Mijn wekelijkse Blogpagina


Hier vind je iedere week een korte uitleg over de huidige planeetstanden.


De planeetstanden in week 7, van 11 tot en met 17 februari 2019.

Deze week staan Uranus en Mars samen aan de hemel, zij bundelen hun kracht van uit het vurige Ram teken. Op zijn zachts gezegd zorgt dit voor hoogspanning. Beide planeten staan bekend om hun ongeduld, eigenzinnigheid en koppigheid.

Zij staan samen op de laatste graad van de Ram het teken dat ook bekend staat om zijn impulsiviteit, ongeduld en provocatie.

De wereld, wij maar ook onze zenuwen, kunnen behoorlijk op de proef worden gesteld. Er komt veel energie vrij, waarbij de behoefte aan vrijheid en onafhankelijkheid zeker een hoofdrol kunnen spelen.

Degene die rond 19 april jarig zijn hebben deze stelling bovenop hun zon staan trouwens deze komende week. Dan kun je positief gezien grote krachtinspanningen leveren, als het tegen zit kun je behoorlijk op de proef worden gesteld of moet je strijd leveren.

Op maandag en dinsdag staat de maan in het teken van de Stier dat lijken dan waarschijnlijk nog de rustigste dagen te worden.

Woensdag, donderdag en vrijdag tot 15:00 uur dan is de Maan in het teken van de Tweelingen. Levendig en veelzijdigheid nu om van alles met elkaar uit te wisselen.
Donderdag veranderd Mars van teken, hij verlaat de onrustige Ram en loopt voorlopig door het wat rustigere Stier teken.

Vanaf vrijdagmiddag tot aan zondagmiddag dan de Maan in het teken van de Kreeft. Mooie dagen om de emoties eens onder de loep te nemen.

Vanaf zondagmiddag dan de Maan in het teken van de Leeuw.

Lekker lui op de bank of steel je de show?

Allemaal weer een mooie week gewenst.

Hemelverschijnsel:

Maandagochtend 18 februari,

Laag in het zuidoosten is ’s morgens tussen 06.30 en 07.00 uur, als het al begint te schemeren, een nauwe samenstand zichtbaar van de heldere planeet Venus en de aanzienlijk zwakkere planeet Saturnus, vrijwel recht onder Venus. Hoger aan de hemel, in het zuidzuidoosten, schittert de reuzenplaneet Jupiter.


De planeetstanden in week 6, van 4 tot en met 10 februari 2019.
       

Op maandag en dinsdag staat de Maan nog in het teken van de Waterman en dan ontstaat soms de drang om te doen wat je wilt doen. Probeer deze dagen je emoties eens door de ogen van een ander te zien.

Wij beginnen deze maandag met een Nieuwe Maan, Zon en Maan staan samen op 16 graden van de Waterman om 22 uur 05. Een mooi moment voor de start van iets nieuws deze maandag, al is het maar een idee voor iets nieuws.

Op dinsdag komt de Maan bij Mercurius aan, goed moment om wat gedachten uit te wisselen.

Woensdag, donderdag en vrijdag dan de Maan in het teken van de Vissen.

Laat je niet teveel beïnvloeden door de omgeving, laat je niet meeslepen.

Op donderdag komt de Maan dan bij Neptunus aan. Het aanvoelend vermogen kan sterk zijn deze dag. De grote gevoeligheid zal sommige het gevoel geven niet begrepen te worden. Teleurstelling ligt dan op de loer.

Vanaf vrijdagmiddag loopt de Maan dan in het teken van de Ram.

Altijd goed voor ijver, impulsiviteit en een wat ondoordacht optreden.

Vast geen saai weekend dus.

Op zondag veranderd Mercurius van teken en gaat voorlopig door de vissen lopen.

Laat je fantasie maar de vrije loop.

De Maan komt op zondag ook Mars tegen en dat kan nog wel even wat spanning of een explosief momentje geven. Dit duo maakt zonder meer strijdbaar.       

Probeer het weer vreedzaam te houden deze komende week.

Hemelverschijnsel:

Zondag 10-02-2019

Wijde samenstand van de wassende maan en de rode planeet Mars, op vrij grote afstand rechtsboven de maan. Rond 19.30 uur staan de twee hemellichamen hoog in het zuidwesten.

De planeetstanden in week 5, van 28 januari tot en met 3 februari 2019.

Op maandag en dinsdag staat de Maan nog in het teken van de Schorpioen. Uitbarstingen zijn vaak niet tegen te houden in deze dagen. De vlam kan zomaar in de pan slaan, explosies liggen op de loer. We hollen al gauw een beetje door.

Dinsdagmiddag, woensdag en donderdag staat de Maan in het teken van de Boogschutter. Onafhankelijkheid speelt in deze dagen vaak een belangrijke rol.
Evenals grensverleggend gedrag. Daarom zeker heel mooie dagen om eens te mediteren, daarmee verleg je ook grenzen. Deze Maan kan je daarbij helpen.

Vrijdag, zaterdag en zondag staat de Maan dan in het teken van de Steenbok. Dit is de Maan voor diegene die met veel geduld en verantwoordelijkheidsgevoel te werk gaan. Je krijgt meer voor elkaar als je je minder zorgen maakt, niet zo hard zijn voor jezelf dus.
Op zaterdag staan Maan en Pluto samen aan de hemel op 22 graden van de Steenbok.
Ben je rond 13 januari jarig dan valt dat bovenop je zon, kan voor jullie op een op handen zijnde transformatie duiden.

Vanaf zondagmiddag loopt de Maan in het teken van de Waterman en dan ontstaat de drang om te doen wat je wilt doen. Probeer deze dagen je emoties eens door de ogen van een ander te zien.

Op zondagavond veranderd Venus van teken en loopt vanaf nu in het teken van de Steenbok. Dit is een mooie tijd om de liefde serieus te nemen en bijvoorbeeld een huwelijksdatum te plannen.

Deze week maken Mars en Pluto aan de hemel een strijdbaar contact met elkaar.
Dat geeft kans op buitengewoon veel kracht, waardoor je misschien in staat bent om deze week veel voor elkaar te krijgen. Dankzij een fiks portie zelfvertrouwen en eerzucht. De andere kant is dat je geconfronteerd kunt worden met bruutheid, waaghalzerij en eerzucht. Behoor jij tot die laatste groep wees dan maar extra voorzichtig deze week, neem geen risico. Nergens en met niemand.

Maak er weer een vreedzame week van allemaal.

Hemelverschijnsel:

Op woensdag links onder de Maan kun je Jupiter en Venus zien vroeg in de ochtend.

Op donderdagochtend zelfde tijd, Venus links van de Maan en Jupiter rechts van de Maan.

Op vrijdag dan recht boven de Maan Venus en verder naar rechts nog Jupiter.
Terwijl linksonder de maan de planeet Saturnus net is opgekomen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De zin of onzin van een Horoscoop.