Pluto in de Steenbok
Pluto is de planeet van reorganisatie, transformatie, regeneratie, destructie en wederopbouw. Pluto zijn manier van werken is dwingend, intens en heftig en hij confronteert ons met macht en onmacht gevoelens.

Tussen  1995 en begin 2008 liep Pluto door het teken van de Boogschutter en heeft hij die zaken die bij het Boogschutter principe horen aan de kaak gesteld zoals: Religieus bewustzijn, reizen, sporten, het najagen van doelen, het leven moet bestaan uit plezier maken, het uitdragen van idealen, grenzeloosheid, opleidingen, leraarschap.

In deze jaren hebben we dus transformatie processen opgang zien komen op het terrein van de godsdienst, de reiswereld, school en opleidingen, vrijheid van menings uiting. Op 26 januari 2008 heeft Pluto het teken van de Boogschutter verlaten en vanaf dit moment is zijn werk terrein het teken van de Steenbok.

En zo vlak voor Pluto de Boogschutter verliet zag je als het ware nog even de nadruk komen op die zaken die kennelijk nog getransformeerd moeten worden.
Wilders kwam op de valreep van dit Pluto Boogschutter tijdperk nog met een heftige uithaal naar de Koran en de islam en leerlingen gingen nog even massaal aan het protesteren, want op school moet het anders.

Vanaf januari 2008 loopt Pluto in de Steenbok en wordt zijn aandacht gericht op zaken zoals traditie, en zie wat zagen wij in december 2007 in de krant, Sinterklaas moet traditie worden, na jaren lang aangevallen te zijn geweest mag de goedheilig man nu een traditie worden?

Andere zaken die bij de Steenbok horen en die dus de komende jaren getransformeerd of gereorganiseerd zullen worden zijn structuur, de overheid, de regering, wet, bescherming, verantwoordelijkheid nemen en discipline.

Ook de politiek hoort bij het teken van de Steenbok en het lijkt er op dat Minister Balkenende, die zich al lang uitspreekt over normen en waarde en respect nu de wind mee gaat krijgen.
Zeker gezien het feit dat J.P. een Stier is en daardoor de komende tijd de kracht van deze Pluto mee krijgt. Maar onder druk van de planeet Pluto gaat het zelden of nooit van een leien dakje, dus het blijft hard werken en zorgen dat je niet in macht en onmacht situaties terecht komt.

Lichamelijk gezien hoort het teken van de Boogschutter bij de heupen en we zijn dan ook de afgelopen jaren massaal aan de kunstheup gegaan, bij de Steenbok horen lichamelijk gezien de knieën, dus op naar de kunst knieën dan maar de komende jaren?
Nog iets anders over astrologie met een link naar gezondheid, is het volgende, van 1913 tot 1938 heeft de planeet Pluto door het teken van de Kreeft gelopen, en in 1913 blijkt het eerste onderzoek op het gebied van kanker gestart te zijn in het Anthonie van Leeuwenhoek ziekenhuis.

Nu Pluto in het teken van de Steenbok gaat lopen staat hij recht tegenover ( oppositie ) het punt waar hij zich dus in 1913 bevond. Een oppositie betekent een culminatie van wat er toen gestart is of te wel deze zaken komen tot een hoogtepunt of storten in. Nu zal de hele wetenschap natuurlijk niet instorten maar dat er verandering of doorbraak of misschien wel beide kan komen wat betreft deze hele ziekte, de behandelingen en de totale benadering tot nu toe is eigenlijk wel te verwachten.

Misschien heeft u zich net als ik vaak afgevraagd waarom het teken Kreeft, Cancer genoemd wordt en op Wikipedia vond ik deze uitleg. Het woord “kanker” is afgeleid van het Latijnse woord “cancer”, dat oorspronkelijk “kreeft” betekent. De naam is aan de aandoening gegeven, omdat in vroeger tijden de ziekte werd herkend aan de opvallend rode, gezwollen bloedvaten in de nabijheid van de gezwellen, die de artsen van toen deden denken aan de rode pootjes van een kreeft.

En dan verscheen op 5 maart 2008 in de krant dat een groot aantal postkantoren moeten gaan verdwijnen de komende tijd. Even kijken wanneer de oprichting is geweest, jawel in 1917 de oprichting van de gemeentegiro en in 1918 de opening van de postcheque en girodienst. Ook hier zie je dus de oppositie van de huidige Pluto in de Steenbok naar de Pluto stand van 1917 in het teken van de Kreeft, ook voor de diensten van de postkantoren is het dus nu kennelijk de tijd om te transformeren.

Oktober 2008, de banken wat een drama de één na de ander raakt in de problemen, en wanneer werd de eerste bank opgericht in Nederland? Jazeker in 1914 was de oprichting van de Algemeene Nederlandse Centrale Middenstands. Ook voor de banken dus tijd om te transformeren. Maar Pluto heeft de tijd want zeker tot 2024 loopt hij in het teken van de Steenbok.

Wil je reageren? Mail dan naar bepjonker@hotmail.com
Of volg mij op facebook https://www.facebook.com/desterrenlijn
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De zin of onzin van een Horoscoop.