Aarde

Aarde tekens, stier, maagd, steenbok, voelen zich zeer begaan met de kwaliteit van het leven, maar alles moet wel een doel hebben, al zij ergens het nut niet van in zien dan is de belangstelling al snel verdwenen.

Aarde is conservatief en niet zo dol op veranderingen, zij houden wel van het materiële en hechten over het algemeen veel waarde aan uiterlijkheden.

Doorzettingsvermogen en een groot uithoudingsvermogen horen bij de aarde mens, maar het ontbreekt hen vaak aan idealen waardoor zij kunnen neigen naar zwaarmoedigheid en cynisme.

Ook alles wat chronisch is hoort bij het aarde element, alles zet zich bij deze mensen lang vast, alle processen duren ook lang, snelheid en felheid hoort meer bij het vuurelement.

Zintuiglijk waarnemen daar richten de aarde tekens zich op, zij voelen of de stof lekker is en ruiken, proeven en aanraken is voor alle aarde tekens belangrijk.

Zij houden ook van het goede der aarde zoals lekker eten en drinken en een beetje comfort op zijn tijd.

Vormkracht en het vermogen om ideeën om te zetten in iets tastbaars is hun grootste talent. Dit zijn de mensen die rust en stabiliteit uitstralen en waarop je kunt bouwen. Aarde hecht veel waarde aan vaste gewoontes, aan routine en regelmaat, iets wat vuurtekens al snel sleur en eentonigheid zullen noemen.

Aarde heeft moeite met alle eigenschappen die bij het vuurelement horen, zoals snelheid, actie, optimisme, spontaniteit, roekeloosheid, haast en oppervlakkigheid.

Het aarde element mist de fantasie om speels door het leven te gaan maar het is onmisbaar om de opdrachten van de vuurtekens, de ideeën van de lucht tekens en de dromen van de watertekens te realiseren.

Als in een horoscoop het aarde element sterk overheerst dan krijg je de mens die gebrek heeft aan voorstellingsvermogen en die moeite heeft met vernieuwingen en veranderingen in het leven.

Ontbreekt het aarde element in een horoscoop dan zien we de mens die moeite heeft met alle vormgevende processen in het leven.

De zin of onzin van een Horoscoop.