Lucht

Veel lucht maakt sprankelend, open en alert, deze mensen zijn levendig en nieuwsgierig van aard, zij zijn altijd bezig met het opdoen van indrukken die zij willen omzetten in kennis. Lucht mensen leven op hun zenuwstelsel.

Dit zijn de mensen die altijd vragen en zoeken naar het waarom van allerlei dingen.

Lucht mensen, tweelingen, weegschaal, waterman, leven heel mentaal en willen alles vanuit het verstand benaderen, zij kunnen eeuwig studeren omdat kennis voor hen de hoogste waarde is van het leven. Ook zijn emoties zal deze lucht mens mentaal willen benaderen, als je het maar begrijpt dan kun je het een plaatsje geven of er een etiketje op plakken, zo denkt ongeveer de mentaal ingestelde mens.

Het gevoelsmatig benaderen van zaken is voor hen een moeizaam geheel.

Feiten verbinden is de sterke kant van de lucht tekens, die over het algemeen ook beschikken over een flinke vitaliteit en een over actieve geest, die hen zonder een beetje mentale discipline wel eens tot nerveuze uitputting kan brengen.

Als het lucht element overheerst in de horoscoop kan dat gejaagd en nerveus maken en zorgen voor een snel overprikkeld zenuwstelsel.

Men neemt immers veel te veel indrukken op.

Dit zijn de mensen die in hun hoofd leven, zij kunnen niets doen zonder eerst te denken. Lucht tekens zijn dus de denkers en zoekers die zich interesseren voor de totaliteit, en hun openheid en alertheid geeft hun de mogelijkheid tot snel denken en combineren.

Emotionaliteit en gevoelens maken hen echter angstig omdat zij daar mentaal gezien geen grip op hebben een probleem benaderen vanuit het gevoel lijkt voor de lucht mens op en totale overgave van alles waar zij zekerheid aan ontleden in dit leven, namelijk hun denken.

De zin of onzin van een Horoscoop.