, gejaagd of lichtelijk gespannen.

Als het goed is verdwijnt dat echter snel en kun je deze dag iets gaan doen dat in het teken staat van een gevoel van vrijheid.

Geniet van deze week.

De planeetstanden in week 4, van 20 tot en met 26 januari 2020.       

Op maandag en dinsdag loopt de Maan in het teken van de Boogschutter.
Goede energie om wat grenzen te verleggen en probeer de mensen om je heen eens te inspireren. Op maandag  om 15 uur 55 is de Zon in het teken van de Waterman gaan lopen en in de loop van de avond kan het samengaan van de Maan met Mars voor wat vurige energie zorgen.

Woensdag, donderdag en vrijdagochtend loopt de Maan in het nuchtere teken van de Steenbok. Tijd voor de meer serieuze zaken.

Op vrijdag is er de Nieuwe Maan op 4 graden in de Waterman en die nieuwe maan is om 22 uur 43. De tijd om je wensen los te laten in de kosmos.

Zaterdag en zondag loopt de Maan dan in het teken van de Waterman.
Mooi weekend om je eens wat hulpvaardig op te stellen.

Iedereen weer een hele mooie week gewenst.

 

 

 

 

 De planeetstanden in week 3, van 13 tot en met 19 januari 2020.       

Op maandag, vanaf 15:00 uur staat de Maan in het teken van de Maagd tot woensdagmiddag. Altijd goede dagen om wat schoonmaak klusjes te doen of je administratie op orde te brengen. Het verstand wil graag boven het gevoel gaan. Vandaag staat Zon, Saturnus en Pluto samen in het teken van de Steenbok.

De een voelt zich wat geremd en moe vandaag, de ander wordt geconfronteerd met iets of iemand dat je even doet denken aan een stukje uit het verleden. En nog steeds op deze maandag gaat ook Venus veranderen van teken en loopt vanaf nu voorlopig in het teken van de Vissen. Geniet zorgeloos van de liefde, muziek en kunst.

Vanaf woensdagmiddag tot het begin van vrijdagavond staat de Maan dan in het teken van de Weegschaal. De Maanenergie is in deze dagen gericht op harmonie, vrede, schoonheid en kunst. Hoewel je deze dagen wel vaak de neiging hebt om vervelende klussen voor je uit te schuiven.

Op donderdag veranderd de communicatie planeet van teken en loopt vanaf nu in de Waterman. Strooi je ideeën maar vol enthousiasme in het rond de komende tijd.

Vrijdag vanaf 19:00 uur loopt de Maan dan de rest van het weekend in het teken van de Schorpioen. Dat geeft kans op geprikkelde emoties dit weekend. Het vuur wakkert onverwachts aan. Heel handig voor een sportieve krachtmeting.

Op zaterdag kan het zeker ook verbaal erg scherp maken trouwens.

Mooie week weer allemaal.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 2, van 6 tot 12 januari 2020.       

Op maandag nog de Maan in het teken van de Stier, geniet nog even van de rust.
Dinsdag en woensdag staat de Maan in het teken van de Tweelingen, waarbij de Maan op deze ochtend recht tegenover de planeet Mars staat. Mars daarentegen maakt tegelijkertijd een lastig aspect met de planeet Uranus. Dit kan een wat hectische start van deze dinsdag geven. Doe extra voorzichtig in het verkeer.

Op donderdag, vrijdag en zaterdagochtend staat de Maan in het teken van de Kreeft.Vrijdag is er dan de volle Maan op 20 graden in het teken van de Kreeft en deze volle Maan is exact om 20 uur 22.

Vanaf zaterdagmiddag is de Maan dan in het teken van de Leeuw.
Op zaterdag gaat de planeet Uranus direct lopen en komt er na 5 maanden een eind aan de retrograde periode van deze Uranus. Vanaf nu komt er weer schot in alles wat met vernieuwing, verandering en doorbraak te maken heeft. Uranus loopt in het teken van de Stier dat geeft jullie het gevoel dat het toch echt tijd is voor verandering. Op welk vlak dan ook. Uranus staat nu trouwens bovenop de Zon van alle Stieren die jarig zijn rond 23 april.

Op zondagochtend loopt Mercurius tegen Saturnus en Pluto aan dat geeft kans op een scherp, intens, diepgaand gesprek of situatie.
De conjunctie van Saturnus en Pluto is vandaag Exact op 23 graden in het teken van de Steenbok en dat is dan bovenop de Zon van alle Steenbokken die jarig zijn rond 13 januari.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 1, van 30 december 2019 tot 5 januari 2020.

Op maandag, dinsdag en woensdag loopt de Maan in het teken van de Vissen waarbij de Maan direct in het Nieuwe jaar tegen Neptunus aan botst.Dat kan uiterst sensitief en gevoelig maken of een moment van inzicht opleveren.
Er zit natuurlijk ook een andere kant aan Neptunus, een vorm van verslaving of openstaan voor verdovende of geestverruimende middelen. In ieder geval een bijzonder begin van het Nieuwe Jaar.

Op donderdag, vrijdag en zaterdag loopt de Maan door het teken van de Ram. Dit zijn goede dagen om iets nieuws uit te proberen. Dagen om ijverig en wat impulsief je gang te gaan.

Vanaf zaterdagmiddag staat de Maan in het teken van de Stier en loopt dan ook tegen de planeet Uranus aan. Dit geeft meer kans op spanningen die vooral heel plotseling naar boven kunnen komen. Als de Maan voorbij Uranus is dan keert de rust terug en zo ziet een Maan in Stier het dan ook graag.

Ik wens iedereen een hele mooie jaarwisseling toe.

De planeetstanden in week 49, van 2 tot en met 8 december 2019.Op maandag nog de Maan in het teken van de Waterman. Onafhankelijkheid kan een mooi thema zijn tijdens deze Maan.

Op maandagavond verlaat de planeet Jupiter het teken van de Boogschutter en loopt vanaf dan een jaar lang door het teken van de Steenbok.

Dat is fijn voor de Steenbokken onder ons, de meeste dingen gaan wat makkelijker als Jupiter mee doet namelijk.

In het begin van het nieuwe jaar voegt Jupiter zich dan bij Saturnus en Pluto.

Op dinsdag, woensdag en donderdag loopt de Maan door het teken van de Vissen. Op woensdag loopt de Maan dan tegen Neptunus aan en dat geeft al snel kans op een dromerig, intuïtief of inspirerend momentje.

Donderdagavond, vrijdag en zaterdag staat de Maan in het teken van de Ram. Actie, impulsiviteit en kans op een ondoordacht optreden.

Vanaf zondag loopt de Maan dan in het teken van de Stier, geniet van alle goede dingen in het leven. Op zondag loopt de Maan wel eerst tegen de planeet Uranus aan dus enige vorm van onrust kan er wel degelijk even zijn.

Maak er weer een mooie week van.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 48, van 25 november tot 1 december 2019.      Maandag nog de Maan in het teken van de Schorpioen, maakt vaak dat we snel geprikkeld, strijdlustig, eerzuchtig en wat tactloos reageren.

Op dinsdag, woensdag en donderdagochtend loopt de Maan in het teken van de Boogschutter. Dan is de energie meer optimistisch, idealistisch en wat wispelturig. Goede dagen om je grenzen te verleggen.

Dinsdag is er dan de Nieuwe Maan op 4 graden in de Boogschutter en de exacte tijd van die nieuwe Maan in 4 uur 03. De tijd om maar weer eens een wens de kosmos in te sturen. In de nacht van dinsdag op woensdag verlaat Venus het teken van de Boogschutter en loopt dan voorlopig in het teken van de Steenbok. Dat doet zij tot 20 december en dit is een goede periode om B.V. een huwelijks aanzoek te doen. Venus in het teken van de Steenbok staat voor trouw en traditie, het boter briefje dus.

Op woensdag komt de planeet Neptunus in beweging en gaat direct lopen, op de 16e graad van de Vissen word Neptunus direct, nadat hij sinds 21 juni retrograde heeft gelopen. Neptunus heeft als taak de mensen gevoeliger te maken en dan wel voor die zaken die niets met het ego te maken hebben want bij Neptunus in de Vissen gaat het om innerlijke waarden.

Vanaf donderdagmiddag tot aan zaterdagavond loopt de Maan dan in het teken van de Steenbok. De nadruk ligt dan meer op het verantwoordelijkheidsgevoel. Op vrijdagavond loopt de Maan dan tegen Saturnus aan en dat geeft kans op een dipje, of een confrontatie met het verantwoordelijkheidsgevoel.

Vanaf zaterdagavond loopt de Maan in het teken van de Waterman, en dan speelt onafhankelijkheid vaak een belangrijke rol.

Een hele mooie week gewenst.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 47, van 18 tot en met 24 november 2019.
Maandag en dinsdag staat de Maan in het teken van de Leeuw.Probeer jezelf centraal te zetten deze dagen, daar is de Maan energie opgericht.
Richt je maar op je eigen wensen,op het ik, je ego.
 
Op dinsdag verlaat de planeet Mars het teken van de Weegschaal en loopt vanaf nu voorlopig in het teken van de Schorpioen. Minder wikken en wegen en meer de diepte in.
 
Woensdag en donderdag staat de Maan in het teken van de Maagd. Goede dagen om de boel op orde te brengen, om te reinigen en het leven wat rationeel te benaderen.
Op woensdag komt er ook een einde aan de retrograde periode van de planeet Mercurius. Vanaf nu komt de boel weer in beweging. Wacht je al een tijdje op een antwoord, een mail, een uitslag een reactie op een sollicitatie of wat dan ook. Vanaf nu kun je de mailbox weer in de gaten houden.
Ook de gesprekken om je heen komen weer in een rustiger vaarwater.
 
Vrijdag en zaterdag staat de Maan in het teken van de Weegschaal en dan zijn wij over het algemeen gericht op harmonie. Dit zijn de dagen om jezelf eens te verwennen bij de schoonheidsspecialist of ga lekker shoppen en koop wat moois voor jezelf.
 
Op vrijdag 16:00 uur verlaat de Zon het teken van de Schorpioen en loopt vanaf dat moment voorlopig in het teken van de optimistische Boogschutter.
 
Zondag staat de Maan dan in het teken van de Schorpioen, waar hij tegen Mars en Uranus aanloopt. Kan zo maar wat strijd/spanning op je pad brengen deze zondag.
Er is echter ook een mooie samenstand van Venus en Jupiter op deze zondag in het teken van de Boogschutter. Geluksmomentje? De grootste kans voor alle Boogschutters die rond 20 december jarig zijn omdat jullie deze Venus en Jupiter bovenop jullie Zon hebben. De samenstand van Jupiter en Venus valt namelijk op 20 graden in het teken Boogschutter.
 
Iedereen een mooie en inspirerende week gewenst.

 

 

 

De planeetstanden in week 43, van 21 tot en met 27 oktober 2019.             

Op maandag, tot 18 uur 30 loopt de Maan nog door het teken Kreeft. De beste dag om zoveel mogelijk tijd thuis door te brengen. Gezelligheid kent geen tijd. Daarna staat de Maan tot en met woensdag in het teken van de Leeuw. De dagen van geven en nemen, laat anderen delen in je vreugde.

Vanaf woensdagavond, tot aan vrijdagavond loopt de Maan in het teken van de Maagd.Het gevoel staat nu even in de wacht. Gevoel wordt als het ware wat weggedrukt door het verstand. In deze dagen draait het vooral om logica en analyse.

Vanaf vrijdagavond 22 uur 20 tot aan zondagavond 21 uur 29 loopt de Maan dan in het teken van de Weegschaal. Nu draait het vooral om schoonheid. We neigen ernaar om vervelende dingen voor ons uit te schuiven. Zaterdagavond komt de Maan dan aan bij de planeet Mars, kan toch nog een explosief momentje geven.

Zondagavond gaat de Maan over naar het Schorpioenteken. Uitbarstingen zijn nu niet tegen te houden, wel een goede tijd voor sportwedstrijden en andere kracht metingen.

Mooie week allemaal.

Niet vergeten de nacht van zaterdag op zondag is het einde van de zomertijd en wordt de klok een uurtje terug gezet. In de morgen een uurtje eerder licht en in de avond een uurtje eerder donker

Hemelverschijnselen.

Dinsdag na middernacht wordt er een meteoren zwerm verwacht.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 41, van 7 tot en met 13 oktober 2019.             

Op maandag, dinsdag en woensdag staat de Maan in het teken van de Waterman.De dagen waarin vrijheid en vrijheidsbeperking een rol kunnen spelen.

Op dinsdag verlaat de planeet Venus het teken van de Weegschaal en loopt vanaf dat moment voorlopig in de Schorpioen. Een beetje intensiteit brengt dat wel met zich mee zeker als het om relaties gaat, maar ook geldzaken kunnen opspelen.

Vanaf woensdagavond, tot en met vrijdag loopt de Maan dan in het teken van de Vissen. Dromerige of misschien zo vlak voor volle Maan chaotische energie kun je dan wel verwachten.

Zaterdag en zondag de maan in het teken van de Ram. En dan is het ook een volle Maan op 20 graden van de Ram en die volle Maan is exact op zondagavond om 23:09 uur. Een volle Maan geeft altijd al onrust maar deze keer is er wel wat meer gaande aan de hemel. Aan deze volle Maan doen ook Pluto en Saturnus mee en dat kan de spanning en de rusteloosheid behoorlijk opjagen.

Conflict tussen wat we willen en wat wij voelen, contactstoringen dus.

En of dat nog niet genoeg is staan Venus en Uranus ook in strijd met elkaar waardoor sommige zelfs een financieel probleem verwachten, wereldwijd dan.

Nou wij zullen het zien, we bewegen allemaal mee met deze energie, de één iets meer dan de ander. Dat ligt ook een beetje aan je persoonlijke horoscoop en aan je gevoeligheid voor de kosmos.

Mooie week allemaal.

Hemelverschijnselen.

Dinsdag na middernacht wordt er een meteoren zwerm verwacht.

En zondag dan de Volle Maan.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 40, van 30 september tot en met 6 oktober 2019.              

Op maandag, dinsdag en woensdagochtend staat de Maan in het teken van de Schorpioen. Citaat voor de Maan in de Schorpioen: Gematigdheid wens ik niet te kennen.

Woensdagmiddag, donderdag en vrijdag staat de Maan in het teken van de Boogschutter. We hebben vrijheid nodig om onze grenzen te verleggen met de Maan in het teken van de Boogschutter. Stort je eens in iets totaal nieuws deze dagen.

Op donderdag gaat Pluto weer direct lopen en Mercurius gaat in het teken van de Schorpioen lopen, waardoor de conversatie een wat intenser tintje kan krijgen.

Vrijdagavond, zaterdag en zondag is de Maan in het teken van de Steenbok.
Citaat voor de Maan in Steenbok: Mijn gevoelens krijgen geen vrij baan.

Op vrijdag veranderd Mars van teken en loopt nu voorlopig in het diplomatieke teken de Weegschaal.

Op zaterdag loopt de Maan eerst tegen Saturnus aan en dat kan een star, koud of eenzaam momentje geven. Op zondag loopt de Maan dan tegen Pluto aan en dat geeft dan juist kans op een intens of emotioneel moment.

Iedereen natuurlijk weer een hele fijne week gewenst.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 38, van 16 tot en met 22 september 2019.

Met op maandag en dinsdagochtend nog de Maan in de Ram. Gooi nog maar even alle remmen los.

Dinsdagmiddag, woensdag en donderdag staat de Maan in het teken van de Stier.Op deze dagen, als de maan aan de hemel door het teken van de Stier loopt, kunnen wij meer behoefte hebben aan geborgenheid en zoeken we meer naar rust. Prima dagen om even de natuur in te gaan, verbondenheid met de natuur geeft kracht en harmonie.
Dat hebben wij zeker op dinsdag en woensdag nodig dan maken aan de hemel Mars en Mercurius een lastig aspect met elkaar. Dat wil nog weleens voor de nodige mentale en verbale onrust zorgen. Op woensdag gaat de planeet Saturnus weer direct lopen en dat doet hij op 14 graden in de Steenbok. Iedereen die rond 5 januari jarig is heeft deze Saturnus nu bovenop zijn of haar zon. De druk en remming die Saturnus kan geven kan duidelijk voelbaar zijn. Saturnus heeft retrograde gelopen vanaf 30 april.
Langzaam aan komt er nu weer wat schot in groei en vormkracht. Maar onder Saturnus gaat het nooit vanzelf en ook nooit zonder inspanning.

Op vrijdag en zaterdag is de Maan in het teken van de Tweelingen.Laat je fantasie maar de vrije loop, zoek contact met je medemensen en praat, praat en praat.

Zondag is de Maan dan in het teken van de Kreeft.
Mooie dag om even lekker bezig te zijn in huis, of misschien ga jij liever voor een familie bezoekje.

Iedereen een hele fijne week gewenst.

De planeetstanden in week 37, van 9 tot en met 15 september 2019.          

Met op maandag nog de Maan in de Steenbok mochten wij vandaag nog trots zijn op ons werk en met een beetje mazzel leverde dat ook nog wat waardering op.

Op dinsdag en woensdag en donderdagochtend staat de Maan dan in de Waterman.Geeft hang naar onafhankelijkheid en veranderingen in deze dagen.

Donderdagmiddag, vrijdag en zaterdag staat de Maan in het teken van de Vissen.Over het algemeen komen op deze dagen emoties gemakkelijk en soms ook wel erg nadrukkelijk naar buiten.

Op zaterdag is er dan een volle Maan om 6 uur 34 en op de 21ste graad van de Vissen.

Mercurius en Venus nemen beide vandaag hun intrek in het teken van de Weegschaal.

Op zondag, eigenlijk al vanaf 00:32 uur, staat de Maan dan in het teken van de Ram.Impulsiviteit, individualiteit en eerlijkheid kunnen nu de overhand nemen.

Strijdkreet van een Maan in de Ram: Ik wil wat ik wil op het moment dat ik het wil.

Maak er een verstandige week van.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 36, van 2 tot en met 8 september 2019.            

Op maandag nog de Maan in de Weegschaal en de Zon samen met Mars (conjunct) in de Maagd. Hadden jullie ook zoveel energie vandaag?

Op dinsdag en woensdag staat de Maan in het teken van de Schorpioen en op dinsdag staat de maan dan recht tegenover Uranus en Mercurius zit vast aan Mars. Je kan zo maar in een pittig gesprek terecht komen op deze dinsdag.

Op donderdag, vrijdag en zaterdagochtend staat de Maan dan in het teken van de Boogschutter, waar hij dan op vrijdag de planeet Jupiter ontmoet. Dan mag overvloed, geluksgevoel en luxe rijkelijk aanwezig zijn.

Vanaf zaterdagmiddag staat de Maan dan in de Steenbok en komt plichtsgevoel en verantwoordelijkheid weer om de hoek kijken.

Op zaterdag staan Mercurius (communicatie) en Neptunus (ontvankelijkheid en beïnvloedbaarheid) recht tegenover elkaar. Dat kan heel sensitief en fantasierijk maken. In het slechtste geval speelt er iets van bedrog. Vandaag dus niet iedereen zomaar op zijn of haar mooie blauwe ogen geloven.

Op zondag staat de Maan samen met Saturnus en die samenstand valt ook bovenop de zuid knoop. Er is een kans dat je zomaar geconfronteerd wordt met iets of iemand uit het verleden.

Maak er wat moois van deze week.

Wil je nog naar de Sterren staren de komende dagen:

Donderdag 05-09-2019 De vrijwel half verlichte maan, en de reuzenplaneet Jupiter.

Vrijdag 06-09-2019 ’s Avonds rond 21.30 uur staat de maan in het zuidzuidwesten. Op enige afstand rechtsonder de maan is de reuzenplaneet Jupiter zichtbaar.

Zaterdag 07-09-2019 Tegen 22.00 uur ’s avonds zie je Saturnus, de wassende maan en Jupiter min of meer op een rij staan aan de zuidwestelijke hemel.

Zondag 08-09-2019 Nauwe samenstand van de maan en de reuzenplaneet Saturnus, op kleine afstand rechts van de maan. Bekijk het tweetal vanaf 21.30 uur, wanneer ze zich precies in het zuiden bevinden.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 35, van 26 augustus tot en met 1 september 2019.              

Op maandag en dinsdag staat de Maan in het teken van de Kreeft, emotionele momentjes liggen altijd op de loer. Citaat voor een Maan in Kreeft en dan dit keer speciaal voor de mannen met een Maan in Kreeft in hun geboortehoroscoop: De glitter van kinderdagen omringt mij, mijn mannelijkheid gaat op in de vloed van herinneringen, ik huil als een kind om het verleden.

Op dinsdag starten we de dag met de Maan recht tegenover de planeet Pluto. Geeft altijd kans op een emotioneel moment of uitbarsting.

Woensdag en donderdag staat de Maan in het teken van de Leeuw, zet jezelf centraal of ga naar de kapper en neem een nieuwe look.
Citaat voor de Maan in Leeuw: doe alles, als het maar vreugde geeft.

Op woensdag is er ook een positief contact tussen Mars en Uranus, grote kans dat je overloopt van energie.

Vanaf donderdag loopt Mercurius in het teken van de Maagd.

Vrijdag en zaterdag is de Maan in het teken van de Maagd waarbij het op vrijdag dan een Nieuwe Maan is op 7 graden in de Maagd en om 12 uur 38 precies. In de nacht van vrijdag op zaterdag is er kans op wat grenzeloos dromen.

Op zondag staat de Maan dan in het teken van de Weegschaal. Citaat voor een Maan in Weegschaal: Charme is een manier om ja als antwoord te krijgen zonder een heldere vraag gesteld te hebben.

Het komende weekend staan er maar liefst 5 van de 10 planeten in het teken van de Maagd. Het verstand gaat boven het gevoel, verzink niet te veel in de details of zorgen ook niet in het werk dat remt de spontaniteit en put je alleen maar uit. Kijk eens wat er gebeurd als je voor minder dan
100 % gaat.

Fijne week weer.

Wil je nog naar de Sterren staren deze week:

31-08-2019
De reuzenplaneet Jupiter is aan het eind van de maand alleen nog kort na het vallen van de avond zichtbaar. Rond 22.00 uur staat hij aan de zuidwestelijke hemel.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 34, van 19 tot en met 25 augustus 2019.         Op maandag en dinsdag staat de Maan in het teken van de Ram. IJverig, impulsief en wat voorbarig kan menig optreden zijn deze dagen.
Citaat voor een Maan in de Ram: Ik wil wat ik wil op het moment dat ik het wil.

Op woensdag, donderdag en vrijdagochtend staat de Maan in het teken van de Stier.Vertrouw op je innerlijke vermogens en versterk je gevoel voor eigenwaarde deze dagen.
Citaat voor een Maan in de Stier: Ik maak mij niet zozeer druk om wat anderen van mij denken maar wel om wat ik in mezelf respecteer.

Op woensdag en donderdag maken Mercurius en Saturnus een lastig contact met elkaar. Grote kans dat wij elkaar niet goed begrijpen, of beperken in onze gedachtegang en communicatie.

Op woensdag veranderd Venus van teken en loopt vanaf nu voorlopig in de Maagd. Ook op woensdag komt de Maan aan bij Uranus en dat geeft kans op gejaagdheid, grillige emoties en overspannenheid.

Vrijdag verlaat de Zon het teken van de Leeuw en neemt zijn intrek in het teken van de Maagd. De plicht roept weer.
Vanaf vrijdagmiddag loopt de Maan dan in het teken van de Tweelingen.

Tijd om van alles, met iedereen uit te wisselen dit weekend.
Citaat voor een Maan in Tweelingen: Ik ben alleen rijk aan een nooit eindigende onrust.

Tot slot nog Mercurius en Pluto die maken dit weekend een lastig aspect met elkaar waardoor de communicatie wat uit de bocht kan vliegen.

En over een bocht gesproken doe dit weekend wat extra voorzichtig in het verkeer.

Fijne week weer.

Wil je nog naar de Sterren staren deze week:

Ik heb niets kunnen vinden voor deze week.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 33, van 12 tot en met 18 augustus 2019.           

Op maandag en dinsdag staat de Maan in het teken van de Steenbok, verplichtingen, structuur en prestaties zijn de kenmerken van de dagen met de Maan in het teken van de Steenbok. De maandag begon met het samengaan van de Maan met Saturnus en dat kan in het begin van deze maandag een remmend gevoel geven. Even een confrontatie op het vlak van onmacht, iets wat je raakt en wat je niet in de hand hebt.

Een gevoel van frustratie.

Maandagavond loopt de Maan dan tegen de planeet Pluto aan en dat wijst meer op een heftige emotionele uitbarsting of als je op tijd bent gaan slapen een intense droom.

Vanaf dinsdagavond loopt de Maan in het teken van de Waterman. Probeer emotionele behoeften te respecteren in plaats van te onderdrukken.
Citaat voor de Maan in Waterman: Ik wilde vrij zijn, vrij om te doen en te laten, al naar gelang van mijn wensen. Op het moment dat er iets van mij verwacht of vereist word, deins ik terug. Dat is mijn(onafhankelijkheid).

Op woensdag staan Zon en Venus samen aan de hemel maar in een lastig aspect met Pluto en dat bederft volgens mij enigszins de positieve uitwerking van deze mooie samenstand van de liefdesplaneet met de Zon. Ik hoor het graag als ik dat helemaal mis heb trouwens.

Donderdag is het de Volle Maan op 22 graden van de Waterman en exact om 14 uur 30.

Vrijdag, zaterdag en zondag staat de Maan in het teken van de Vissen. Citaat voor een Maan in Vissen: Ik waai als een veertje met elke wind mee.

Op zaterdag botst de Maan dan tegen Neptunus aan, misschien voel je je wat onbegrepen of ben je liever alleen. Je kunt je ook buitengewoon sensitief voelen vandaag.

Zondagavond gaat de Maan in het teken van de Ram lopen en worden wij weer wat impulsiever en meer aanwezig. Op deze zondag gaat ook de planeet Mars in het teken van de Maagd lopen.

Iedereen natuurlijk weer een hele fijne week gewenst.

Wil je nog naar de Sterren staren deze week:

Maandag 12-08-2019: Vannacht is het maximum van de Perseïden, de bekendste meteorenzwerm van het jaar. De waarnemingsomstandigheden zijn helaas niet erg gunstig: het is bijna Volle Maan, zodat het ’s nachts niet echt donker wordt. ’s Avonds rond 23.30 uur is aan de zuidelijke hemel ook een wijde samenstand zichtbaar van de maan en de geringde planeet Saturnus, in het Dierenriemteken Boogschutter.

Zaterdag 17-08-2019:

De planeet Saturnus staat om 23.00 uur precies in het zuiden, in het sterrenbeeld Steenbok. Veel verder naar rechts, in het sterrenbeeld Boogschutter, is ook de heldere planeet Jupiter zichtbaar, laag in het zuidwesten.

 

 

 

 

     

         

   

   

 

 

De planeetstanden in week 31, van 29 juli tot en met 4 augustus 2019.       Vanaf maandagmiddag tot aan woensdagmiddag loopt de Maan in het teken van de Kreeft.  Citaat voor een Maan in Kreeft: Er is iets met het vasthouden aan dingen die volgens mij therapeutisch zijn.

Vanaf woensdagmiddag tot aan vrijdagmiddag Maan in het teken van de Leeuw. Voed het kind in jezelf op deze dagen als het even kan. Citaat voor een Maan in Leeuw: Doe alles, als het maar vreugde geeft.

Woensdagavond ontmoet de Maan Venus, geeft altijd kans op een (klein) geluks momentje.

Donderdagochtend vroeg. Om 5 uur 13 precies en op 9 graden in het teken van de Leeuw beginnen we aan een Nieuwe Maan periode. Doe eens een zeer persoonlijke wens en stuur die de kosmos in. Op donderdag is het ook afgelopen met de retrograde periode van Mercurius. Mercurius draait op 23 graden in de Leeuw. Dus zit je al een poosje te wachten op een antwoord, een oplossing, een mail o.i.d. Vanaf nu komt er weer schot in.

Vanaf vrijdag namiddag loopt de Maan in het teken van de Maagd. Citaat voor een Maan in Maagd: Mijn dilemma is het samenbrengen van de twee levenspolen, het omzetten van de dubbele stemmen in één levensmelodie.

Op vrijdag voeren Venus en Uranus een strijd met elkaar, kan altijd wat grilligheid geven op het relationele vlak.

Deze week staat de planeet Mars sterk onder druk van zowel Pluto, Saturnus en Neptunus. Daarmee kunnen zaken als zelfvertrouwen, egoïsme, onbeheerstheid, krachtmetingen, misbruik van energie, meedogenloosheid, geweld en speculatie een belangrijke rol spelen.

Kortom de wereld is/lijkt weer even het speel terrein van mensen die het te druk hebben met eigen liefde i.p.v. Naastenliefden.

Make love not war.

Iedereen weer een hele fijne week gewenst.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 29, van 15 tot en met 21 juli 2019.             

Op maandag en dinsdag staat de Maan in het teken van de Steenbok.
Gevoelens worden vaak wat onderdrukt in deze dagen niet of zeer spaarzaam geuit.

Maan in Steenbok citaat: Ik ben in de grote mensen samenleving een eenling. Ik vertoef midden tussen hen, maar ben niet van hen.

Dinsdagochtend kan wat stroef of moeizaam beginnen dankzij de Maan die tegen Saturnus aan botst. Daarna komt de maan dan bij Pluto aan en dat geeft kans op wat explosieve emoties. Dan is het ook volle Maan p[ dinsdag om 23 uur 39 en op de 24e graad van de Steenbok. Denk dat het voor vele een onrustige nacht wordt van dinsdag op woensdag.

Woensdag, donderdag en vrijdag staat de Maan in het teken van de Waterman. Maan in Waterman citaat: Ik Wil Ruimte.
De hang naar onafhankelijkheid dringt zich op. Mercurius verhuist deze dag naar het teken van de Kreeft. Melancholie, hang naar wat was dit soort dingen kunnen zo maar naar bovenkomen.

Zaterdag en zondag is de Maan in het teken van de Vissen, stille verlangens of laat je je meeslepen door, ja door wie of wat?
Citaat voor een Maan in Vissen: Als je te veel vertrouwd, kun je bedrogen worden, maar als je niet genoeg vertrouwt, is je leven een kwelling.

Venus staat recht tegenover de planeet Pluto dit weekend geeft kans op een broeierige of overprikkelde situatie.

Wil je nog naar de sterren staren deze week:

Dinsdag 16-07-2019
Volle Maan (23.38 uur). De maan beweegt vanavond voor ruim de helft door de schaduw van de aarde. De gedeeltelijke maansverduistering duurt van 22.02 (rond maansopkomst) tot 01.00 uur (17 juli). Op enige afstand rechts van de maan is de planeet Saturnus zichtbaar.

Zaterdag 20-07-2019
Niet aan de hemel te zien maar wel een leuke herinnering.
In de nacht van 20 op 21 juli is het precies 50 jaar geleden dat de Amerikaanse Apollo 11-astronaut Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette.

Iedereen weer een hele fijne week gewenst.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 28, van 8 tot en met 14 juli 2019.

Op maandag en dinsdag staat de Maan in het teken van de Weegschaal.Op maandag gaat Mercurius beginnen aan haar retrograde periode, deze duurt tot 1 augustus. Mercurius loopt retrograde in het teken van de Leeuw.
/mercurius-retrograde/. Als je wat meer wilt lezen over de retrograde periodes van Mercurius.
 
Op woensdag, donderdag en vrijdag loopt de Maan door het teken van de Schorpioen.
Op woensdag staat de Maan dan recht tegenover Uranus en dat kan wat rusteloos of gejaagd maken. Op woensdag en donderdag maken ook Mars en Uranus een strijdbaar contact, de vlam kan zo maar in de pan slaan deze dagen.
 
Vanaf vrijdagavond loopt de Maan dan in het teken van de Boogschutter. Lang leven de vrijheid. Zaterdag staat de Maan samen met Jupiter in de Boogschutter. Geluksmomentje? Zeker voor de Boogschutters die jarig zijn rond 9 december.
Op zaterdag en zondag staan Zon en Pluto recht tegenover elkaar, dit kan dan wel weer een intens momentje opleveren hier en daar.
 
Wil je nog naar de sterren staren deze week:
 
Dinsdag 9 juli
Staat de geringde planeet Saturnus in oppositie met de zon, in het sterrenbeeld Boogschutter. Gezien vanaf de aarde bevindt Saturnus zich nu tegenover de zon aan de hemel, waardoor hij de gehele nacht zichtbaar is; rond middernacht zie je de planeet in het zuidzuidoosten.
Vrijdag12 juli
Op grote afstand links van de maan staat de planeet Jupiter in het teken van de Boogschutter. Kijk rond middernacht in het zuidzuidwesten
 
 
Iedereen weer een hele fijne week gewenst.

              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De zin of onzin van een Horoscoop.