De Maan in de horoscoop

De Maan is volgens mij net zo belangrijk, in een horoscoop, als de Zon.
De meeste mensen weten wel onder welk sterrenbeeld of dierenriemteken, zij zijn geboren. Dat is het teken waarin de Zon stond tijdens de geboorte, waar de Maan zich op dat moment bevond zal echter lang niet iedereen weten.

De Maan gaat met een flinke vaart door de dierenriem heen en staat gemiddeld slechts 2 ½ dag in 1 teken, terwijl de Zon 30 dagen in 1 teken staat. Die Zon vertegenwoordigt in de horoscoop de geest, het Ik, het ego en het hart.
Dat wat je in diepste wezen bent. De Maan echter staat voor de ziel, het vrouwelijke principe en toont in de horoscoop jouw manier om met gevoelens en emoties om te gaan.

Alle automatische en emotionele reacties komen vanuit je Maanteken maar ook je intuïtie, je geheugen, je stemmingswisseling en je aanhankelijkheid kun je allemaal terug vinden in de plaatsing van de Maan in je horoscoop.

Baby´s leven helemaal vanuit hun Maanteken en ook veel vrouwen kunnen grote tijden van hun leven meer vanuit hun Maan dan vanuit hun Zonneteken leven.

De Maan heeft alles te maken met de verzorgende kant, de Maan is ook de moeder in de horoscoop. In de plaatsing van de Zon en de Maan kunnen heel grote verschillen zitten, wat zich meestal uit in een sterke innerlijke onrust en het gevoel dat men uit 2 wel zeer verschillende stukken bestaat, beide horen echter bij je persoonlijkheid en zowel de energie van de Zon als van de Maan moet gevoed en geuit worden.
Je kunt dus heel goed een zeer emotioneel gedrag vertonen en aan de andere kant een uitermate nuchter mens zijn om maar een klein voorbeeld te geven. Andersom kan ook een hele snelle en enthousiaste manier van reageren en heel spontaan aan iets beginnen en dan wat later je zelf afvragen waar je nu toch aan begonnen bent.

Je eerste manier van reageren is je Maan gedrag, als de Maan zich bevindt in een vuurteken
(Ram, Leeuw, Boogschutter) dan zal de reactie over het algemeen snel zijn. Zowel snel enthousiast als snel boos worden of snel beledigt zijn het hoort allemaal bij de Maan in een vuurteken. Deze Maan voelt zich op zijn best als hij iets mag ondernemen, als hij actief mag zijn dus.

Staat de Maan in een aardeteken (Stier, Maagd, Steenbok) dan zal de reactie over het algemeen veel trager en behoudender zijn, eerst denken en dan pas doen. Deze Maan voelt zich op zijn best als hij met iets tastbaars bezig mag zijn, met de materie creatief zijn dus zoals in de tuin werken, maar ook kleien, beeldhouwen enz.

Als de Maan zich bevindt in een luchtteken (Tweelingen, Weegschaal, Waterman) dan zal je over het algemeen mentaal reageren, de gesprekspartner dus bij uitstek.
Mensen met hun Maan in een luchtteken willen alles verwoorden, moeten over alles kunnen en mogen praten, zij voelen zich in hun element bij een goede discussie of wat ingetogener bij een goed boek.

Tot slot kan de Maan zich nog bevinden in een waterteken (Kreeft, Schorpioen, Vissen) en hier voelt de Maan zich het meest op zijn plaats.
Maan en de watertekens horen bij het gevoelselement, de reactie van een Maan in een waterteken zal dus sterk emotioneel zijn, meeleven, meevoelen en mee huilen.
De zin of onzin van een Horoscoop.