Mercurius Retrograde

Mercurius, de planeet die in ons dagelijkse leven alles te maken heeft met communicatie, en de contacten met je medemensen. Het is ook de planeet van de handel en het verkeer.

Mercurius loopt in ruim een jaar door alle 12 dierenriemtekens en 3 maal per jaar doet hij dat gedurende ongeveer 23 dagen achteruit lopend, dit noemt men retrograde. In deze periode is alles wat met de energie van Mercurius te maken heeft meer naar binnen gericht.

Mensen die dus geboren worden tijdens een retrograde periode van Mercurius zijn wat het mentale stuk aangaat introverter, meer gericht op de impulsen vanuit hun onderbewuste. Deze mensen hebben in hun jeugd bijna allemaal het gevoel gehad niet begrepen te worden, zij denken anders en soms sluit hun manier van communiceren en van feiten verbinden ook niet helemaal aan bij de gangbare norm.

Vanaf 18 juni tot 12 juli 2020 liep Mercurius aan de hemel, in het teken van de Kreeft retrograde, dat betekent dat sommige onder ons te maken krijgen met storingen op het gebied van verkeer, handel en communicatie. Een computer die stuk gaat, of iemand die te laat op een afspraak komt of erger nog, helemaal niet op komt dagen. Treinverkeer dat niet soepel verloopt, post die niet op de juiste plaats van bestemming komt, telefoonstoringen, dit kan allemaal veroorzaakt worden door Mercurius die achteruit loopt.

De dagen rondom het moment dat Mercurius retrograde wordt is over het algemeen niet de beste tijd voor het nemen van belangrijke beslissingen. Het is ook niet echt een goed moment om contracten te tekenen. Wel is een retrograde periode van Mercurius een prima moment om onafgewerkte zaken uit het verleden af te maken of af te ronden. Soms komen in deze periode dingen die je al lang bent vergeten weer boven of contacten met mensen uit het verleden komen terug.

Vaak zie je ook op de dag dat deze planeet retrograde wordt tal van spraakverwarringen of soms hele onverwachte en emotionele uitingen van mensen om je heen.

Mercurius is weer  Retrograde van 14 oktober tot 3 november 2020
De zin of onzin van een Horoscoop.