Mijn wekelijkse Blogpagina


Hier vind je iedere week een korte uitleg over de huidige  planeetstanden.

De planeetstanden in week 34, van 19 tot en met 25 augustus 2019.         Op maandag en dinsdag staat de Maan in het teken van de Ram. IJverig, impulsief en wat voorbarig kan menig optreden zijn deze dagen.
Citaat voor een Maan in de Ram: Ik wil wat ik wil op het moment dat ik het wil.

Op woensdag, donderdag en vrijdagochtend staat de Maan in het teken van de Stier.Vertrouw op je innerlijke vermogens en versterk je gevoel voor eigenwaarde deze dagen.
Citaat voor een Maan in de Stier: Ik maak mij niet zozeer druk om wat anderen van mij denken maar wel om wat ik in mezelf respecteer.

Op woensdag en donderdag maken Mercurius en Saturnus een lastig contact met elkaar. Grote kans dat wij elkaar niet goed begrijpen, of beperken in onze gedachtegang en communicatie.

Op woensdag veranderd Venus van teken en loopt vanaf nu voorlopig in de Maagd. Ook op woensdag komt de Maan aan bij Uranus en dat geeft kans op gejaagdheid, grillige emoties en overspannenheid.

Vrijdag verlaat de Zon het teken van de Leeuw en neemt zijn intrek in het teken van de Maagd. De plicht roept weer.
Vanaf vrijdagmiddag loopt de Maan dan in het teken van de Tweelingen.

Tijd om van alles, met iedereen uit te wisselen dit weekend.
Citaat voor een Maan in Tweelingen: Ik ben alleen rijk aan een nooit eindigende onrust.

Tot slot nog Mercurius en Pluto die maken dit weekend een lastig aspect met elkaar waardoor de communicatie wat uit de bocht kan vliegen.

En over een bocht gesproken doe dit weekend wat extra voorzichtig in het verkeer.

Fijne week weer.

Wil je nog naar de Sterren staren deze week:

Ik heb niets kunnen vinden voor deze week.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 33, van 12 tot en met 18 augustus 2019.           

Op maandag en dinsdag staat de Maan in het teken van de Steenbok, verplichtingen, structuur en prestaties zijn de kenmerken van de dagen met de Maan in het teken van de Steenbok. De maandag begon met het samengaan van de Maan met Saturnus en dat kan in het begin van deze maandag een remmend gevoel geven. Even een confrontatie op het vlak van onmacht, iets wat je raakt en wat je niet in de hand hebt.

Een gevoel van frustratie.

Maandagavond loopt de Maan dan tegen de planeet Pluto aan en dat wijst meer op een heftige emotionele uitbarsting of als je op tijd bent gaan slapen een intense droom.

Vanaf dinsdagavond loopt de Maan in het teken van de Waterman. Probeer emotionele behoeften te respecteren in plaats van te onderdrukken.
Citaat voor de Maan in Waterman: Ik wilde vrij zijn, vrij om te doen en te laten, al naar gelang van mijn wensen. Op het moment dat er iets van mij verwacht of vereist word, deins ik terug. Dat is mijn(onafhankelijkheid).

Op woensdag staan Zon en Venus samen aan de hemel maar in een lastig aspect met Pluto en dat bederft volgens mij enigszins de positieve uitwerking van deze mooie samenstand van de liefdesplaneet met de Zon. Ik hoor het graag als ik dat helemaal mis heb trouwens.

Donderdag is het de Volle Maan op 22 graden van de Waterman en exact om 14 uur 30.

Vrijdag, zaterdag en zondag staat de Maan in het teken van de Vissen. Citaat voor een Maan in Vissen: Ik waai als een veertje met elke wind mee.

Op zaterdag botst de Maan dan tegen Neptunus aan, misschien voel je je wat onbegrepen of ben je liever alleen. Je kunt je ook buitengewoon sensitief voelen vandaag.

Zondagavond gaat de Maan in het teken van de Ram lopen en worden wij weer wat impulsiever en meer aanwezig. Op deze zondag gaat ook de planeet Mars in het teken van de Maagd lopen.

Iedereen natuurlijk weer een hele fijne week gewenst.

Wil je nog naar de Sterren staren deze week:

Maandag 12-08-2019: Vannacht is het maximum van de Perseïden, de bekendste meteorenzwerm van het jaar. De waarnemingsomstandigheden zijn helaas niet erg gunstig: het is bijna Volle Maan, zodat het ’s nachts niet echt donker wordt. ’s Avonds rond 23.30 uur is aan de zuidelijke hemel ook een wijde samenstand zichtbaar van de maan en de geringde planeet Saturnus, in het Dierenriemteken Boogschutter.

Zaterdag 17-08-2019:

De planeet Saturnus staat om 23.00 uur precies in het zuiden, in het sterrenbeeld Steenbok. Veel verder naar rechts, in het sterrenbeeld Boogschutter, is ook de heldere planeet Jupiter zichtbaar, laag in het zuidwesten.

 

 

 

 

     

         

   

   

 

 

De planeetstanden in week 31, van 29 juli tot en met 4 augustus 2019.       Vanaf maandagmiddag tot aan woensdagmiddag loopt de Maan in het teken van de Kreeft.  Citaat voor een Maan in Kreeft: Er is iets met het vasthouden aan dingen die volgens mij therapeutisch zijn.

Vanaf woensdagmiddag tot aan vrijdagmiddag Maan in het teken van de Leeuw. Voed het kind in jezelf op deze dagen als het even kan. Citaat voor een Maan in Leeuw: Doe alles, als het maar vreugde geeft.

Woensdagavond ontmoet de Maan Venus, geeft altijd kans op een (klein) geluks momentje.

Donderdagochtend vroeg. Om 5 uur 13 precies en op 9 graden in het teken van de Leeuw beginnen we aan een Nieuwe Maan periode. Doe eens een zeer persoonlijke wens en stuur die de kosmos in. Op donderdag is het ook afgelopen met de retrograde periode van Mercurius. Mercurius draait op 23 graden in de Leeuw. Dus zit je al een poosje te wachten op een antwoord, een oplossing, een mail o.i.d. Vanaf nu komt er weer schot in.

Vanaf vrijdag namiddag loopt de Maan in het teken van de Maagd. Citaat voor een Maan in Maagd: Mijn dilemma is het samenbrengen van de twee levenspolen, het omzetten van de dubbele stemmen in één levensmelodie.

Op vrijdag voeren Venus en Uranus een strijd met elkaar, kan altijd wat grilligheid geven op het relationele vlak.

Deze week staat de planeet Mars sterk onder druk van zowel Pluto, Saturnus en Neptunus. Daarmee kunnen zaken als zelfvertrouwen, egoïsme, onbeheerstheid, krachtmetingen, misbruik van energie, meedogenloosheid, geweld en speculatie een belangrijke rol spelen.

Kortom de wereld is/lijkt weer even het speel terrein van mensen die het te druk hebben met eigen liefde i.p.v. Naastenliefden.

Make love not war.

Iedereen weer een hele fijne week gewenst.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 29, van 15 tot en met 21 juli 2019.             

Op maandag en dinsdag staat de Maan in het teken van de Steenbok.
Gevoelens worden vaak wat onderdrukt in deze dagen niet of zeer spaarzaam geuit.

Maan in Steenbok citaat: Ik ben in de grote mensen samenleving een eenling. Ik vertoef midden tussen hen, maar ben niet van hen.

Dinsdagochtend kan wat stroef of moeizaam beginnen dankzij de Maan die tegen Saturnus aan botst. Daarna komt de maan dan bij Pluto aan en dat geeft kans op wat explosieve emoties. Dan is het ook volle Maan p[ dinsdag om 23 uur 39 en op de 24e graad van de Steenbok. Denk dat het voor vele een onrustige nacht wordt van dinsdag op woensdag.

Woensdag, donderdag en vrijdag staat de Maan in het teken van de Waterman. Maan in Waterman citaat: Ik Wil Ruimte.
De hang naar onafhankelijkheid dringt zich op. Mercurius verhuist deze dag naar het teken van de Kreeft. Melancholie, hang naar wat was dit soort dingen kunnen zo maar naar bovenkomen.

Zaterdag en zondag is de Maan in het teken van de Vissen, stille verlangens of laat je je meeslepen door, ja door wie of wat?
Citaat voor een Maan in Vissen: Als je te veel vertrouwd, kun je bedrogen worden, maar als je niet genoeg vertrouwt, is je leven een kwelling.

Venus staat recht tegenover de planeet Pluto dit weekend geeft kans op een broeierige of overprikkelde situatie.

Wil je nog naar de sterren staren deze week:

Dinsdag 16-07-2019
Volle Maan (23.38 uur). De maan beweegt vanavond voor ruim de helft door de schaduw van de aarde. De gedeeltelijke maansverduistering duurt van 22.02 (rond maansopkomst) tot 01.00 uur (17 juli). Op enige afstand rechts van de maan is de planeet Saturnus zichtbaar.

Zaterdag 20-07-2019
Niet aan de hemel te zien maar wel een leuke herinnering.
In de nacht van 20 op 21 juli is het precies 50 jaar geleden dat de Amerikaanse Apollo 11-astronaut Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette.

Iedereen weer een hele fijne week gewenst.

 

 

 

 

De planeetstanden in week 28, van 8 tot en met 14 juli 2019.

Op maandag en dinsdag staat de Maan in het teken van de Weegschaal.Op maandag gaat Mercurius beginnen aan haar retrograde periode, deze duurt tot 1 augustus. Mercurius loopt retrograde in het teken van de Leeuw.
/mercurius-retrograde/. Als je wat meer wilt lezen over de retrograde periodes van Mercurius.
 
Op woensdag, donderdag en vrijdag loopt de Maan door het teken van de Schorpioen.
Op woensdag staat de Maan dan recht tegenover Uranus en dat kan wat rusteloos of gejaagd maken. Op woensdag en donderdag maken ook Mars en Uranus een strijdbaar contact, de vlam kan zo maar in de pan slaan deze dagen.
 
Vanaf vrijdagavond loopt de Maan dan in het teken van de Boogschutter. Lang leven de vrijheid. Zaterdag staat de Maan samen met Jupiter in de Boogschutter. Geluksmomentje? Zeker voor de Boogschutters die jarig zijn rond 9 december.
Op zaterdag en zondag staan Zon en Pluto recht tegenover elkaar, dit kan dan wel weer een intens momentje opleveren hier en daar.
 
Wil je nog naar de sterren staren deze week:
 
Dinsdag 9 juli
Staat de geringde planeet Saturnus in oppositie met de zon, in het sterrenbeeld Boogschutter. Gezien vanaf de aarde bevindt Saturnus zich nu tegenover de zon aan de hemel, waardoor hij de gehele nacht zichtbaar is; rond middernacht zie je de planeet in het zuidzuidoosten.
Vrijdag12 juli
Op grote afstand links van de maan staat de planeet Jupiter in het teken van de Boogschutter. Kijk rond middernacht in het zuidzuidwesten
 
 
Iedereen weer een hele fijne week gewenst.

              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De zin of onzin van een Horoscoop.