Saturnus in de Boogschutter


Vanaf 23 december 2014 tot 20 december 2017 loopt de planeet Saturnus in het teken van de Boogschutter.
Saturnus is de planeet van de begrenzing, controle, de verantwoordelijkheid en Saturnus hoort bij ieder proces dat een chronische tendens laat zien. Concentratie, discipline en structuur zijn allemaal zaken die je van Saturnus mag verwachten. Het is de tegen pool van de optimistische jupiter. Saturnus is in de mythologie Chronos, de god die zijn eigen kinderen verslindt, uit angst dat zij zijn macht zullen overnemen.┬áSaturnus is de planeet van de vormgeving, de wet, verantwoordelijkheid en grenzen. Lichaamsdelen die onder Saturnus vallen zijn het gebit, de botten en de huid als bescherming. Saturnus kan groei en ontwikkeling brengen maar doet dat meestal d.m.v. beperking en verantwoordelijkheid. Vanaf 23 december 2014 worden de Boogschutters dus geconfronteerd met de energie van Saturnus. Saturnus, brengt de Schutters de komende jaren veranderingen, meer verantwoordelijkheid maar hij kan je ook belemmeren in je bewegingsvrijheid zodat je het gevoel krijgt niet vooruit te komen. Hoe meer je geneigd bent om aan je oude levensstandaard vast te houden, hoe moeilijker Saturnus het je maakt, hij drukt je als het ware met je neus op je beperkingen. De komende periode is er een van grote verantwoordelijkheid en het is beter niet aan iets nieuws te beginnen als het oude nog niet helemaal is afgerond. Saturnus stelt je op de proef. Voor de wat oudere Boogschutters kan het zinvol zijn om even in het verleden te duiken, want zo┬┤n 29 jaar geleden liep Saturnus ook door jullie zonneteken van eind 1985 tot november 1988 om precies te zijn. Vaak zie je een verband tussen de zaken die nu spelen en die uit de periode van zo’n 29 jaar geleden. Als Saturnus door je zonneteken loopt neig je eerder naar pessimisme of word je gekweld door eenzaamheidsgevoelens, de energie van de zon wordt geremd door Saturnus. Het lijkt of alles wat moeizamer gaat, concentreer je energie en versnipper het niet. Als je ongeveer 14 jaar geleden met iets nieuws gestart bent is de kans groot dat de resultaten daarvan de komende tijd zichtbaar gaan worden. Saturnus is de leermeester die ons leert om onszelf te ontdekken, wie wij in werkelijkheid zijn, hij brengt veranderingen, die onplezierig worden als we ons er tegen verzetten. Negatief brengt hij remming, melancholie en vereenzaming.

Positief geeft Saturnus concentratie, verdieping en uithoudingsvermogen.

Alle Boogschutters kunnen lichamelijk gezien wat minder vitaal zijn en wat sneller last hebben van vermoeidheid. Ook problemen met mensen in gezag hebbende posities kunnen zich voordoen. Ook al ben je geen Boogschutter dan heb je toch ergens in jouw horoscoop het Boogschutter teken staan en op dat terrein zal Saturnus zijn invloed laten merken, voor de een is dat op het gebied van relaties, voor de ander zijn werk, de kinderen, vrienden, bezittingen, geld, gezondheid of noem maar op. Alles is terug te vinden in de persoonlijke horoscoop. De uiteindelijke opdracht van Saturnus is dat je vorm geeft aan jouw leven.

Saturnus in de Boogschutter is een periode waarin we verantwoording af moeten leggen voor onze idealen en vorm moeten geven aan onze levensvisie, daar is het de komende jaren tijd voor. Saturnus staat symbool voor de beperkingen van de menselijke mogelijkheden het symbool van waar onze grenzen liggen, misschien dat het dit is wat Saturnus in de Boogschutter, mondiaal gezien, de mensheid in de komende jaren gaat leren.

Enkele zaken die speelden in de vorige periode dat Saturnus door het teken van de Boogschutter liep.

December 1986 was in de noordelijke provincies de 1e aardbeving in de buurt van Assen.
Begin 1988 start de bouw van Euro Disney bij Parijs.
Zowel in 1986 als in 1987 was er in de winter extreme kou werd zelfs de ijzelramp in 1987 genoemd.
In 1987 was de ontvoering van Gerrit Jan Heijn.
En tot slot werd in deze periode de Al Qaida opgericht door Osama Bin Laden.

Bekende Boogschutters zijn:

Nigel de Jong
Liesbeth List
Connie Palmen
Uri Geller
Bette Midler
Hans Kraay jr.
Randy Newman
Steven spielberg
Jacques Chirac
Brad Pitt
Britney Spears
Woody Allen
Jane Fonda
Christina Aguilera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De zin of onzin van een Horoscoop.