Voorbeeld Baby Horoscoop

Wesley is geboren met zijn zon in het teken van de weegschaal en een Weegschaal heeft bovenal behoefte aan harmonie, vrede, kalmte en rust. Zijn er verstoringen in zijn omgeving die de harmonie ondermijnen dan kan de weegschaal niet goed functioneren, een harmonische omgeving is dus een must voor Wesley om zich goed te kunnen ontwikkelen.  Door die hang naar harmonie is de Weegschaal ook al gauw tot een compromis bereidt. Dit zijn de vredesrechters bij uitstek omdat zij altijd alles van beide kanten bekijken, heel rechtvaardig maar het wordt een stuk moeilijker als de Weegschaal een beslissing moet nemen.

Van nature weegt hij alle alternatieven af, bekijkt alle kanten, probeert met alles en iedereen rekening te houden en stelt zodoende actie uit en komt op de omgeving dan nogal besluiteloos over. Dit is de manier waarop de Weegschaal functioneert hij kan niet anders hij moet alles tegen elkaar afwegen voordat er een besluit genomen kan worden. De moeite die de Weegschaal heeft met kiezen komt voort uit het feit dat kiezen voor het ene automatisch inhoudt dat je het andere afwijst en daarmee is direct het evenwicht weer verstoord.
Als je dus met een weegschaalkindje in de speelgoed winkel gaat staan en zegt kies maar iets moois uit, dan krijg je onherroepelijk een groot probleem. Hetzelfde met de snoeptrommel of met kleding, hoe groter de keuze hoe moeilijker de weegschaal het krijgt.

Weegschaal kinderen help je te leren keuzes te maken door ze slechts twee dingen voor te houden waaruit ze mogen kiezen en hen zo te stimuleren tot het maken van een keuze.

De Weegschaal staat in de astrologie symbool voor de relatie die de mens aan gaat met de ander en ook in die omgang met hun medemensen zal de Weegschaal er alles aan doen om de harmonie te bewaren.
Zij lopen daarin vaak het risico hun eigen behoeften uit het oog te verliezen, als Weegschaal kun je heel ver gaan in je begrip voor de ander en ben je geneigd de eigenaardigheden van die ander op de koop toe te nemen maar wel met de eis dat die ander dan wel gelukkig is en de harmonie gegarandeerd wordt.

De Weegschaal heeft voor zijn innerlijke ontwikkeling de ander nodig en daar kan hij zowel ondergeschikt als overheersend in zijn. Heel diplomatiek kunnen zij hun omgeving bespelen en op een charmante manier alles van je gedaan krijgen.

De Weegschaal balanceert, verstijft en verlamt bij grote emoties in eerste instantie zal een Weegschaal altijd proberen de goede kanten te zien, fouten goed te praten, eventuele rimpels glad te strijken en te vergeven, alles om de harmonie maar te herstellen. Problemen omzeil je gewoon, je zwijgt ze dood of bedekt ze met de mantel der liefde, alles lijkt beter dan het tot op de bodem uit te praten.

Een Weegschaal kan het heel lang volhouden om te doen alsof alles in orde is.
Het belangrijkste wat je een Weegschaal in de opvoeding mee kan geven is het gevoel dat hij zich over alles kan uiten zonder dat het de relatie verstoord en dat hij er zeker van kan zijn dat harmonie niet verdwijnt omdat hij een eigen mening heeft.

De Maan staat in het teken van de Maagd
De maan staat symbool voor de ziel, je intuïtie, en toont je onbewuste en emotionele manier van reageren.
Rustig, bescheiden en weinig eisend zijn de kenmerken van een maan in het teken van de maagd. Baby´s leven voornamelijk vanuit hun maanteken, pas later, als je niet meer totaal afhankelijk bent en je een eigen ikje gaat tonen, komt het zonneteken meer naar buiten. Door zijn maan in het teken van de maagd is Wesley heel gevoelig voor iedere prikkel, voor harde geluiden, fel licht, scherpe geuren etc. Maar ook voor voeding, waarschijnlijk zal je de eerste jaren dat iedere keer merken als er iets veranderd in zijn voedings schema, de darmen en zuiverheid horen bij het teken van de maagd.

Later zal je zien dat Wesley heel gevoelig is voor kritiek en dat hij ook veel zelfkritiek heeft, hij is betrouwbaar en zal je graag willen helpen want als hij zich nuttig kan maken voelt hij zich prettig.
De maan van Wesley staat in contact met de planeet Neptunus hierdoor wordt zijn fijngevoeligheid vergroot evenals zijn drang om te helpen.

Wesley heeft een heel sterk in en aanvoelend vermogen waardoor hij iedere emotie uit zijn omgeving feilloos oppikt, hij kruipt makkelijk in de huid van de ander en beschikt over fantasie en creativiteit.
Ook de planeet pluto staat in contact met de maan en die zorgt er voor dat die van nature bescheiden maan soms iets van intensiteit laat zien, zodat Wesley heel lang zoet en meegaand is en dan ineens is de grens bereikt en moet dat wat hij wil nu gebeuren en op zo´n moment zie je een intensiteit en koppigheid, die normaal schuil gaat achter een heel lief en rustig kereltje.

De Ascendant staat in het teken van de Stier
De ascendant is het teken van de dierenriem, dat rijzende was aan de horizon op het moment van de geboorte. Zoals de zon staat voor de geest en de man voor de ziel zo vertegenwoordigt de ascendant het stoffelijke lichaam, je buitenkant. Het is dit deel van de persoonlijkheid dat de omgeving het eerst van je ziet en het is ook op de manier van dit dierenriem teken dat jij de wereld van alledag in 1e instantie benadert. En met een stier ascendant is dat dus rustig, kalm en heel lief.

Wesley wil niet gehaast worden jullie ondervinden dat al vanaf de eerste dag. De combinatie van weegschaal en stier maakt dat Wesley zachtaardig, lief, charmant en zeer beminnelijk over zal komen. Maar zowel weegschaal als stier neigen naar rustig genieten soms zelfs naar een tikje luiheid en Wesley toont ons dat al op een prachtige manier.

Voor later betekent die stier ascendant dat Wesley op zijn omgeving betrouwbaar en stabiel overkomt dat hij wel van luxe en mooie dingen houdt, van de goede dingen van het leven kan genieten, maar ruzie en onenigheid daar zal hij nooit goed tegen kunnen. De enige planeet die met deze ascendant in contact staat is pluto en die zorgt voor een fascinerende uitstraling waardoor je ziet of voelt dat er achter al die charme en beminnelijkheid een intense lading zit.

Mercurius in het teken van de Maagd
Mercurius staat symbool voor alles wat met communicatie te maken heeft. Lezen, leren, schrijven, praten en denken horen allemaal bij Mercurius, de planeet die iets zegt over het verstand. Wesley beschikt over een goed en degelijk verstand en een vlot opnemend vermogen, hij is nauwkeurig en analytisch en hij heeft oog voor detail.
Ook hier zie je weer dat hij kritisch is en een pietje precies als het gaat om leren, schrijven etc. Omdat Mercurius in het teken van de maagd staat staan Wesley zijn hersens eigenlijk nooit stil maar het is wel wenselijk dat hij met 1 ding tegelijk bezig is, krijgt Wesley meerdere opdrachten tegelijk dan is de kans groot dat hij het overzicht kwijt raakt en chaotisch wordt. Omdat zijn Mercurius samen staat met de maan zullen zaken als praten en schrijven hem waarschijnlijk heel makkelijk afgaan. De planeet pluto geeft een scherpzinnig en intens tintje aan zijn verstand en geeft een scherp omlijnd denken en communiceren.

Venus in het teken van de Weegschaal
Venus is de planeet van de harmonie, kunst, creativiteit, sensualiteit, schoonheid, tederheid en genegenheid. Venus staat symbool voor de verbindende kracht en voor de energie die maakt dat mensen liefde voelen voor elkaar.
Venus is de planeet waarmee wij onze warmte en liefde tonen en de wijze waarop wij ons met iemand willen verbinden.
Wesley wil het de ander graag naar de zin maken, hij is behulpzaam en romantisch een tikje sentimenteel en hij is liever niet alleen. Gelijkwaardigheid en eerlijkheid zijn erg belangrijk voor hem, door het contact wat de planeet Saturnus maakt met zijn Venus is zijn plichtsbesef groot en hij zal heel erg de behoefte hebben om te weten en te voelen dat je van hem houdt. Aan de andere kant staat de planeet Neptunus ook in contact met deze Venus en dat wijst weer op een sterk inlevingsvermogen en een grote gevoeligheid van lichaam en ziel. De kans is groot dat Wesley zich aangetrokken voelt tot alles en iedereen die zielig of zwak is.

Mars in het teken van de Vissen
Mars is de planeet van de daadkracht, wilskracht, energie, agressie, actie en de seksualiteit. Mars toont je competitiedrang en de manier om voor jezelf op te kunnen komen. Zoals Venus de kracht is van het verbinden zo geeft mars de kracht tot breken. Met zijn mars in het teken van de vissen is Wesley dus geen vechtersbaas en geen macho wel is hij de romanticus met veel verbeeldingskracht en fantasie. Hij zal niet zo snel voor zichzelf opkomen en vermijd liever een directe confrontatie maar is er sprake van onrechtvaardigheid in zijn omgeving dan kan hij voor een ander wel snel opkomen. Op het moment van Wesley zijn geboorte stond deze mars stil aan de hemel, nadat hij een hele poos achteruit had gelopen was hij nu aan het omdraaien. Dat maakt dat je zo rond zijn 3e jaar een verandering kan ervaren in Wesley zijn energie patroon en nog eens zo rond zijn 6e. Recht tegenover zijn mars staat de planeet Jupiter dat verhoogt zijn energie en ook zijn optimisme en geeft een creatieve, artistieke of muzikale aanleg.
Zon en mars maken in Wesley zijn horoscoop een lastig aspect met elkaar daardoor zal zijn manier van doen als hij woedend is heel anders zijn dan zijn normale manier van doen.

Tot zover dan mijn kijk op de horoscoop van jullie Wesley, een lief, gevoelig, charmant en rustig kereltje met een zeer intense kern.

Treed iemand tegemoet alsof hij uniek is, want dat is hij!

De zin of onzin van een Horoscoop.