Vissen

Ongeveer van 20 februari tot 20 maart

Een vissenmens is een dromer en hij beschikt over een zeer ruime fantasiewereld.

De koude en harde realiteit is voor vissen onverdraaglijk dus zoekt hij het in zijn droomwereld, zijn fantasie.

Deze fantasiewereld is zijn werkelijkheid en het zou zeer onverstandig zijn om te zeggen dat de Vis liegt alleen omdat zijn waarheid niet overeen stemt met de meest gangbare normen.

Van het vissenteken kun je niet veel duidelijkheid verwachten men verandert mee met de omstandigheden of de sfeer en houdt zijn geest gericht op geloof, hoop en liefde.

Het ligt in de aard van een vis om in en uit een situatie te zwemmen en alle kanten te bezien om dan als het even kan stilletjes weg te zwemmen.

Als vis raak je niet graag betrokken bij eindeloze discussies of scheldpartijen, van nature ben je gevoelig en wat emotioneel en ook snel te kwetsen.

Het symbool van dit dierenriem teken bestaat uit twee vissen die allebei een andere kant op zwemmen, de ene gaat met de stroom mee de ander er tegen in.

Zo is het met de vissenmens ook, een deel vaart beslist een geheel eigen koers, een ander deel lijkt voortdurend af te drijven.

Er is ook geen ander teken wat zo gemakkelijk in de slachtoffer rol gaat zitten als het vissenteken. Dit komt door zijn eindeloze bereidheid tot helpen en zijn onvermogen om nee te zeggen, dit is ook de reden waarom zij veel vrienden aantrekken.

Vissen weten, vissen voelen, vissen overzien en door hun grote beïnvloedbaarheid zal de vis al gauw geneigd zijn om een weg te volgen die eigenlijk niet bij hem hoort.

Probeer niet de motieven van een vissenmens te doorgronden, dat lukt hem zelf ook niet, geef hem liever de kans om vorm te geven aan zijn gevoel, inspireer hem, dan pas heb je een band met de mens geboren onder het teken van de vissen.

De zin of onzin van een Horoscoop.