Jupiter en de eigen, ingeboren geneeskracht
 • Jupiter en de celzoutherapie, een klein beetje homeopathie.
  Dr. Schüssler, ontdekte tijdens zijn werk als biochemicus dat de as van iemand die was gecremeerd, en die niet aan een ziekte of kwaal had geleden, bestond uit 12 ingrediënten (celzouten). In de medische astrologie wordt iedere celzout in verband gebracht met één van de twaalf sterrenbeelden. De planeet Jupiter staat in de astrologie o.a. symbool voor de eigen ingeboren geneeskracht in ieder mens. Tijdens de geboorte staat deze planeet in één van de 12 dierenriemtekens en het celzout dat bij dit teken hoort is het speciale middeltje wat eigenlijk altijd helpt. Dit middel stimuleert dus jouw innerlijke geneeskracht. Hier onder het lijstje van deze homeopathische middelen en de overeenkomst met het dierenriemteken.

 • Jupiter in de Ram heeft Kalium pfosforicum nodig. Nr.5
  Het lichaamsdeel dat bij de Ram hoort is het hoofd en het homeopathische middel dat hierbij hoort is Kalium Phosphoricum voor een ieder die te lang de ene uitdaging na de andere om zijn oren krijgt waardoor men mentaal en fysiek uitgeput is geraakt. Dit uit zich dan bv in gebrek aan reactie vermogen, zwakte en trillerigheid, apathie en verwardheid in denken en in praten. Bij het innemen van Kalium Phosphoricum wordt dan de energie weer snel herstelt.

 • Jupiter in de Stier Natrium sulfuricum. Nr.10
  Het lichaamsdeel dat bij de Stier hoort is de nek, keel, schildklier en de zintuigen. Het Homeopathisch middel dat bij de Stier hoort is Natrium Sulfuricum voor de melancholieke mens die geen stootje meer kan velen en die geen mens meer wil zien. Al het vocht en gevoel blijft vastzitten en men heeft chronische behoefte aan rust, veiligheid en stabiliteit. Hier helpt Natrium Sulfuricum om het vastgehouden vocht af te voeren en om de vastgelopen melancholicus weer wat levenslust en realiteit te brengen.

 • Jupiter in de Tweelingen kalium muriaticum. Nr. 4
  Het lichaamsdeel dat bij de Tweelingen hoort zijn de ademhalingsorganen, de handen en de armen. Het homeopathische middel van de tweelingen is Kalium Muriaticum een middel dat uitstekend past in de examen tijd voor iedere student die duf en suf en voor iedereen die mentaal overbelast is, die teveel vanuit zijn hoofd heeft geleefd en die overgevoelig is geworden voor alle zintuiglijke indrukken.

 • Jupiter in de Kreeft Calcium fluoratum. Nr.1
  Het lichaamsdeel dat bij de Kreeft hoort is de baarmoeder, maag en borsten, het homeopathische middel dat bij de Kreeft hoort is Calcium Fluoratum dit is het middel wat ingezet kan worden als veerkracht en vormvastheid uit balans zijn. Calcium Fluoratum herstelt hier het evenwicht.

 • Jupiter in de Leeuw Magnesium phosphoricum. Nr.7
  Het lichaamsdeel dat bij de Leeuw hoort is het hart en de boven rug. Het homeopathische middel is Magnesium Phosphoricum dat past bij veel klachten die en uiting zijn van verkramping op fysiek of emotioneel niveau.

 • Jupiter in de Maagd Kalium sulfuricum. NR.6
  Het lichaamsdeel dat bij de Maagd hoort is de dunne darm en Kalium sulfuricum is het homeopathische middel dat bij de Maagd past. Voor iedereen die oververmoeid en/of overwerkt is waardoor de lichamelijke weerstand laag is en de geïrriteerdheid hoog. Kalium sulfuricum reinigt het lichaam.

 • Jupiter in de Weegschaal Natrium phosphoricum. Nr. 9
  Het lichaamsdeel dat bij de Weegschaal hoort zijn de nieren en het homeopathische middel voor de Weegschaal is Natrium Phosphoricum, iedereen waarbij de balans is verstoord zoals bij een jetlag of na een overvol en vet kerstdiner heeft baat bij dit middel. Voor iedereen ook die een te drukleven leidt en daardoor slecht eet en bv veel koffie drinkt, Natrium Phosphoricum ontzuurt en reinigt het lichaam.

 • Jupiter in de Schorpioen Calcium sulfuricum. Nr.12
  De dikke darm en de geslachtsorganen zijn de lichaamsdelen die bij het teken van de Schorpioen horen en ziekten aan deze lichaamsdelen ontstaan als je niet in staat bent om uiting te geven aan je meest intense gevoelens zoals woede, hartstocht of haat. Het homeopathische middel wat bij de schorpioen hoort is Calcium Sulfuricum, dit heeft een sterk reinigende werking op het lymfe-stelsel.
 • Jupiter in de Boogschutter silicea. Nr. 11

  Silicea is het homeopathisch middel dat bij de Boogschutter hoort, de schutter en ieder ander mens dat zijn vuur heeft verloren heeft baat bij Silicea, als je vuur energie geremd is en je het gevoel hebt dat de ander meer weet, meer voelt of alles gewoon beter kan als je vergeten bent dat jouw aanstekelijk enthousiasme en enorme optimisme ook nodig is in dit leven dan heb je Silicea nodig. Lichamelijk gezien horen de heupen en de onderrug bij het teken van de Boogschutter en problemen in dit gebied wijst vaak op onduidelijkheid ten aanzien van je doel in dit leven of je kijk op de toekomst. Silicea versterkt verder het bindweefsel, tanden, haren, nagels en de botten. Ook bij examenvrees is Silicea een prachtig middel.

 • Jupiter in de Steenbok Calcium phosphoricum. Nr.2
  Lichamelijk gezien horen de knieën, de botten en gewrichten bij het teken van de Steenbok. Versleten knieën wijzen dan ook vaak op een overbelasting ontstaan door het eeuwige klimmen op de maatschappelijke ladder, te veel van je zelf vragen en een te perfectionistische instelling ten aanzien van jezelf. Het homeopathische middel dat hierbij hoort is Calcium Phosphoricum voor iedereen die te veel van zichzelf gevraagd heeft en last van de botten heeft gekregen.

 • Jupiter in de Waterman Natrium muriaticum. Nr.8
  Bij de Waterman horen lichamelijk gezien de onderbenen (spataderen) en het homeopathische middel dat bij dit teken hoort is Natrium muriaticum. Dit middel brengt je weer terug naar je eigen kern, als je teveel volgens bepaalde groepsnormen hebt geleefd en je eigen gezicht niet meer durft te laten zien.
  Als je niet meer in opstand komt, of je verdriet toont en bang bent om niet geaccepteerd te worden dan. Dan heb je Natrium muriaticum nodig. Watermannen beseffen dat zij een druppel zijn in een grote oceaan, maar ze willen wel precies weten welke druppel zij dan zijn. Door je als Waterman steeds onder de mensen te bewegen ontwikkel je een brede visie en een medemenselijkheid die zo uniek is voor de Waterman.

 • Jupiter in de Vissen Ferrum phosphoricum. Nr.3
  De voeten zijn het lichaamsdeel dat bij dit teken hoort en het homeopathische middel dat bij het Vissen teken hoort is Ferrum Phosphoricum voor iedereen die oververmoeid is, ziek wordt en last van bloedarmoede heeft, als de vechtlust afneemt omdat je het gevoel hebt dat je voor een verkeerd doel vecht. Ferrum phosphoricum herstelt de kracht en brengt je terug bij je eigen energie en je verbondenheid met het grote geheel.

         Therapieën die passen bij:

 • Bij Jupiter in Ram, Leeuw en de Boogschutter zijn alle therapieën die te maken hebben met licht, kleuren, warmte en uitbranden.
  • Bij Jupiter in Stier, Maagd en Steenbok zijn het therapieën die te maken hebben met dauwtrappen, leemkompressen, modderbaden en klei.
  • Bij Jupiter in Tweelingen, Weegschaal en Waterman alle therapieën die te maken hebben met ademoefeningen, lucht en klimaatverandering.
  • Bij Jupiter in Kreeft, Schorpioen en de Vissen passen therapieën die te maken hebben met baden, douchen, water drinken, zwemmen en speciaal voor Jupiter geplaatst in de vissen een voetmassage. Ieder mens wordt door zijn instinct weerhouden tot het eten en               drinken van de voor hem giftige dingen. Leer (weer) te luisteren naar je instinct.Voor diegene die niet weten in welk teken hun Jupiter staat, mail je geboorte dag, maand en jaar door naar bepjonker@hotmail.com onder  vermelding van Jupiter en ik stuur je het direct.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De zin of onzin van een Horoscoop.