Schorpioen

Ongeveer van 23 oktober tot 22 november

In vele opzichten is de Schorpioen het krachtigste teken van de dierenriem.

Meer dan enig ander teken heeft de Schorpioen op alle niveaus met transformatie processen te maken/

Dit is ook de essentie van het teken: transformatie en altijd proberen de onderste steen boven te krijgen.

Dit is een dramatisch en intens teken, men wil alles uit het leven halen en voor een Schorpioen is je slecht voelen altijd nog beter dan niets voelen.

Schorpioen zijn betekent zo mateloos gevoelig zijn dat je keihard kunt worden of zo kwetsbaar dat je geen woord meer uit kunt brengen of zo op je hoede zijn dat je paranoïde lijkt of zo geobsedeerd door macht dat je een bijna onmenselijke zelfdiscipline op kunt brengen.

De Schorpioen moet altijd alle kracht uit zichzelf putten, en niemand kent zulke uitersten als zij die hun zon in dit teken hebben staan.

De Schorpioen wordt ook wel de adelaar genoemd omdat hij net als die vogel in iemands ziel zou willen staren om alle geheimen te kunnen ontdekken.

Deze mens zoekt bevrediging voor zijn ziel en is geneigd tot in het diepste door te dringen om zich er zo helemaal mee te kunnen identificeren.

Zij zijn instaat om buiten hun grenzen van het mogelijke te reiken met als gevaar een grenzeloze diepgang op elk gebied.

Omdat de Schorpioen er naar streeft om alles perfect te doen, is hij soms niet instaat om verantwoordelijkheid over te dragen, m.a.g. dat hij nogal eens te veel van zichzelf kan eisen.

Hij volbrengt iedere taak tot het bittere einde, en verafschuwt zwakheid, zowel bij zichzelf als bij de ander. Van huis uit is hij diplomatiek en hij zwijgt liever dan water bij de wijn te doen als het gaat om zijn mening of emoties.

Wie de strijd aangaat met een Schorpioen moet goed weten waaraan hij begint, want dit teken geeft nooit toe en arme jij als je de woede van deze mens opwekt.

Zeker een gekwetste Schorpioen zal in alle hevigheid de strijd aangaan.

Toch zijn dit zeer gevoelige en emotionele persoonlijkheden waar zowel positieve als negatieve gevoelens lang blijven hangen en door dit laatste lijkt het vaak alsof de Schorpioen op wraak uit is. De intuïtie is meestal goed ontwikkeld, maar deze doordringende, intuïtieve vermogens gaan vaak schuil achter een buitenkant die niets van dit alles laat zien.

Mensen geboren onder dit teken zijn dus over het algemeen gesloten van aard, men laat zich niet gauw kennen, maar stralen wel vaak een geheimzinnige aantrekkingskracht uit.

De Schorpioen heeft de wens om boven zijn alledaagse zelf uit te groeien.

Hij trekt ook gevoelsimpulsen uit de buitenwereld naar binnen en gaat er op zitten broeden.

Dit is de manier voor de Schorpioenmens om zich te ontwikkelen, om zijn eigen gevoelens te ontdekken en te ontplooien

De zin of onzin van een Horoscoop.